Rezultate Bacalaureat 2018 EDU.RO Iaşi. Notele la Bac 2018

Rezultate Bacalaureat 2018 EDU.RO Iași. Absolvenții de liceu au terminat joi, 28 iunie, examenul de Bacalaureat 2018, însă au aflat abia miercuri, 4 iulie, rezultatele examenelor, urmând ca cele finale, după contestații, să fie afișate pe 9 iulie.
Filip Stan
04 iul. 2018, 05:47
Rezultate Bacalaureat 2018 EDU.RO Iaşi. Notele la Bac 2018

Rezultate Bacalaureat Iasi 2018. Elevii clasei a XII-a care au susținut examenul de BAC în perioada 25-28 iunie au aflat rezultate pe 4 iulie 2018. Tot atunci se pot depune și contestațiile notelor obținute.

RomaniaTV.net vă prezintă rezultatele la Bac 2018.

VEZI AICI REZULTATELE DIN IAŞI

Opt elevi din judeţul Iaşi au reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat, patru dintre aceştia provenind de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Alţi trei elevi cu media maximă provin de la unităţi din municipiul Iaşi – Colegiul Emil Racoviţă, Colegiul Costache Negruzzi şi Colegiul Garabet Ibrăileanu – punctajul maxim fiind obţinut şi de o elevă de la Colegiul Tehnic Căi Ferate din Paşcani.

La trei colegii din Iaşi, respectiv Colegiul Naţional, Colegiul Richard Wurmbrand şi Colegiul Garabet Ibrăileanu, toţi elevii care au susţinut examenul l-au promovat.

Înaintea contestaţiilor, 80,27 la sută dintre elevii care au susţinut examenul au reuşitsă-l promoveze.

„Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat sunt foarte bune. Procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi este de peste 80 la sută, prin comparaţie cu media de 67 la sută la nivel naţional. Avem foarte multe unităţi de învăţământ unde promovabilitatea depăşeşte pragul de 90 la sută”, a declarat Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi.

Conform datelor furnizate de edu.ro, la această sesiune de vară a examenului de Bacalaureat 2018 s-au înscris 136.871 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 118.856 de candidaţi sunt din promoţia curentă, respectiv 18.015 – din promoţiile anterioare.

Rezultate Bac 2018. După terminarea examenului de Bacalaureat din această primă sesiune, profesorii evaluatori trebuie să corecteze și să dea note la cele 3 probe scrise, plus la cea de limba maternă pentru candidații care au învățat la un liceu în limba minorităților. De asemenea, ei trebuie să stabilească și o medie generală la Bac 2018. Toate acestea vor fi menționate la afișarea rezultatelor.

Bacalaureat 2018. A doua sesiune de Bac

Cei care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune au la dispoziție doar câteva zile să se înscrie pentru a doua posibilitate de a trece de această treaptă. Iată calendarul sesiunii a doua.

10 – 13 iulie: înscrierea candidaților la BACALAUREAT 2018 sesiunea a II-a

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă la examenul de Bacalaureat 2018

21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă l

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24 & 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor

Evaluarea lucrărilor la probele scrise de la Bacalaureat 2018

În procesul de evaluare a lucrărilor, extrem de important este baremul pentru subiectele date la examene. Baremele au fost făcute publice imediat după fiecare probă scrisă care a fost susținută în perioada 25 – 28 iulie. Astfel, elevii au posibilitatea de a estima singuri ce au făcut la fiecare probă, înainte ca rezultatele să fie oficial anunțate.

Profesorii evaluatori în schimb trebuie să se ghideze extrem de minuțios după aceste bareme. Potrivit metodologiei de la Bac 2018, lucrările se evaluează şi se apreciază de fiecare evaluator, separat, respectându-se baremele de evaluare şi notare elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare și Examinare.

La evaluarea lucrărilor scrise, profesorii evaluatori nu vor face sublinieri sau menţiuni pe acestea. Evaluarea pe baza baremului se înregistrează în borderourile de evaluare, separat pentru fiecare evaluator.

