REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015: În conformitate cu prevederile art. 9 din OMEN nr. 4431/2014, după afişarea rezultatelor finale, candidatul major şi părinţii ori reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene de organizare a Evaluării Naţionale să vadă lucrarea proprie, chiar lucrările proprii.
Cererea-tip se depune la sediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Vizualizarea lucrărilor scrise proprii va avea loc luni, 6 iulie, conform programării afişate. La vizualizarea lucrărilor scrise, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte ori reprezentant legal. Este interzisă prezenţa altor persoane (rude, cadre didactice etc.) la vizualizarea lucrărilor scrise.
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015: Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a crescut de la 79,3% la 79,36% după contestaţii, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că după recorectarea lucrărilor, 29,5% dintre note au crescut şi 4,5% au scăzut.
Ministrul Educaţiei a spus că după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională au fost contestate, la nivel naţional, 14.423 de note, respectiv 5% din teste.
În urma recorectării lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii, 66% dintre note au rămas nemodificate, 29,5% au înregistrat o creştere, iar 4,5% au scăzut.
După primele rezultate de la Evaluare Naţională 2015, la nivel naţional, 79,3% dintre candidaţi au obţinut medii peste cinci. La limba şi literatura română au obţinut note peste cinci 85,4% din elevi, în timp ce la matematică au fost 73,5% din medii peste cinci.
În ceea ce priveşte mediile de 10, judeţul Cluj-Napoca ocupă prima poziţie într-un astfel de clasament, cu un număr de 43 de elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, dublu faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 20 de astfel de medii. Proporţia celor care au obţinut media peste 5 fiind, la nivel judeţean, de 91,50 la sută.
Şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.
Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Naţional „Gheorghe Vranceanu” din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cu media 9,59.
În Capitală, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a obţinut cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională, clasându-se pe poziţia a 11-a în ierarhia naţională.