REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Harghita AICI sau pe EDU.RO.
Mai puţin de jumătate dintre elevii din judeţul Harghita absolvenţi de clasa a VIII-a şi care au susţinut Evaluarea Naţională au reuşit să promoveze proba de limba română.
Potrivit secretarului Comisiei de Evaluare Naţională Harghita, inspectorul Hodgyai Laszlo, la proba de limba română procentul de promovabilitate a fost de 41,18%. Cele mai bune rezultate s-au obţinut la limba maghiară, unde au promovat 88,72% dintre candidaţi, în vreme ce la matematică au reuşit să treacă examenul 66,25% dintre elevi.
La nivel de judeţ, procentul de promovabilitate a fost de 65,24% mai mic decât în 2013, când, după rezolvarea contestaţiilor, 73,19% dintre elevi au obţinut medii de trecere.
Rezultatele au fost mai slabe la limba română cu peste 14% decât anul trecut, când procentrul de promovabilitate înregistrat a fost de 55,63%, scrie Agerpres.
De altfel, elevii harghiteni au obţinut cele mai slabe rezultate din ţară la simularea evaluării naţionale la limba şi literatura română, care a avut loc în primăvară, cu un procent de promovare de 38,72%, nu mai puţin de nouă unităţi şcolare având promovabilitate zero la această probă.
Peste 73 la suta dintre candidatii la Evaluarea Nationala din judetul Harghita au obtinut, anul trecut, medii peste 5, cele mai slabe rezultate fiind inregistrate, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean inainte de contestatii, la Limba romana, unde putin peste 55% dintre elevi au luat peste 5.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ. Anul trecut, la nivel naţional, după soluţionarea contestaţiilor, 123.192 de elevi, reprezentând 75,89%, au obţinut note peste 5. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61,04%).
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ În niciun judeţ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5. Pe discipline, distribuţia procentuală a notelor peste 5 se prezintă astfel: Limba şi literatura română – 82,56%, Limba şi literatura maternă – 93,14%, matematică – 71,64%.
Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.
RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.
Examenul a fost supravegheat video și în 2014, iar camerele au fost instalate și în sălile în care s-au descarcat subiectele, precum și în sălile în care s-au evaluat lucrările scrise.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
EDU.ro EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014 EDU.RO:
EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014
Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.
Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.