REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE. Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC a câştigat preşedinţia CJ Argeş

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE. Social-democratul Florin Tecău, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, a câştigat alegerile parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş cu 58,1% din voturi, după centralizarea datelor din toate secţiile de votare.
Iulian Tudor
26 mai 2014, 08:27
REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE. Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC a câştigat preşedinţia CJ Argeş

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE. Conform datelor comunicate luni de reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Argeş, Florin Tecău a obţinut 87.025 de voturi, dintr-un total de 149.784 de voturi valabil exprimate. Pe poziţia a doua s-a clasat candidatul PNL, senatorul Ion Popa, cu 14,1% (21.189 de voturi), iar pe poziţia a treia candidatul PDL, deputatul Cătălin Teodorescu, cu 11,7% (17.486 de voturi).

Următoarele poziţii au fost ocupate de Lucian Cioacă (PMP) cu 6,1% (9.159 de voturi), Mihai Deaconu (PP-DD) cu 5,7% (8.552 de voturi), Gheorghe Davidescu (Forţa Civică) cu 2,7% (4.076 de voturi) şi Gheorghe Dinescu (PNŢ-CD) cu 1,5% (2.297 de voturi).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE PARŢIALE. Gabi Szabo, ÎNVINSĂ la Ilfov cu un scor zdrobitor

Numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale din circumscripţii la alegerile parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş a fost de 547.407, dintre care 159.544 s-au prezentat la urne. Dintre cei care au votat, 152.204 au fost înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente, 11 în copiile de pe listele electorale complementare, 6.679 în listele electorale suplimentare, iar pentru 650 de alegători s-a folosit urna specială.

Din totalul de 152.204 de voturi exprimate, 9.673 au fost declarate nule.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE.Funcţia de preşedinte al CJ Argeş a devenit vacantă după ce prefectul judeţului a semnat, pe 24 februarie, un ordin prin care se constata încetarea înainte de termen a mandatului social-democratului Constantin Nicolescu, pentru conflict de interese. Emiterea ordinului s-a întemeiat pe raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, rămas definitiv prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 11 februarie 2014, în care s-a constatat că preşedintele Nicolescu s-a aflat în conflict de interese, întrucât a încheiat, în numele instituţiei, mai multe contracte cu societăţi comerciale la care era acţionar.

Social-democratul Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş, a fost ales ulterior, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni, să exercite temporar atribuţiile funcţiei de preşedinte. Procedura s-a desfăşurat conform Legii administraţiei publice locale, care prevede că în cazul vacantării înainte de termen a funcţiei de preşedinte al CJ, unul dintre cei doi vicepreşedinţi este desemnat, prin vot secret, să exercite atribuţiile de preşedinte până la organizarea de alegeri anticipate.

Constantin Nicolescu, aflat la al treilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ Argeş, a depus pe 5 martie la Tribunalul Argeş, prin intermediul avocatului său, o cerere de anulare a actului administrativ emis de prefect, primul termen în dosar fiind stabilit pentru data de 26 septembrie 2014. După doar o săptămână, Nicolescu şi-a depus demisia din funcţia pe care o deţinuse.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De ce nu e bine să mănânci roșiile care au acest semn când le tai. Cel mai cunoscut specialist în cultivarea legumelor nu le recomandă: “O otravă naturală”
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
Playtech.ro
Imagine rară. Cum s-a fotografiat Cristi Borcea cu cei 9 copii
DailyBusiness
Iar se scumpesc gazele naturale! Anunțul făcut de Asociația Energia Inteligentă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Cutremur la operatorii de telefonie. Tarifele se dublează din 2025
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Ce spun vecinii jandarmului din Timișoara care și-ar fi pus capăt zilelor cu arma din dotare: „Era cu o domnișoară, nu era singur”. Tânărul în vârstă de 24 de ani nu a lăsat vreun bilet de adio
Capital.ro
Mașinile interzise din 13 august. Șoferii din România, avertizați. Se aplică de la ora 21:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...