REZULTATE SIMULARE BAC 2014 EDU.RO: „Cred că acest procent îi va trezi la realitate”, declară şefa Inspectoratului Şcolar despre elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, care nu stăpanesc prea bine materia pentru examenul vieţii u tezele vor fi discutate cu fiecare elev în parte, dar şi cu părinţii
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat ieri rezultatele simulării naţionale pentru examenul de bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a. Din datele publicate de MEN pe site-ul său reiese că la nivel naţional elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la limba romană 67,78% la limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului. La nivelul judeţului Vrancea, 53,23% dintre elevii de-a XII-a au obţinut medii mai mari de 5 la limba romană, 44,77% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 53,57% la proba la alegere a profilului. Detaliat, din cei 2.337 de elevi vranceni evaluaţi la proba scrisă de limba şi literatura romană, 1.244 au obţinut note mai mari de 5, iar 1.093 note sub 5. La proba obligatorie a profilului, din cei 2.283 de elevi evaluaţi 1.022 au obţinut note mai mari de 5, iar 1.261 note sub 5. Se presupune că cele mai multe note sub 5 au fost obţinute la disciplina matematică. La ultima probă, cea la alegere a profilului, din cei 2.240 de elevi evaluaţi, 1.200 au obţinut note mai mari de 5, iar 1.040 sub acest prag. La nivel naţional, judeţul Vrancea se situează undeva la jumătatea clasamentului, după judeţe precum Sibiu, Suceava, Cluj, Braşov, Brăila, Iaşi, Tulcea, unde procentul notelor mai mari de 5 este de peste 60%, şi înaintea judeţelor Ilfov, Harghita, Giurgiu, unde doar o treime dintre elevi au reuşit să obţină note mai mari de 5, scrie Ziarul de Vrancea.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014 EDU.RO: Rezultate mai slabe la clasa a XI-a
Situaţia pentru clasa a XI-a, la nivel naţional, se prezintă astfel: la proba de limba romană – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru limba maternă – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 36,32%. Elevii clasei a XI-a din Vrancea au obţinut, pe probe, următoarele procente: 48,59% peste 5 la limba romană şi 42,33% peste 5 la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Proba de limba şi literatura romană a fost susţinută de 2.581 de elevi, din care doar 1.254 au obţinut note mai mari de 5. Cat priveşte proba obligatorie a profilului, aceasta a fost suţinută de 2.528 de elevi, iar note mai mari de 5 au obţinut 1.070. Şi în cazul elevilor de-a XI-a se presupune că cele mai multe note sub 5 au fost obţinute de elevii care au susţinut proba la matematică. Cele mai multe note peste 5 la clasa a XI-a (peste 50%) au fost obţinute de elevii din judeţele Brăila, Sibiu, Suceava, Iaşi, iar cele mai mici procente (sub 30%) de elevii din judeţele Harghita, Ilfov şi Teleorman.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014 EDU.RO: Ce spun oficialii IŞJ
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a anunţat că rezultatele obţinute de elevii vranceni au fost centralizate şi transmise în unităţile de învăţămant ieri, 4 martie 2014, urmand să fie analizate la nivelul acestora. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesoara Vasilica Zaharia, consideră că elevii de clasa a XI-a vor fi treziţi la realitate de procentul scăzut al notelor mai mici de 5, iar cei de-a XII-a vor pune mai serios burta pe carte. Aceasta atrage atenţia însă că procentul notelor de peste 5 nu înseamnă acelaşi procent de promovabilitate a examenului de bacalaureat. „Chiar dacă la clasa a XII-a la limba şi literatura romană peste 50% din note sunt peste 5 nu înseamnă că notele pot fi comparabile cu media de la examenul de bacalaureat care trebuie să fie minim 6. Ele pot fi comparabile doar cu notele de la clasă. Acest lucru înseamnă că mai este mult de muncit pentru a pune la punct materia. Cat priveşte rezultatul simulării la clasa a XI-a, constatăm că sunt note mai puţine peste 5 decat la clasa a XII-a. Acest lucru poate însemna că elevii nu au recapitulat suficient pentru această simulare. Cred că acest procent îi va trezi la realitate.”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, profesoara Vasilica Zaharia. Tezele elevilor vor fi discutate la clasă săptămana viitoare, iar apoi în şedinţele cu părinţii. Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi trecute în catalog, scopul simulării, aşa cum a anunţat Ministerul Educaţiei, fiind acela de a aduce în atenţia elevilor şi a profesorilor lor situaţia reală privind pregătirea înainte de examenul de bacalaureat naţional din vară. În documentul ataşat aveţi rezultatele elevilor vranceni comparativ cu ale colegilor lor din alte judeţe.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale sunt nemulțumitoare. Aceasta este opinia secretarului de stat al Educației, Mihnea Costoiu, prezent la Alba Iulia într-o conferință de presă la sediul PSD Alba. Acesta a precizat că, în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor.
„Evident că nu suntem mulțumiți de rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale, atât la Bacalaureat cât și la Evaluarea Națională. În perioada următoare, inspectoratele școlare vor lua măsuri prin care să încercăm să îmbunătățim pregătirea tinerilor precum și o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulțumitoare. Lucrăm la acest subiect”, a declarat Costoiu.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, Costoiu a spus că nu se excluse această posibilitate, însă aceasta nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor:
„Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme suntem deschiși să facem și acest lucru însă soluția nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluția este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură”.
Atât secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, cât și fostul ministru, Ecaterina Andronescu, sunt de părere că simulările le sunt folositoare elevilor și că au rolul de a-i mobiliza să se pregătească mai bine pentru examene.
„Sunt necesare aceste simulări pentru ca tinerii să fie confruntați cu o realitate înainte de examene. Este ca un antrenament. Oricare om care încearcă să aibă o performanță se antrenează într-un fel sau altul în toate domeniile.
„Eu cred că simulările sunt necesare și cred că dacă s-ar fi trecut notele în catalog interesul ar fi fost un pic mai mare. Oricum acestea ar trebui să reprezinte semnale foarte grave de atenție față de profesori și părinți, care să mobilizeze elevii să se pregătească mai bine pentru examen. Întotdeauna, simulările sunt sub nivelul examenelor, din punct de vedere al rezultatelor și lucrul acesta este gândit cu bună știință, ca să fie mai important semnalul pe care îl determină”, a completat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014, PE JUDEŢE (document ataşat): Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română – 44,22 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă – 62,42 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 36,32 la sută.
Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de bacalaureat.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014, PE JUDEŢE obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013 – 2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Situaţia din judeţe:
În judeţul Braşov 31,10% dintre elevii de clasa a XII-a au luat peste 5, iar în cinci unităţi de învăţământ niciun licean nu a obţinut medii de trecere, transmite corespondentul Mediafax. Inspectorul general şcolar adjunct al ISJ Braşov, Maria Szabo, a precizat că la simulările examenului de bacalaureat nu a fost înregistrată nicio medie de 10, fiind obţinute 64 de medii peste 9. În clasamentul pe licee, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, unde 88,65 la sută dintre candidaţi au obţinut medii de trecere. La polul opus se află cinci licee din judeţ, unde niciun elev de clasa XII-a nu a obţinut media 6, fiind vorba despre Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov, Colegiul Tehnic „V. Jinga” din Săcele, Colegiul „A.Vijoli” din Făgăraş, Grupul Şcolar Industrial „Simion Mehedinţi” din Codlea şi Liceul Teoretic Zărneşti.
În judeţul Mureş, elevii de clasa a XII-a de la cinci licee au obţinut medii sub 6 la simularea bacalaureatului, în timp ce la o unitate de învăţământ din Sighişoara, din cei 80 de elevi, a promovat unul singur, potrivit Mediafax. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, cele mai slabe rezultate au fost la liceele din Dumbrăvioara (unde au susţinut toate probele 16 elevi), Band (15 elevi), „Tehnologic 2” Sighişoara (46 de elevi), „Aurel Perşu” (31 de elevi) şi „Traian Vuia” (101 elevi), ambele din Târgu Mureş – unde niciun elev de clasa XII-a nu a obţinut media 6, dar şi la „Tehnologic 1” Sighişoara, unde, din cei 80 de elevi care au susţinut toate probele, unul singur a promovat. La simularea susţinută de elevii de clasa a XI-a nu a promovat niciun licean de la Band (unde au fost 25 de participanţi), Dumbrăvioara (24 de elevi), „Aurel Perşu” (21), „Traian Vuia” (130), „Brâncuşi” (21) şi „Săvulescu” (174) din Târgu Mureş, „Ioan Bujor” din Reghin (120) şi „Tehnologic 1” Sighişoara (100). La liceul „Tehnologic 2” din Sighişoara din cei 60 de participanţi au promovat doar doi.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Dezastru la Buzău
În judeţul Buzău, liceenii au obţinut rezultate extrem de slabe la simularea examenului de Bacalaureat, desfăşurată săptămâna trecută. Cu astfel de rezultate, doar 33,37% dintre liceenii de clasa a XII-a ar fi promovat examenul maturităţii. La zece unităţi buzoiene de învăţământ nu s-a obţinut nici măcar o medie generală mai mare de 6.00. Pe lista neagră a unităţilor din cadrul cărora nu există niciun candidat la simulare cu note de promovare se înscriu zece licee şi grupuri şcolare. Elevii de clasa a XII-a de la şapte licee din judeţul Mehedinţi au obţinut medii sub 6 la simulările bacalaureatului, promovabilitatea în judeţ fiind de 21,57 la sută. Mai mult, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că nu a fost înregistrată nicio medie de 10. Din 19 licee în judeţul Mehedinţi, în şapte unităţi şcolare procentul de promovabilitate este 0. Rezultatele foarte slabe sunt puse pe seama faptului că elevii bine pregătiţi nu au luat în serios acest examen, întrucât ştiau că notele nu se vor pune în catalog, însă îngrijorător este faptul că cei mai mulţi elevi nu s-au pregătit.
