REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 Iași, pe edu.ro. Șapte medii de 10 la nivelul județului. Se va intra cu medii mari la marile colegii

Rezultatele la Evaluarea Națională 2024 Iași au fost publicate. Elevii își pot afla nota foarte simplu, doar apăsând un click.
Filip Stan
03 iul. 2024, 09:58
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 Iași, pe edu.ro. Șapte medii de 10 la nivelul județului. Se va intra cu medii mari la marile colegii

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 Iași. Rezultatele pot fi aflate de pe evaluare.edu.ro. Elevii din județul Iași vor putea vedea notele obținute la probele de Limba și literatura română, Matematică și, după caz, Limba maternă, accesând platforma oficială dedicată rezultatelor. Șapte elevi au obținut anul acesta media 10.

Citește și REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024. Peste 14.000 de elevi au picat examenul

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 Iași. Pentru a-și vedea notele la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  • Accesarea platformei oficiale: Elevii și părinții trebuie să acceseze site-ul oficial al Ministerului Educației: evaluare.edu.ro.
  • Introducerea datelor personale: Pe platformă, vor fi necesare introducerea codului unic primit la examenul la Română și să selecteze județe în care au susținut Evaluarea.
  • Verificarea notelor: După aceea, elevii vor putea vedea notele obținute la fiecare probă în parte, precum și media obținută.

”]

Notele obţinute la evaluare naţională 2024 de elevii din judeţul Iași. Rezultatele la Evaluarea Naţională (rezultatele înainte de contestații) sunt publicate până în ora 14:00. Elevii absolvenţi ai clasei a opta trebuie să aibă la îndemână codul de candidat cu ajutorul căruia vor afla ce notă au luat la Evaluarea Naţională.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 Iași. Cum se depun contestațiile

Ulterior, elevii nemulțumiți de rezultate pot face contestații. Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate în 9 iulie. Listele vor fi publicate pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și la avizierele școlilor.

Date esențiale după depunerea contestațiilor:

  • 4 – 9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Notele vor fi anonimizate, adică nu vor fi afișate numele elevilor, ci codul unic pe care candidații l-au primit anterior afișării rezultatelor. Astfel, pe baza acelui cod, elevii și părinții pot căuta notele obținute la examenele de la Evaluarea Națională 2024, nu se vor mai putea vedea, ca în anii trecuţi ce medii au colegii şi prietenii.

Citește și EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024. Cum afli cu un singur click ce note ai luat la Capacitate 2024. Cum se completează corect fişa de Admitere 2024

Cum se completează corect fişa de admitere la liceu

Evaluarea Națională s-a încheiat, nu și emoțiile părinților, elevilor și profesorilor, pentru că urmează o altă etapă la fel de importantă: completarea listei de opțiuni pentru liceu.

Cine completează lista cu opțiuni pentru liceu

Lista de admitere la liceu este completată de elevii care au absolvit clasa a VIII-a, cu ajutorul părinților și sub îndrumarea diriginților sau a consilierilor școlari. Procesul implică mai multe etape și roluri:

  • Elevii și părinții: Elevii, împreună cu părinții lor, sunt cei care iau decizia finală privind ordinea opțiunilor de licee și profiluri. Ei trebuie să se informeze cu privire la ofertele educaționale ale liceelor și să-și stabilească preferințele.
  • Diriginții și consilierii școlari: Diriginții și consilierii școlari oferă suport și consiliere elevilor și părinților în acest proces. Ei pot oferi informații despre medii de admitere din anii anteriori, despre diversele profiluri și licee, și pot ajuta la completarea corectă a listei de opțiuni.
  • Secretariatul școlii: În unele cazuri, secretariatul școlii poate juca un rol în validarea și trimiterea listei de opțiuni completate de elevi și părinți. Secretarele se asigură că toate documentele necesare sunt completate corect și la timp.

Ce trebuie să știi înainte de completarea listei de admitere la liceu

Admiterea la liceu reprezintă un moment crucial în parcursul educațional al fiecărui elev. Pentru a maximiza șansele de a fi admis la un liceu potrivit, este esențial să completezi corect și strategic lista de opțiuni. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a completa lista de admitere la liceu:

  • Informarea prealabilă. Înainte de a completa lista de opțiuni, trebuie să te informezi temeinic despre liceele disponibile, profilurile oferite și criteriile de admitere. Accesează site-ul Ministerului Educației și consultă broșura cu informații despre admitere. Discută cu profesorii, colegii mai mari și participă la zilele porților deschise organizate de licee.
  • Evaluarea preferințelor și a abilităților. Reflectează asupra intereselor tale academice și profesionale. Gândește-te ce materii îți plac cel mai mult și în ce domeniu ai vrea să îți dezvolți cariera. De asemenea, evaluează-ți rezultatele școlare și capacitățile pentru a te asigura că alegi un profil care să ți se potrivească.
  • Realizarea unei liste preliminare. Elaborează o listă preliminară cu liceele și profilurile care te interesează. Ia în considerare proximitatea liceului față de casă, reputația acestuia, dotările, precum și rezultatele obținute de absolvenți la examenele naționale și de admitere la facultate.
  • Ordinea preferințelor. Ordinea în care treci liceele pe listă este extrem de importantă. Întocmește lista în funcție de preferințele tale, de la cea mai dorită opțiune la cea mai puțin dorită. Sistemul de repartizare computerizată va încerca să te plaseze la primul liceu pentru care îndeplinești criteriile, în ordinea preferințelor tale.
  • Verificarea mediei de admitere: Compară media de la Evaluarea Națională cu ultimele medii de admitere din anii anteriori pentru liceele de pe lista ta. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine șansele tale de a fi admis la fiecare liceu.
  • Completarea listei oficiale: După ce ai stabilit ordinea preferințelor, completează lista de opțiuni pe platforma dedicată (de exemplu, admitere.edu.ro) sau la secretariatul școlii, în funcție de procedura stabilită. Asigură-te că ai trecut toate opțiunile dorite și că informațiile sunt corecte.
  • Reverificarea și confirmarea: Înainte de a trimite lista, reverifică toate informațiile. O eroare minoră poate influența negativ procesul de admitere. După ce ești sigur că lista este corectă, confirmă trimiterea acesteia conform instrucțiunilor primite.
  • Monitorizarea repartizării: După ce ai completat și trimis lista, monitorizează calendarul de admitere și verifică rezultatele repartizării computerizate. În cazul în care nu ai fost repartizat la niciun liceu din prima etapă, informează-te despre pașii următori și oportunitățile disponibile în etapa a doua.
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 – Listele cu notele înainte de contestații, pe fiecare județ în parte:

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Alba

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Argeş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Arad

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Municipiul Bucureşti

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bacău

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bihor

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Brăila

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Botoşani

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Braşov

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Buzău

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Cluj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Călăraşi

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Caraş-Severin

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Constanța

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Covasna

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Dâmbovița

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Dolj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Gorj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Galați

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Giurgiu

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Hunedoara

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Harghita

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Ilfov

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Ialomița

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Iași

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Mehedinți

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Maramureş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Mureş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Neamț

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Olt

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Prahova

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Sibiu

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Sălaj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Satu-Mare

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Suceava

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Tulcea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Timiş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Teleorman

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vâlcea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vrancea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vaslui

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!