Cum se dă nota la o probă scrisă de la Bac 2018
Conform Ministerului Educației, după încheierea de către ambii profesori a acţiunii de evaluare, borderourile întocmite şi semnate de fiecare profesor evaluator sunt predate preşedintelui comisiei, odată cu lucrările evaluate.

Preşedintele comisiei se asigură că între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este o diferenţă de cel mult 1 punct. Apoi, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia

Media finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează media finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, şi semnează.

Ce se întâmplă dacă între notele date de profesori e diferenţă de peste 1 punct
În cazul în care se constată o diferenţă mai mare de 1 punct între notele acordate de cei doi evaluatori, preşedintele repartizează lucrarea spre reevaluare unui alt profesor de specialitate, care, în prezenţa profesorilor evaluatori iniţiali, stabileşte nota finală a lucrării.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare. Sub această notă vor semna cei trei evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

Stabilirea mediei generale și afișarea rezultatelor

Media generală este calculată doar pentru candidații care au obținut minim nota 5 la toate probele scrise ale examenului.

Media generală se calculează din toate aceste note obținute la probele scrise, ca medie aritmetcă, cu două zecimale, fără rotunjire.

În schimb, media generală la Bacalaureat nu se calculează în cazul candidaților care nu au obținut nota 5, de promovare, la una sau mai multe probe.

Media generală nu se calculează nici pentru elevii care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminați de la o probă de la Bac.

Notele și media generală sunt trecute în tabelul cu rezultatele la Bacalaureat 2018, care e afișat pe 4 iulie. Candidații care au promovat vor primi calificativul REUȘIT, iar cei care nu au trecut examenul vor găsi în tabel în dreptul numelui lor calificativul RESPINS.

DailyBusiness
O autostradă spectaculoasă va lega Comarnic de Brașov, cu investiții de 4 miliarde de euro!
Spynews
Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte ca Silviu Prigoană să fie declarat decedat. Un martor a povestit în amănunt ce a pățit fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu
Bzi.ro
Loredana Groza a pozat în lenjerie intimă excentrică! Reacțiile au fost extrem de dure: „La vârsta ei este dezgustător!” – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Silviu Prigoană a murit, dar NU s-a înecat cu mâncare! Ce s-a întâmplat, de fapt. Dezvăluiri terifiante de la Bran – UPDATE
Capital.ro
Șoc în lumea tenisului. Simona Halep a renunțat
Playtech.ro
Elena Udrea iese din închisoare? Familia abia o așteaptă acasă, ce decizie au luat magistrații.
DailyBusiness
Inflația atinge 4,7% în România! Serviciile explodează cu 7,6% în doar un an!
Adevarul
Patru țări europene ar putea fi următoarele pe lista lui Vladimir Putin
wowbiz.ro
Bursucu a vorbit cu Silviu Prigoană, cu câteva momente înainte ca afaceristul să se stingă din viață! Prezentatorul TV este în stare de șoc: „În momentul ăsta sunt în panică” | EXCLUSIV
Spynews
Silviu Prigoană a murit! Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant
Spynews
Scandal între Vlad Pascu și judecător, la ultimul proces! Ce l-a deranjat pe magistrat, după ce șoferul drogat a cerut arestul la domiciliu
Evz.ro
Mare escrocherie pe Meta. Poți pierde contul în câteva secunde
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
A murit Silviu Prigoană, într-un restaurant din Bran! Afaceristul a căzut pe podea în timpul mesei
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Cutremur pentru UDREA. Judecătorii Instanței Supreme au anunțat acum câteva minute
StirileBZI
Toți românii cu mașini second-hand trebuie să știe asta: Acest document este obligatoriu de la 1 decembrie 2024
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
substantial.ro
Trei irakieni primesc despăgubiri de 42 de milioane de dolari pentru tortură în închisoarea Abu Ghraib
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
A murit Silviu Prigoană… la numai 61 de ani