Rezultate Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021. Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.
Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%), a anunţat Ministerul Educaţiei.
„Îi felicit pe toti cei care au promovat examenul de Bacalaureat. Anul acesta, înainte de contestaţii, sunt 67,8%, cu aproape 5 procente mai mulţi promovaţi decat în sesiunea de anul trecut. Au reuşit să se pregătească în pofida dificutăţilor clare, majore pe care le-au întâmpinat pe parcursul perioadei de criză sanitară. (…) Numărul notelor de 10 a fost foarte mare”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la România TV.
„Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).
Numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.
112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații)”, a anunţat Ministerul Educaţiei.
Rezultate Bacalaureat 2021. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
Citeşte şi: EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru
Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
Minsterul Educației pregătește schimbări pentru Bacalaureatul de anul viitor. Sorin Cîmpeanu a declarat la România TV că dorește să schimbe modul în care se corectează lucrările pentru ca rezultatele să fie cât mai corecte, iar numărul notelor schimbate după contestații să fie mult mai mic.
„Ne dorim corectare digitala pentru ca am vazut şi cu ocazia Evaluării Naţională că au fost peste 20.000 de contestații din care doar 2.000 au fost note păstrate. Restul au fost peste 12.000 de note mai mari decat la prima corectura şi aproape 6.000 de note mai mici. E nevoie de o evaluare cu mult mai obiectiva, in interesul elevilor, fără ca profesorii să poată lua contact unul cu altul. Acest lucru se parte face printr-o corectare informatizată”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.