În judeţul Constanţa, Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa, care au susţinut probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat, au obţinut note peste 5. Reprezentanţii ISJ Constanţa spun că 35 de elevi – 26 de clasa a XII-a şi nouă la clasa a XI-a – au obţinut nota 10. În judeţul Arad, niciun elev de la şapte licee tehnologice nu a reuşit să promoveze simularea bacalaureatului, toate mediile fiind mai mici de 6, astfel că promovabilitatea medie în judeţ la astfel de şcoli a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a. În judeţ nu a fost înregistrată nicio notă de 10, cea mai mare fiind 9,70, obţinută de un elev de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”.
Pentru prima dată, ISJ Arad nu a oferit presei procentul general de promovabilitate pe judeţ, inspectorul general Claudius Mladin afirmând că nu a fost calculat şi urmând ca această informaţie să fie dată publicităţii în cursul zilei de luni. „Procente onorabile” la română „Sunt rezultate bune pentru luna martie, mai sunt peste două luni până la Bac timp în care elevii pot recapitula. Nu mi se pare o catastrofă la Română, rezultatele sunt onorabile”, a comentat profesoara de Română Iulia Pop, de la Colegiul Naţiona „Sf. Sava” din Bucureşti. Cele mai mari procente ale notelor peste 5 la Limba şi literatura română sunt de 65,31 în judeţul Sibiu, 64,78 în Suceava, 63,33 în Brăila, 63,10 în Cluj, 62,78 în Iaşi şi 61,38 în Tulcea. Cele mai mici procente de note peste 5 la Limba română sunt înregistrate în judeţele Ilfov (33,42) şi Harghita (36,7). Procente „mari” şi la matematică La proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), cel mai mare procent de promovare a fost de 56,98 în Cluj, urmat de Brăila cu 53,29, Alba – 52,15, Iaşi – 51,18 şi Prahova – 50,08. „Sunt procente mari ţinând cont de modul în care se învaţă în ţara asta, dar şi subiectele au fost foarte uşoare, a spus directorul-adjunct de la Colegiul Naţional „Sf. Sava”, a declarat pentru adevarul.ro profesorul de matematică Adrian Troie.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Note foarte slabe în Ilfov
Pe de altă parte, doar 23,47 la sută din elevii evaluaţi din Ilfov şi 29,75 la sută din cei din Arad au obţinut note de trecere la proba obligatorie. La proba la alegere, procentul cel mai mare al notelor peste 5, respectiv 67,79 la sută, a fost înregistrat în judeţul Brăila, urmat de Iaşi – 64%, Suceava – 62,15%, Harghita – 61,29%, Alba – 60,95%, Galaţi – 60,65% şi Cluj – 60,19%. Cel mai mic procent de promovare la această probă, respectiv 34,44 la sută, a fost înregistrat în judeţul Ilfov. „Rezultatele nu sunt relevante, avem elevi care au luat nota 9 deşi nu au scris eseul de la subiectul al treilea. La clasa a XI-a simularea în sine a fost o idee bună, dar modul în care a fost organizată nu a ajutat pe nimeni. În primul rând lucrprile au trebuit să fie corectate cu două zile mai devreme decât se ştia iniţial, profesorii nu au avut timpul fizic să le corecteze plus că, faţă de anul trecut, cantitatea de lucrări a fost dublă, iar la a XI-a nu s-a dat din materia de bac decât foarte puţin”, a declarat profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional bilingv „George Coşbuc” din Capitală.
VEZI ŞI: REZULTATE BACALAUREAT 2014: Anunţ important pentru toţi elevii care au susţinut SIMULARE LA BAC 2014
La probele din vară, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte din toată materia parcursă, spre deosebire de simulare, unde subiectele au acoperit doar materia acoperită până la data susţinerii probelor.
În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.
