REZULTATE FINALE BAC 2019 EDU.RO: numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost publicate, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Numărul mediilor de 10 a crescut de la 177 la 224, iar peste 2.400 de elevi au promovat, după soluţionarea contestaţiilor.
Filip Stan
12 iul. 2019, 13:58
REZULTATE FINALE BAC 2019 EDU.RO: numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224

Rezultatele finale ar fi trebuit publicate sâmbătă. Munisterul a postat pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.

Astfel, numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224. De asemenea, a crescut numărul elevilor care au proovat exemenul, adică au obţinut medii de 6 sau mai mari. Dacă înaintea contestaţiilor numărul celor declaraţi promovaţi a fost de 86.794, după recorectarea lucrărilor sunt 98.214 elevi promovaţi. 

Primele rezultate au fost publicate luni, la ora 10.30. Potrivit MEN, rata de promovare – înainte de contestaţii – înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2018-2019 şi au susţinut probele examenului în sesiunea iunie-iulie este de 73,7% (superioară cu un procent celei de anul trecut: 72,7%).

Rata de promovare în ansamblu – înainte de contestaţii, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, este de 67,2%.

S-au înregistrat 177 de medii generale de 10 (faţă de 104 în 2018).

”Din totalul candidaţilor înscrişi (136.091), s-au prezentat 129.166 de candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 84 de candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului national de Bacalaureat”, a transmis MEN.

Sursa citată a precizat că s-au consemnat procente ridicate de promovare în: Sectorul 4 al Capitalei (80,94%), judeţele Cluj (80,71%), Iaşi (76,34%), Bacău (75,96%), Sibiu (74,54%), Brăila (73,40%), Galaţi (73,01%), Municipiul Bucureşti (72,84%), respectiv judeţele Buzău (72,84%) şi Braşov (72,74%).

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. 

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început la 1 iulie. 

În 2018, rata de promovare – după soluţionarea contestaţiilor – înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune a fost de 74,7%, în creştere cu 2% faţă de rata iniţială (72,7%).

Rata generală de promovare, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, a fost de de 69,7% (în creştere de la 67,7%.).

După contestaţii, numărul mediilor de 10 a crescut la 132 (iniţial au fost înregistrate 104).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Doliu în lumea artistică din România. Un cântăreț a murit într-un accident rutier în Marea Britanie
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferii din România. Regulă pentru românii care dețin două mașini
Playtech.ro
Ce trebuie să faci ca să-ți protejezi ferma de febra aftoasă. Recomandările unui medic veterinar
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Omenirea e în haos. Se schimbă granițele
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Angajații care primesc bonusuri de sute de lei înainte de Paște 2025
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Un nou proces pentru reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale a ajuns pe masa ICCJ. Prima decizie a judecătorilor
MediaFlux
Singurul miliardar din top 500 de bogați ai lumii care nu a pierdut bani din cauza tarifelor lui Trump
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu