REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016, edu.ro. Peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut în perioada 7-10 martie simularea examenului de bacalaureat. Luni, copiii au dat examen la limba şi literatura română, marti au avut examen la maternă, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului. Joi, 10 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.
Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Ca în fiecare an, după afişarea rezultatelor la simulare, elevii vor căuta cu disperare să facă meditaţii. Unii deja au început, speriaţi de examenul din vară care se apropie cu pasi repezi.
MARAMUREŞ. În Maramureş, au aparut meditatiile gratuite, ca un act de voluntariat din partea profesorilor. Patru profesori de istorie dau meditatii gratuite liceenilor pentru a-i ajuta pe elevi pana la inceputul lunii iunie sa-si fixeze notiunile care le dau batai de cap.
In urmatoarele doua luni, profesorii de istorie din Maramures se vor intalni cu cei peste 50 de liceeni care s-au inscris pana acum la meditatii. „Dat fiind faptul ca in ultima perioada tot mai dezastroase sunt rezultatele acestui examen, am zis ca e o necesitate sa ne implicam noi profesorii si sa le oferim o sansa elevilor”, a spus Niculina Pasca, profesor istorie.
SIBIU. La Sibiu, liceenii primesc medidaţii gratuite chiar de la profesori universitari, încă de la începutul anului şcolar. În timp de elevii se bucură că scutesc banii pe care părinţii ar trebui să-i scoată din buzunar pentru meditaţii în particular, profesorii speră ca viitorii studenţi să fie bine pregătiţi.
„Interesul e reciproc. Noi vrem studenti bine pregatiti, ei vor sa ia BAC-ul. La Facultatea de inginerie, care nu e o facultate usoara, numarul celor care absolva din cei care intra nu e foarte mare, cam 50-60%. Si atunci e vital si pentru noi sa avem candidati bine pregatiti„, a declarat o profesoară de matematică.
De la începutul anului viitor, elevii ar putea primi medidaţii gratuite şi la informatică.
ZALĂU. Şi în acest an, elevii care se pregătesc să susţină în vară examenul de Bacalaureat se pot pregăti gratuit, participând la orele de meditaţii organizate de ParohiaOrtodoxă „Sfânta Vinere” din Zalău.
Este o tradiţie ca la Parohia „Sfânta Vinere” să se desfăşoare astfel de meditaţii. Săptămânal, la sediul parohiei, elevii beneficiază de consultanţă în vederea pregătirii pentru examenele care le stau în faţă.
„Deja a devenit o tradiţie să fie organizate meditaţii la parohia noastră. Nu ne-am fi străduit să le organizăm în fiecare an dacă nu am fi avut eficienţă în anii anteriori. Şi în acest an organizăm la toate materiile pentru Bacalaureat şi clasa a VIII-a. Deja am început la matematică de luni, facem la ora 15.00 cu clasa a VIII-a şi de la 17.00 cu clasa a XII-a, apoi urmează miercuri la limba română şi la alte materii: la geografie, la chimie, la fizică, dacă vor fi cereri şi aici. Noi am organizat în ideea că nu toţi au posibilitatea să-şiangajeze profesori, doar că noi nu verificăm pe nimeni ce posibilităţi materiale au, noi le oferim aceste meditaţii gratuit, cu profesori cu experienţă. Noi le oferim tot confortul: lumină, căldură şi logistică, tot ce trebuie ca să iasă lucrurile bune”, precizează preotul Ioan Ghiurco, potrivit salajeanul.ro.
Elevii care doresc să participe la aceste meditaţii gratuite se pot adresa reprezentanţilor parohiei sau pot să se prezinte, conform orarului, la sediul bisericii. Meditaţiile se desfăşoară în sala de conferinţe a parohiei, aflată la demisolulclădirii. De precizat este faptul că la aceste meditaţii se poate înscrie orice elev, indiferent de etnie sau confesiune.
REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016 edu.ro: Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel naţional, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.