REZULTATE BACALAUREAT Galaţi 2015, Rezultate Bacalaureat 2015, Bacalaureat, BAC 2015, BAC, rezultate bacalaureat, rezultate bacalaureat edu.ro, EDU.RO, rezultate bac, rezultate edu, bac edu.ro, Bacalaureat 2015, rezultate bac Galaţi, rezultate bacalaureat Galaţi. Absolvenţii de liceu au susţinut în ultima lună prima sesiune a examenului de bacalaureat. Examenul a început pe 8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A şi s-a încheiat pe 3 iulie 2015 cu proba la alegere a profilului şi specializării.
REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. Afişarea rezultatelor la prima sesiune a bacalaureatului 2015 are loc pe 7 iulie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00.
REZULTATE Bacalaureat 2015 EDU.RO
REZULTATE BAC 2015 Galaţi AICI
Din păcate, în Galaţi nu au lipsit anul acesta incidentele. Surpriză de proporţii vineri, 3 iulie 2015, la Bacalaureat, pentru profesorii supraveghetori de la o sală de examen de la Liceul Tehnologic „Ov. Caledoniu” din Tecuci. Dascălii au rămas cu gura căscată când au constatat că una dintre eleve a predat lucrarea cu tot cu fiţuici. Fata a încercat să-i convingă pe membrii comisiei că nu a copiat din fiţuicile respective, însă a fost eliminată.
Potrivit adevarul.ro, un al caz stupefiant s-a petrecut, tot vineri, la un centru de examen din Galaţi. O candidată atras atenţia comisiei deoarece, într-un interval de doar o jumătate de oră, a cerut voie la baie de două ori. La o verificare sumară, i s-au descoperit scrise pe mână liste de filosofi.
„Am sunat la minister şi mi s-a spus că în mod clar e un caz de fraudă, pentru că, aşa cum scrie în metodologie, sunt eliminaţi elevii care deţin însemnări care ar putea să fie utilizate. Nici măcar nu se pune problema dacă le-a utilizat sau nu”, a explicat situaţia inspectorul general şcolar Mioara Enache. Absurdul situaţiei este completat de faptul că eleva respectivă este una dintre cele mai bune eleve ale liceului unde învăţa. Obţinuse mai multe premii şi fusese acceptată, se pare, la o facultate din străinătate, iar profesorii ei cred că putea lua o notă peste 9,00 fără prea mult efort.
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă. Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2015 încep pe 24 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 31 august.
REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Cum depui CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2015
BACALAUREAT 2015. STABILIREA REZULTATELOR FINALE ŞI REZOLVAREA CONTESTAŢIILOR
După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.
Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiecte le propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate mai sus este declarat „reuşit”.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.
REZULTATE BACALAUREAT Galaţi 2015, Rezultate Bacalaureat 2015, Bacalaureat, BAC 2015, BAC, rezultate bacalaureat, rezultate bacalaureat edu.ro, EDU.RO, rezultate bac, rezultate edu, bac edu.ro, Bacalaureat 2015, rezultate bac Galaţi, rezultate bacalaureat Galaţi. Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”. Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.
BAC 2015. DEPUNEREA CONTESTAŢILOR
Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenu lui de bacalaureat.
Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
Comisiile judeţene/ a municipiul Bucureşti / regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.
Vezi aici: REZULTATE BAC 2015 EDU.RO: Cum depui CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2015
Hotărârile comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti/regionale de contestaţii se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte.
Lucrările scrise se restituie centrelor zonale de evaluare, împreună cu o copie de pe procesul-verbal.
Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.
Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate mai sus, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte.
Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0, 50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului. Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.
13–17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
20-21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale