REZULTATE REZIDENŢIAT 2016. Vezi cum se face alegerea locurilor-posturilor in specialitate şi a centrelor de pregătire

REZULTATE REZIDENŢIAT 2016. Ministerul Sănătății a organizat concurs de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 20 noiembrie 2016. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au depus contestaţii şi acum aşteaptă rezultatele. Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9:00 – 21:00.
Filip Stan
23 nov. 2016, 08:24
REZULTATE REZIDENŢIAT 2016. Vezi cum se face alegerea locurilor-posturilor in specialitate şi a centrelor de pregătire

CONTESTAŢII REZIDENŢIAT 2016. Peste 6.000 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat, o treime dintre ei în centrul universitar Bucureşti. La nivel naţional au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi. Candidații care au susținut concursul de rezidenţiat în Centrul Universitar București au putut depune contestații până marţi, 21 noiembrie, ora 16:00. Vezi aici GRILE CORECTE

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor/posturilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

  • Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9:00 – 21:00.

Candidatii se vor putea prezenta in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara.

Alegerea locurilor/posturilor – reguli

Ocuparea locurilor in specialitate se face:
– in ordinea punctajului de promovare obtinut,
– pe fiecare centru universitar,
– in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv,
– alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu, se arata in regulamentul concursului de intrare in rezidentiat la UMF Cluj-Napoca.

Pentru rezidentiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post.

Candidatii se prezinta in centrul universitar unde au sustinut concursul de rezidentiat, in ziua si la ora anuntate pentru alegerea locurilor/posturilor.

Potrivit televiziunea-medicala.ro, pentru alegerea locurilor/posturilor, candidatul se legitimeaza cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate.
Pentru alegerea locului sau postului, candidatul poate fi reprezentat de catre o persoana legal imputernicita prin procura autentificata la notariat.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea locurilor/posturilor a centrelor de pregatire pierd drepturile conferite de concurs.

Fiecare candidat semneaza pe lista in dreptul locului sau postului pe care l-a ales.

Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar.
Locurile ramase disponibile dupa prima zi se afisaza pe pagina de internet a Universitatii la sfârsitul primei zile de repartitie.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu se vor putea alege de alti candidati.

Dupa alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se vor inainta Ministerului Sanatatii listele nominale, inclusiv in format electronic, privind locurile, specialitatile si centrele alese si procesele-verbale ale sesiunii de alegeri (cu semnaturile candidatilor), in termen de trei zile lucratoare.

Candidatii care au concurat la rezidentiatul pe post si au obtinut punctaj de promovare se vor prezenta la directiile de sanatate publica din judetul in care se gaseste unitatea sanitara care a publicat postul la concurs, in prima zi lucratoare dupa efectuarea repartitiei candidatilor reusiti la rezidentiatul pe loc, pentru a fi repartizati in conformitate cu prevederile legale.

Vezi: SUBIECTE REZIDENŢIAT 2016. Când se afişează rezultatele la Universitatea Carol Davilla. GRILELE CORECTE

Candidatii care detin un titlu de specialist si aleg loc/post au obligatia ca in termen de 15 zile de la data incheierii contractului individual de munca pe durata determinata sau nedeterminata, dupa caz, sa depuna la Ministerul Sanatatii angajamentul de plata pentru cea de-a doua specialitate.

Plata taxei se face in lei, anual, in doua transe semestriale egale, in termen de maximum 60 de zile calendaristice de la inceputul semestrului. Neplata taxei in conditiile stipulate in angajamentul de plata atrage excluderea definitiva din programul de pregatire.

Candidatii prevazuti la alineatul precedent nu pot alege loc/post in specialitatea in care sunt deja confirmati prin ordin al ministrului sanatatii.

Candidatii care obtin punctajul minim si renunta la alegerea unui loc sau post, precum si cei care se claseaza in afara numarului de locuri/posturi publicate la concurs sunt declarati respinsi.

Locurile si posturile ramase neocupate in urma finalizarii alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidentiat.

REZIDENŢIAT. Concursul de admitere în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a fost organizat, duminică, de către Ministerul Sănătăţii, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Pentru cele 3.381 de locuri şi 462 de posturi scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 6.091 de candidaţi. Peste 30 la sută dintre candidaţi susţin examenul în centrul universitar Bucureşti.

Dintre toţi cei care s-au înscris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară şi 496 pentru farmacie.

Punctajele obținute la concurs vor alcătui o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, au fost introduse specialităţi noi –cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică şi pedodonţie, iar o serie de specialităţi a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene, precizează Ministerul Sănătăţii.

DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce se află sub Moscova. Megastructura care poate fi utilizată în caz de război sau conflict armat în capitala Rusiei
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în dosarul Cioacă-Elodia. S-a aflat tot. Avocata a făcut marele anunț
Playtech.ro
Condimentul care te scapă de şoarecii din grădină. Micile rozătoare nu suportă mirosul
DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Adevarul
Povestea Doamnei Stanca, marea iubire a domnitorului Mihai Viteazul. Cât timp au fost căsătoriți
wowbiz.ro
Ea este Anne, tânăra care a murit după ce a mâncat un sendviș la Roma! Nimeni nu se gândea că o simplă ieșire la restaurant i-ar putea aduce sfârșitul tinerei de 21 de ani
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Rețeta prăjiturii cu bulion și gem, o surpriză dulce
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Preț carburanți luni, 7 aprilie 2025: Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină la început de săptămână
Cancan.ro
Cum arată soțiile lui Bobiță, Giani, Dorel și Celentano din Las Fierbinți? Ce familii frumoase au actorii
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Reguli noi pentru șoferii cu permis categoria B. N-au drept de circulație. Trebuie să aștepte 2 ani
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Ce se întâmplă dacă nu faci succesiunea? Se achită impozit din bunurile imobile
MediaFlux
Rusia şi SUA vor avea o nouă rundă de negocieri săptămâna aceasta. Trimisul lui Putin: „Se observă începutul unui dialog respectuos”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine sunt chinezii care au venit lângă Hagi la Farul Constanța