REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT, edu.ro, rezultate simulare 2016. Rata de promovare la clasa a XI-a este de 25,76%, în scădere cu 3 procente comparativ cu 2015, când aceasta s-a situat la valoarea de 28,51%. Cu alte cuvinte, dintre cei 121.535 de elevi participanţi la simularea din 2016, 31.313 elevi au obţinut medii peste 6.
Pe probe, situaţia notelor peste 5 primite de elevii de clasa a XI-a se prezintă astfel: Limba română – 57,6 (în creştere cu aproximativ 6 procente faţă de 2015 – 51,77%), proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie – 37,6% (în scădere cu aproape 5 procente faţă de anul trecut – 42,35%) şi Limba maternă – 72,7% (în creştere faţă de 2015 – 56,97%). Precizăm că elevii claselor a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.
Pe tranşe de medii, situaţia cumulată (clasa a XI-a şi clasa a XII-a) arată astfel: 25.823 de elevi au obţinut medii între 6 şi 6,99, 25.802 elevi – medii între 7 şi 7,99, 16.866 de elevi – medii între 8 şi 8,99 şi 5.195 de elevi – medii între 9 şi 9,99. Treisprezece elevi au încheiat simularea examenului de bacalaureat cu media 10.
În 4 judeţe, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Cluj (47,5%), Alba (46,6%), Galaţi (46,2%) şi Iaşi (46%). Procente de promovare sub 25% s-au înregistrat în judeţele Giurgiu (24,7) şi Ilfov (18,4). În ceea ce priveşte rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 30% s-au consemnat în 5 judeţe: Cluj (32,7%), Suceava (31,7%), Iaşi (30,9%), Prahova (30,8%) şi Alba (30,7%). Sub pragul de 20% s-au înregistrat în judeţele Timiş (19,9%), Teleorman (18,4%), Giurgiu (15,4%) şi Ilfov (11,4%).
Conform metodologiei de desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat, media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.
REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT, edu.ro, rezultate simulare 2016. Elevii de clasa a XI-a au susţinut, miercuri proba obligatorie a profilului. Aceasta a fost ultima probă susţinută de elevi în cadrul examenului de simulare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.
Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Elevii de clasa a XI-a, la profil real-tehnologic şi vocaţional, au primit, la subiectul I, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu, text pe baza căruia au trebuit să identifice sinonime, rolul cratimei, folosirea unei locuţiuni, secvenţe care să contureze dimensiunea temporală a imaginarului poetic, motive literare, semnificaţii de figuri de stil, trăsături ale genului lirio şi comentariul primei strofe. În total, la subiectul I, au fost 9 cerinţe.
La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan.
La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume, într-un basm cult studiat.
SUBIECTE SIMULARE BAC 2016, PROFIL UMAN
Doi elevi daţi afară din examen la Iaşi
În ceea ce priveşte prezenţa la simulare, ISJ Iaşi a raporat un procent ridicat, de peste 94%, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru a XII-a. Astfel, dintre cei 5.887 de elevi înscrişi din clasa a XI-a s-au prezentat la examen 5.568, 319 fiind absenţi, rezultând un procent de 94.58%, în timp ce pentru clasa a XII-a, dintre cei 5.452 elevi care puteau fi prezenţi au lipsit 342, 5.110 susţinând examenul, un procent de 93,73%.
Deşi a fost vorba doar de un examen-test, au existat totuşi doi elevi care au încercat să-l fraudeze şi care au fost descoperiţi cu telefonul mobil asupra lor şi eliminaţi din examen, unul de clasa a XI-a şi unul de clasa a XII-a. „Au fost prinşi cu telefonul mobil asupra lor, aspectul fiind observat de către supraveghetori. Nu s-a respectat metodologia în care se explică faptul că e considerată însăşi prezenţa telefonului ca o tentativă de fraudă”, a adăugat prof.dr. Camelia Gavrilă.
Ce a fost la Constanţa
Doi elevi de clasa a XI-a provin de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, un elev de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „George Călinescu” şi un altul de la Colegiul Energetic din Constanţa. Ei se pot lăuda cel mult în gaşca de la bloc că au fost eliminaţi şi uite ce ispravă au făcut!
Din cei 9.768 de liceeni aşteptaţi luni, au lipsit de la probă 856. Cât despre subiecte, majoritatea recunosc că nu erau aşa o grozăvie dacă învăţai. „Vorba-ceea, basmul lui Harap Alb îl ştim din copilărie şi, cu puţină imaginaţie, ar fi putut constitui un subiect uşor”, ne-a declarat un elev de-a XI-a de la Colegiul de Artă.
În rest, majoritatea celor care ieşeau din probă îşi întrebau colegii „Tu pe câte foi ai bătut câmpii? La dracu, cine stă să numere dacă ai scris 600 de cuvinte?”, referindu-se la redactarea textelor narative de la subiectul al treilea.