REZULTATE SIMULARE Evaluarea Naţională, REZULTATE SIMULARE Bacalaureat. Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în perioada 13 – 17 martie 2017, la nivelul întregii țări, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.
Profesorii nu se aşteaptă la rezultate foarte bune, asta pentru că elevii au tratat simularea cu lipsă de interes. Lucrările vor fi corectate de profesorii de la clasă, anunţă oficiali din Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). De aceea, un grad de subiectivism ar putea exista la corectură, apreciază Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.
„Într-un fel sau altul poate fi un procent redus de subiectivism, dar această simulare este foarte importantă pentru că ea e o fotografie a modului în care sunt pregătiţi elevii pentru examenele naţionale în acel moment. La fel ca şi în anii precedenţi, sunt situaţii în care elevii se grăbesc să scrie multe pagini dar nu răspund cerinţelor, unele dintre ele sunt trecute cu vederea. Din păcate, există această tendinţă de a se grăbi. O altă problemă e că nu verifică şi nu cer baremul, dar cert este că nu sunt diferenţe notabile între subiectele de la simulare şi cele de la examenul propriu-zis. De cealaltă parte, vom observa că notele sunt mai mici la simulare decât la examene”, a explicat Banu, potrivit adevarul.ro.
SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2017 EDU.RO. Ce au avut de rezolvat elevii de clasele a XI-a şi a XII-a
SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2017. Vezi ce subiecte s-au dat la SIMULARE şi cum se puteau rezolva
SUBIECTE ISTORIE CLASA A XII-A SIMULARE BACALAUREAT 2017
BAREM ISTORIE SIMULARE CLASA A XII-A SIMULARE BACALAUREAT 2017
SUBIECTE ISTORIE CLASA A XI-A SIMULARE BACALAUREAT 2017
BAREM ISTORIE SIMULARE CLASA A XI-A SIMULARE BACALAUREAT 2017
Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.