REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT clasa a XI-a, EDU.RO: Doar 25% dintre elevi au luat medie de promovare

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT, edu.ro, rezultate simulare 2016. Elevii de clasa a XI-a au aflat rezultatele la simulare. Notele nu se trec în catalog.
Filip Stan
21 mart. 2016, 15:36
REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT clasa a XI-a, EDU.RO: Doar 25% dintre elevi au luat medie de promovare

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT, edu.ro, rezultate simulare 2016. Rata de promovare la clasa a XI-a este de 25,76%, în scădere cu 3 procente comparativ cu 2015, când aceasta s-a situat la valoarea de 28,51%. Cu alte cuvinte, dintre cei 121.535 de elevi participanţi la simularea din 2016, 31.313 elevi au obţinut medii peste 6.

Pe probe, situaţia notelor peste 5 primite de elevii de clasa a XI-a se prezintă astfel: Limba română – 57,6 (în creştere cu aproximativ 6 procente faţă de 2015 – 51,77%), proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie – 37,6% (în scădere cu aproape 5 procente faţă de anul trecut – 42,35%) şi Limba maternă – 72,7% (în creştere faţă de 2015 – 56,97%). Precizăm că elevii claselor a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

Pe tranşe de mediisituaţia cumulată (clasa a XI-a şi clasa a XII-a) arată astfel: 25.823 de elevi au obţinut medii între 6 şi 6,99, 25.802 elevi – medii între 7 şi 7,99, 16.866 de elevi – medii între 8 şi 8,99 şi 5.195 de elevi – medii între 9 şi 9,99. Treisprezece elevi au încheiat simularea examenului de bacalaureat cu media 10.

În 4 judeţe, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Cluj (47,5%), Alba (46,6%), Galaţi (46,2%) şi Iaşi (46%). Procente de promovare sub 25% s-au înregistrat în judeţele Giurgiu (24,7) şi Ilfov (18,4). În ceea ce priveşte rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 30% s-au consemnat în 5 judeţe: Cluj (32,7%), Suceava (31,7%), Iaşi (30,9%), Prahova (30,8%) şi Alba (30,7%). Sub pragul de 20% s-au înregistrat în judeţele Timiş (19,9%), Teleorman (18,4%), Giurgiu (15,4%) şi Ilfov (11,4%).

Conform metodologiei de desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat, media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.


REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT, edu.ro, rezultate simulare 2016. Elevii de clasa a XI-a au susţinut, miercuri proba obligatorie a profilului. Aceasta a fost ultima probă susţinută de elevi în cadrul examenului de simulare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016 edu.ro: Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel naţional, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele).
  • Elevii claselor a XI-a au susținut, săptămâna trecută, simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română.

Elevii de clasa a XI-a, la profil real-tehnologic şi vocaţional, au primit, la subiectul I, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu, text pe baza căruia au trebuit să identifice sinonime, rolul cratimei, folosirea unei locuţiuni, secvenţe care să contureze dimensiunea temporală a imaginarului poetic, motive literare, semnificaţii de figuri de stil, trăsături ale genului lirio şi comentariul primei strofe. În total, la subiectul I, au fost 9 cerinţe.

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume, într-un basm cult studiat.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2016, PROFIL UMAN

VEZI AICI: SUBIECTE ISTORIE CLASA A XI-A

VEZI AICI: SUBIECTE MATEMATICA clasa a XI-a

Mai multi elevi din Timis au fost scosi afara din salile de examen, la simularea examenului de Bacalaureat. Chiar daca notele nu vor fi trecute in catalog, 7 elevi din scolile timisene nu s-au putut abtine si au copiat fara nicio jena la probele de examen. Cei mai multi dintre ei au ales ca sursa de inspiratie telefoanele mobile, iar un elev a fost prins cu fituici.

Doi elevi daţi afară din examen la Iaşi

În ceea ce priveşte prezenţa la simulare, ISJ Iaşi a raporat un procent ridicat, de peste 94%, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru a XII-a. Astfel, dintre cei 5.887 de elevi înscrişi din clasa a XI-a s-au prezentat la examen 5.568, 319 fiind absenţi, rezultând un procent de 94.58%, în timp ce pentru clasa a XII-a, dintre cei 5.452 elevi care puteau fi prezenţi au lipsit 342, 5.110 susţinând examenul, un procent de 93,73%.

Deşi a fost vorba doar de un examen-test, au existat totuşi doi elevi care au încercat să-l fraudeze şi care au fost descoperiţi cu telefonul mobil asupra lor şi eliminaţi din examen, unul de clasa a XI-a şi unul de clasa a XII-a. „Au fost prinşi cu telefonul mobil asupra lor, aspectul fiind observat de către supraveghetori. Nu s-a respectat metodologia în care se explică faptul că e considerată însăşi prezenţa telefonului ca o tentativă de fraudă”, a adăugat prof.dr. Camelia Gavrilă.

Ce a fost la Constanţa

Doi elevi de clasa a XI-a provin de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, un elev de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „George Călinescu” şi un altul de la Colegiul Energetic din Constanţa. Ei se pot lăuda cel mult în gaşca de la bloc că au fost eliminaţi şi uite ce ispravă au făcut! 

Din cei 9.768 de liceeni aşteptaţi luni, au lipsit de la probă 856. Cât despre subiecte, majoritatea recunosc că nu erau aşa o grozăvie dacă învăţai. „Vorba-ceea, basmul lui Harap Alb îl ştim din copilărie şi, cu puţină imaginaţie, ar fi putut constitui un subiect uşor”, ne-a declarat un elev de-a XI-a de la Colegiul de Artă.

În rest, majoritatea celor care ieşeau din probă îşi întrebau colegii „Tu pe câte foi ai bătut câmpii? La dracu, cine stă să numere dacă ai scris 600 de cuvinte?”, referindu-se la redactarea textelor narative de la subiectul al treilea.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Adevărul despre relația dintre Cristela și Călin Georgescu. Cum s-au cunoscut, de fapt
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cel mai ambițios proiect din istorie. E absolut uimitor. Nu s-a mai văzut așa ceva niciodată
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Tradiție inedită în județul Alba: Marius Pop își decorează casa cu mii de beculețe
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?