Rezultate Finale Definitivat 2018, afișate pe EDU.RO. Note mai bune după contestaţii

Rezultate Definitivat 2018 EDU.RO. Ministerul Educației a afișat marți, 24 iulie, primele rezultate la examenul de Definitivat 2018, susținut de cei 9.475 de candidaţi care s-au înscris. Vineri, 27 iulie, notele finale, după contestații, sunt afișate pe Edu.ro.
Filip Stan
27 iul. 2018, 06:01
Rezultate Finale Definitivat 2018, afișate pe EDU.RO. Note mai bune după contestaţii

Rata de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ, după soluţionarea contestaţiilor, este de 79.59%, în creştere cu aproape 4patru procente comparativ cu rezultatele iniţiale, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Au depus contestaţii 1.175 de candidaţi, iar la proba scrisă 169 de dascăli au obţinut nota 10.

Potrivit MEN, rata de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2018), după soluţionarea contestaţiilor, este de 79.59% (în creştere cu aproape 4 procente comparativ cu rezultatele iniţiale – 75,75%).

Au depus contestaţii 1.175 de candidaţi. Dintre aceştia, 284 au obţinut medii peste 8 în urma soluţionării acestora şi, implicit, statutul de promovat. La proba scrisă 169 de candidaţi au obţinut nota 10.

 

Astfel, din totalul de 7.397 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 5.887 candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul, ceea ce conduce la o creştere semnificativă în raport cu anul trecut, când au promovat 3.502 candidaţi.

Judeţul cu rata de promovare cea mai mare este Argeş (88,8%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în judeţul Covasna (62,3%). În Capitală procentul este de 84,03%.

Potrivit MEN, au putut participa la proba scrisă candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. 

Rezultate Definitivat 2018 pentru fiecare județ în parte

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Arad

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Alba

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Argeş 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Bacău 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Bihor 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Bistriţa-Năsăud

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Botoşani 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Brăila 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Brașov 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro București 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Buzău 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Călăraşi 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Caraş-Severin

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Cluj 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Constanța 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Covasna 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Dâmboviţa 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Dolj 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Galaţi 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Gorj 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Harghita 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Hunedoara 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Ialomiţa 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Iaşi 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Ilfov 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Maramureş 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Mehedinţi

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Mureş

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Neamţ 

 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Olt 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Prahova 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Sălaj

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Satu Mare 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Sibiu 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Suceava

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Teleorman

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Timiș 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Tulcea 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Vâlcea

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Vaslui 

Rezultate Definitivat 2018 Edu.ro Vrancea 

Rezultate Finale Definitivat 2018 Edu.ro

Rezultatul acestei ultime evaluări este definitiv, reprezintă nota finală acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei şi poate fi atacat numai prin procedura contenciosului administrativ, contestaţia reprezentând plângerea din cadrul procedurii prealabile reglementate de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Ulterior evaluării lucrărilor scrise, conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale poate desemna, după caz, comisii de reevaluare, prin sondaj, a unui număr de lucrări scrise, urmărindu-se corectitudinea respectării baremelor de evaluare. Reevaluarea nu conduce la modificarea notelor candidaţilor.

Rezultate Definitivat 2018 EDU.RO. Potrivit MEN, candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, în baza unui act de identitate/paşaport valabil. Examenul va începe la ora 10.00. 

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale, care au solicitat acest lucru.

Definitivat 2018 EDU.RO. Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale la solicitarea candidaţilor, precum şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare au fost afişate pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00) şi la avizierele centrelor de examen.

MEN anunţă că, dintre cei 9.475 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar pentru susţinerea examenului de definitivat, au fost admişi la proba scrisă 8.920 de candidaţi.

Aceştia au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele 2 inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

”Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidaţi înscrişi”, a precizat MEN.

În funcţie de opţiunile manifestate, s-a înregistrat un număr mare de candidaţi înscrişi pentru învăţământ preşcolar în limba română (2.253), învăţământ primar în limba română (1.534), educaţie fizică şi sport (887), limba şi literatura română (525) şi limba şi literatura engleză (511).

Lucrările scrise vor fi evaluate în  6 centre organizate la nivel naţional, anume la nivelul inspectoratelor şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi din Municipiul Bucureşti.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Definitivat 2018 EDU.RO. Cadrele didactice promovate  dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

Lucrările scrise au fost evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional, la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Ce creatură au găsit oamenii de știință în fosa oceanică Atacama: ”Sunt așteptate și alte descoperiri”
Capital.ro
Călin Georgescu a primit lovitura finală. Anunțul serii în România: Nu va putea candida în 2025
Playtech.ro
Cum sună vocea copiilor lui Meghan Markle și ai Prințului Harry. Archie și Lilibet, auziți pentru prima dată
DailyBusiness
Umilința supremă pentru Cluj. Capitala Ardealului coboară pe locul 5 într-un clasament neașteptat al orașelor din România!
Adevarul
Pata de petrol din Marea Neagră se extinde. Ce spune Putin despre dezastrul ecologic
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Viața de film a femeii care a revoluționat lumea. A fost alungată, dar a revenit și mai puternică
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut
Cancan.ro
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a primit hotărârea de urgență. Decizia Instanței Supreme a venit azi, 10 ianuarie
StirileBZI
Când vor fi majorate alocațiile copiilor: Cât mai au de așteptat micuții
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
România acceptată în programul Visa Waiver: călătorii fără vize în SUA din 31 martie
MediaFlux
Donald TRUMP a fost CONDAMNAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind MANDATUL de PREȘEDINTE al SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Noul secretar de stat UDMR de la Ministerul Finanțelor: „Cunoașterea limbii maghiare este obligatorie”