REZULTATE DEFINITIVAT 2017: 6.417 de candidați au participat, în 20 aprilie, la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ, sesiunea 2017. Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Contestațiile vor fi depuse la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afișarea rezultatelor, și 26 aprilie.
Peste 40% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă la concursul de Definitivat 2017 nu au promovat examenul, după proba scrisă. Pot fi depuse contestaţii până miercuri inclusiv, iar rezultatele finale vor fi cunoscute în 30 aprilie.
Potrivit datelor comunicate de inspectorul şcolar general adjunct IŞJ Alba, Monalisa Borza, dintre cei 64 de candidaţi, 38 au fost admişi (57,5%), iar 26 nu au trecut de proba scrisă.
Candidaţii au susţinut joi proba scrisă, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.
AICI, rezultatele candidaţilor din Alba, după nume.
AICI, rezultatele candidaţilor din Alba, după disciplina de examen.
Rezultatele de la examenul de definitivare în învăţământ, înainte de contestaţii, au fost afişate, marţi, 25 aprilie, la centrul de concurs de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Din totalul celor 67 de candidaţi prezenţi în sălile de examen, doar 42 au obţinut note peste 8, procentul de promovabilitate fiind, astfel, de 62,68%, în uşoară scădere faţă de anul precent, când acest indicator a fost de 63,02%. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, 11 dintre cei promovaţi au primit note între 9 şi 10 (26,19%), iar 31, între 8 şi 9 (73,81%). Niciun candidat nu a reuşit performanţa de a obţine nota maximă, spre deosebire de anul trecut, când un profesor a fost notat cu 10 la matematică.
Topul celor mai bine pregătiţi candidaţi este dominat de educatoare, care ocupă primele trei locuri, cu note cuprinse între 9,79 şi 9,30. Cea mai mare notă a obţinut-o educatoarea Cristina Marian, la grădiniţa din cadrul Şcolii Gimnaziale “Horea” Şimleu Silvaniei. În ceea ce îi priveşte pe candidaţii respinşi, aproape jumătate au avut note între 7 şi 7,99, nouă au fost notaţi cu 6-6,99, trei, cu 5-5,99. La examen nu au fost înregistrate note sub 5, însă au existat cinci profesori care, la proba scrisă, au primit mai puţin de 5, deşi la inspecţii au fost evaluaţi cu note cuprinse între 9 şi 10. Contestaţiile pot fi depuse până miercuri, 26 aprilie 2017, la ora 14.00, la Centrul de Examen Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afişa, duminică, 30 aprilie.
Rezultatele finale se vor afișa pe 30 aprilie la centrele de examen și pe site-ul http://definitivat.edu.ro/.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru au ca termen-limită data de 22 mai.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, s-a desfășurat pe 20 aprilie în 42 de centre — câte unul în fiecare județ și în municipiul București.
În această sesiune, examenul național pentru definitivare în învățământ s-a organizat la 90 de discipline.
Potrivit MEN, proba scrisă a conținut itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie și psihologie școlară corespunzătoare funcției didactice ocupate.
Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Totodată, examenul certifică și faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.