REZULTATE Rezidenţiat 2023 UMF Carol Davila. Duminică, 19 noiembrie, se desfășoară concursul de Rezidențiat pentru Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Peste 10 mii de candidați s-au înscris, conform Ministerului Sănătății.
Examenul de Rezidențiat 2023 se va desfășura în șase centre universitare, după cum a informat Ministerul Sănătății. Este vorba despre București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Durata examenului este 4 ore, candidații primind teste-hrilă cu 200 de întrebări.
Toate detaliile privind metodologia şi desfăşurarea concursului de Rezidenţiat sunt publicate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.
”Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidaţi. Dintre aceştia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară şi 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidaţii au la dispoziţie 4.327 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară şi 412 locuri şi posturi pentru farmacie”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.
REZULTATE REZIDENŢIAT 2023. Grile corecte, punctajul minim de promovare este de 65% răspunsuri corecte
REZULTATE Rezidenţiat 2023 UMF Carol Davila. În funcție de punctajul obținut de fiecare candidat se va face ocuparea posturilor/locurilor în specialitate. Anul acesta, au fost scoase la concurs peste 3900 de locuri și alte 365 de posturi, în spitalele din toată țara.
Grilele cu răspunsurile corecte sunt transmise din sediul securizat către comisiile locale de rezidențiat, după ora 13.00, în ziua concursului, în format electronic securizat. Comisiile locale de rezidențiat multiplică grilele cu răspunsurile corecte, le sigilează în plicuri corespunzătoare fiecărei săli de concurs și le distribuie în sălile de concurs. Plicul este înmânat șefului de sală de către delegați după minimum 15 minute de la expirarea celor 4 ore de concurs și după predarea de către toți candidații din sala respectivă a grilelor pentru corectat.
Grila corectă se afișează pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16.00.
Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poștă electronică sau fax. Nu se pot depune contestații privind corectarea manuală a grilelor de concurs. Contestațiile depuse după expirarea termenului mai sus menționat sau adresate altor instituții nu se iau în considerare.
Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă. Clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.
Față de anii precedenți, când alegerea unui loc sau post era condiționată de un punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, începând din acest an punctajul minim a crescut la 65%. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.