Citeşte şi: SIMULARE BACALAUREAT 2014: Vezi toate SUBIECTELE ŞI BAREMELE de la clasa a XII-a
Examenul de BACALAUREAT 2014 se va desfăşura după următorul CALENDAR:
BAC 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014:
26 – 30 mai 2014, Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
30 mai 2014, Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
10 – 12 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
11 – 13 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
16 – 20 iunie 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
23 – 27 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
30 iunie 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
1 iulie 2014, Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă
2 iulie 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă
4 iulie 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă
7 iulie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie 2014, Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 -10 iulie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie 2014, Afişarea rezultatelor finale
BAC 2014, Sesiunea august-septembrie 2014:
14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A
18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B
19 – 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
21 – 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă
27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale
Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Meditaţii gratuite pentru elevi
REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Protopopul Lucian Leonte, care este şi preot paroh la Biserica Sfântul Ilie din municipiul Botoşani, a decis să sprijine tinerii să înveţe pentru examenul de maturitate care va avea loc în vară. Astfel, el a făcut apel la mai mulţi profesori voluntari care se întâlnescu cu elevii în Centrul Catehetic al Bisericii Sfantul Ilie şi le oferă acestora pregătire suplimentară.Zilnic, după terminarea orelor de curs, elevii merg la biserică unde învaţă la limba română, matematică, istorie, geografie sau limbi străine.“Pana acuma am facut doar o sedinta, asta este a doua. Eu sper ca pana la bacalaureat sa poata sa faca fata cu brio examenului si incercam sa facem cat mai multe sedinte, sa dam un exemplu pentru ca ar trebui sa fie in tot judetul si in toata tara astfel de exemplu. Ideea vine de la un prieten al meu care a vorbit cu parintele de la Biserica Sfantul Ilie si m-a intrebat daca vreau sa fac o astfel de fapta“, a spus Ciprian Apetrei, profesor matematica Colegiul AT Laurian, scrie botosaninews.ro.
EDU.RO REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Emotii pentru elevii de clasa a 11-a si a 12-a care au sustinut SIMULAREA LA BACALAUREAT 2014. REZULTATELE la probele sustinute la SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2014 vor fi afisate vineri, 14 martie, insa notele nu vor fi trecute in catalog. Mondo News va actualiza datele dupa publicarea rezultatelor pe site-ul EDU.RO.
De precizat ca examenul de BACALAUREAT 2014 va debuta pe 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana este programata pentru data de 30 iunie 2014. Primele rezultate la BACALAUREAT vor fi afisate pe 7 iulie 2014.
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Practic se aplica acelasi principiu ca la SIMULARILE din cadrul EVALUARII NATIONALE. Dupa ce vor fi afisate REZULTATELE LA SIMULARILE LA BAC 2014, notele nu vor fi trecute in catalog, ci vor fi discutate cu fiecare elev in parte. SIMULAREA LA BACALAUREAT 2014 a fost sustinuta de elevi de clasa a XI-a si a XII-a in saptamana 3 – 9 martie la Limba Romana, Limba materna, Matematica sau Istorie, plus inca o proba la alegere din profilul la care studiaza. La BACALAUREATUL din aceasta vara, absolventii de clasa a XII-a vor sustine examenul de maturitate la aceleasi materii.
REZULTATE BAC 2014: In sesiunea iunie-iulie 2013, rata de promovare a examenului de BACALAUREAT a fost de 55,4%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei. Anul trecut, a fost prima data cand elevii au primit subiecte diferentiate in concordanta cu programa scolara si cu numarul de ore urmat de elevi. in 2014, elevii vor primi tot subiecte diferentiate in functie de profil.
REZULTATE BAC 2014: Ministerul Educatiei a anuntat ca profesorii care participa la simulare BACALAUREAT 2014 nu vor fi platiti suplimentar. Profesorii care predau disciplinele la care se organizeaza simularea au obligatia sa evalueze lucrarile, dar fara a fi platiti pentru aceasta activitate. Sindicatele din educatie au sustinut ca in aceste conditii nici profesorii si nici elevii, ale caror note nu se pun in catalog, nu vor fi interesati de aceste testari.
Notele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate de fiecare unitate de invatamant in care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la clasa, sedinte cu parintii, precum si in consiliul profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.
REZULTATE BAC2014: Notele la probele scrise din cadrul SIMULARII LA BACALAUREAT 2014 vor fi anuntate, vineri, 14 martie, la scoala, urmand ca elevii sa discute REZULTATELE cu profesorii lor.
Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a transmite pana pe 14 martie rezultatele obtinute de elevii de clasa a XII-a si a XI-a catre ministerul Educatiei, care le prelucreaza si le comunica public, prin EDU.RO.
REZULTATE BAC2014: La probele din vara la BACALAUREAT, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte din toata materia parcursa, spre deosebire de simulare, cand subiectele au acoperit doar materia acoperita pana la data sustinerii probelor.
Examenul de BAC 2014 incepe pe 10 iunie cu proba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana este programata pentru data de 30 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 7 iulie, scrie mondonews.ro