REZULTATE FINALE ADMITERE ŞCOALĂ POLIŢIE 2018. În luna ianuarie 2018, s-a desfășurat concursul de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca.
Potrivit calendarului publicat de cele două instituţii, în perioada 12.01 – 18.01.2018 s-au desfăşurat probele
eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţei fizice); iar sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00, a fost proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor (limbă română şi limbă străină). Foile de răspuns s-au corectat imediat după încheierea probei şi s-au afişat rezultatele. În termen de 24 de ore după aceasta, s-au putut depune contestaţii, iar în 22 ianuarie s-au afişate rezultatele finale.
Vezi aici: TABEL CU REZULTATELE CONCURSULUI DE ADMITERE SESIUNEA IANUARIE 2018
Vezi aici: LISTĂ candidaţi rromi ÎN ORDINEA PUNCTAJULUI
Vezi aici: LISTĂ candidaţi alte minorități ÎN ORDINEA PUNCTAJULUI
Vezi aici: Lista cu REZULTATELE FINALE la concursul de admitere Sesiunea IANUARIE 2018- CLUJ
Potrivit MAI, au fost puse la dispoziţia candidaţilor 2.880 de locuri din şcolile de agenţi şi subofiţeri, împărţite astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră, locurile fiind atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Excepţie face Şcoala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, unde se pot înscrie doar bărbaţi.
Şcolile care au organizat sesiunea de admitere din ianuarie sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, unde sunt disponibile 1.300 de locuri, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, cu 300 de locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, care are 280 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, cu 350 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 de locuri şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 300 de locuri.
Doar pentru şcolile de poliţie s-au înscris peste 12.000 de candidaţi, iar 1.441 de candidaţi îşi doresc să devină pompieri.
Oficialii MAI anunţau, în septembrie 2017, că au fost luate măsuri pentru reducerea deficitului de personal, fiind aprobat un pachet de măsuri în acest sens.
Astfel, au fost suplimentate locurile din şcolile de agenţi şi subofiţeri, urmând să fie pregătite două promoţii în fiecare an, alternând perioadele de şcoală cu cele de practică, iar perioada de şcolarizare a fost redusă de la doi ani la un an.