REZULTATE BACALAUREAT TIMIŞ 2017, o singură medie de 10. Vezi cine este eleva care a luat cea mai mare notă

REZULTATE BACALAUREAT 2017 TIMIŞ. Ministerul Educației a publicat, în jurul orei 12.00, notele obținute de absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat din acest an. În județul Timiș, promovabilitatea este de 72%.
Roxana Gagiu
05 iul. 2017, 10:18
REZULTATE BACALAUREAT TIMIŞ 2017, o singură medie de 10. Vezi cine este eleva care a luat cea mai mare notă

REZULTATE BACALAUREAT 2017 TIMIŞ. La această sesiune s-au înscris 4.191 de candidați din județul Timiș, însă 318 au absentat. Din cei 3.873 de absolvenți care au susținut probele din cadrul „examenului maturității”, 2.791 au obținut medii peste 6. Prin urmare, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 72% dintre candidați.

Potrivit pressalert.ro, o singură elevă din județul Timiș a reușit performanța de a obține nota 10 la toate probele. Este vorba de Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Național Bănățean. Alți 16 candidați au medii peste 9.90.

Astăzi, 5 iulie, între orele 16.00 – 20.00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale să se afișeze în data de 10 iulie.

  • STABILIREA REZULTATELOR FINALE SI REZOLVAREA CONTESTATIILOR

Dupa încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat si dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se comunica rezultatele finale pentru toti candidatii.

Pentru fiecare candidat care a obtinut cel putin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculeaza media generala de bacalaureat ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la respectivele probe.

Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.

Contestatiile la probele scrise se depun si se înregistreaza la centrul de examen, în perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.

Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, în comparatie cu cele acordate initial. În situatia în care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori cu experienta, altii decât cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectând cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.

Anul trecut, 44.399 de contestatii au fost depuse dupa afisarea primelor rezultate obtinute de candidatii prezenti la probele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2016 din sesiunea iunie – iulie. Numarul contestatiilor este inferior celui consemnat în prima sesiune de anul trecut (50.491) si superior în raport cu datele din sesiunea iunie-iulie 2014, când au fost depuse 40.452 de contestatii.

Din totalul celor 44.399 de contestatii, cele mai multe vizeaza lucrari la proba scrisa de Limba si literatura româna: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestatii, iar la proba la alegere a profilulului si specializarii, 12.032 de contestatii. Pentru proba scrisa la Limba si literatura materna au fost depuse 471 de contestatii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrarilor elaborate la aceste probe.

Cele mai multe contestatii au fost depuse în Capitala (5.279) si în judetele Iasi (2.123) si Arges (1.732), iar cele mai putine, în judetele Covasna (334), Tulcea (343) si Ilfov (377).

Înainte de contestatii, rata de promovare înregistrata de absolventii care au sustinut probele în prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 66,7% (cu 0,3 mai mare decât rata de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut).

Astfel, au promovat 86.262 (66,7%) de candidati dintr-un total de 129.390 de candidati prezenti. În functie de anul scolar în care au absolvit studiile liceale, 81.490 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016 (74,1%, rata de reusita din cei prezenti), iar 4.772 de candidati provin din promotiile anterioare (24,6%, rata de reusita). S-au înregistrat 56 de medii de 10 (cele mai multe în Capitala – 7 medii).

Din totalul celor 137.338 de candidati înscrisi, s-au prezentat 129.390 de candidati (109.973 din promotia 2015-2016 si alti 19.417 din promotiile anterioare). Precizam ca 7.948 de candidati au absentat, în timp ce 42.937 de candidati au fost declarati respinsi (28.383 din promotia curenta si alti 14.554 din promotiile anterioare). Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 191 de candidati. Acestia nu se vor putea înscrie la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului.

Pe judete, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judetele Cluj (83,32%), Bacau (79,91%), Brasov (78,21%) Sibiu (77,69%) si Galati (77,65%). Rata de promovare în Capitala este de 68,5%. Judetele în care rata de promovare s-a situat sub 50% sunt Ilfov (34,15%), Teleorman (48,48%) si Giurgiu (40,06%).

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Când vine Moș Crăciun în 2024? Seara în care se pun darurile sub brad
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Taxele și impozitele, în 2025. Veste mare pentru milioane de români
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Rusia extinde influența globală prin proiecte nucleare în străinătate
MediaFlux
MAJORARE de PENSIE, după SĂRBĂTORI. Lista CREȘTERILOR de venituri, din IANUARIEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!