Conform inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, rezultatele la evaluarea naţională sunt mulţumitoare.
Ea a precizat că în judeţul Buzău, 12 elevi din cei 3.630 care au susţinut examenul au obţinut media de 10, în timp ce 1.090 au medii sub 5. „Rezultatele de anul acesta sunt mulţumitoare pentru noi întrucât din cei 3.633 de elevi doar 1.084 au obţinut medii sub 5. Între 5 şi 5.99 am avut 612 medii, între 6 şi 6.99 – 604 medii, între 7 şi 7.99 – 496 medii, între 8 şi 8.99 – 460 medii, între 9 şi 9.99 – 365 medii şi doar 12 medii de 10”, a spus inspectorul general adjunct al ISJ, Geta Burducea.
Conform sursei citate, 49 de elevi au luat nota maximă la limba şi literatura română, în timp ce la matematică, 96 de candidaţi au obţinut punctaj maxim.
De asemenea, peste 40 la sută dintre candidaţii la evaluarea naţională au reuşit să ia note mai mari, după decizia Ministerului Educaţiei de a schimba baremul la limba şi literatura română.
Cele mai mici note au fost obţinute şi în acest an de elevii din mediul rural.
Urmăreşte online pe RTV.NET REZULTATELE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012
„Din păcate, copiii care vin din mediul rural au fost preponderent cei care au obţinut note mai mici şi în acest an, însă nu atât de multe încât să ne speriem”, a precizat Geta Burducea.
Notele de la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.
În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.
Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţare de la bugetul de stat.