REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO, clasa a VIII-a. Note mici la examen

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NŢIONALĂ EDU.RO. Elevii de clasa a VIII-a află azi ce note au obţinut la simulare. Notele obţinute nu se trec în catalog.
Roxana Gagiu
04 mart. 2016, 09:52
REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO, clasa a VIII-a. Note mici la examen

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 UPDATE

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (22-24 februarie). Rata de prezenţă s-a situat la 90,71%: din totalul celor 187.006 elevi de clasa a VIII-a, 169.632 de elevi au participat la toate probele.

În ceea ce priveşte rezultalele pe discipline, se constată că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă – 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă – 90,20%) la matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obțină note peste 5.

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 22.422 de medii între 5 şi 5,99, 19.109 medii între 6 şi 6,99, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 7 medii de 10. 

Statistic, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală – 46,29% (rată prezenţă – 90,10%), urmată de Brăila – 42,42% (rată prezenţă – 76,61%) şi Cluj – 40,62% (rată prezenţă – 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui – 19,32%, Călăraşi – 21,78% şi Botoşani – 21,95%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%.

La nivel național, 50.920 de elevi (30,58%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a.

Reamintim că rolul simulărilor, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat, este unul reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți, a nivelului real de pregătire atins până la momentul testelor pentru ca, mai apoi, să se poată stabili planuri remediale individuale.

Astfel, Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare judeţene măsuri remediale adecvate, în vederea unei mai bune pregătiri a elevilor din clasa a VIII-a. Dintre aceste măsuri, enumerăm: 

  • Realizarea unei diagnoze clare a situaţiei la nivelul fiecărui judeţ/ al fiecărei şcoli;
  • Analiza, în cadrul şedinţelor cu directorii, a rezultatelor obţinute de fiecare şcoală, la simularea evaluării naţionale;
  • Elaborarea de către fiecare şcoală a graficului de pregătire a elevilor pentru examenul de evaluare naţională şi monitorizarea acţiunilor stabilite, de către inspectoratul şcolar;
  • Analiza rezultatelor în cadrul comisiilor metodice, al cercurilor pedagogice şi al consiliilor profesorale;
  • Implementarea unui program de pregătire suplimentară, în regim gratuit, în cadrul şcolii, după orele de curs;
  • Personalizarea traseului de învăţare pentru elevii cu probleme deosebite care au obţinut rezultate slabe la simularea evaluării naţionale;
  • Efectuarea temelor diferenţiate pentru asigurarea individualizării învăţării.  

Ministerul Educației anunță inspecții școlare de specialitate la nivel național, care se vor desfășura pe toată perioada de dinaintea evaluărilor naționale și vor urmări  aplicarea planurilor remediale la nivelul unităților de învățământ. Aceste inspecții vor fi realizate de inspectorii de specialitate din cadrul MENCS și de cei din inspectoratele școlare.

Pe de altă parte, Ministerul Educației a solicitat Institutului de Științe ale Educației (ISE) o analiză riguroasă a rezultatelor obținute la simularea EN VIII, astfel încât diagnoza rezultată la nivel național să conducă la politici publice destinate îmbunătățirii situației elevilor din învățământul gimnazial.  


REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO, clasa a VIII-a. 188.000 de elevi de clasa a VIII-a au început săptămâna trecută, pe 22 februarile, simularile examenelor din cadrul Evaluarii Nationale. Prima simulare s-a desfasurat la Limba si literatura romana, a doua la matematică, iar miercuri la maternă.

Toate subiectele au fost obligatorii. Timpul de lucru efectiv a fost de 2 ore. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Vezi: SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesor: Grele! Au fost câteva lucruri alambicate

Astăzi, elevii află rezultatele de la română, matematică şi maternă.

Anul trecut, promovarea la simularea evaluării naționale a fost de 50,68% la nivelul țării, cu 1,85% mai mare față de anul 2014. Numărul elevilor cu medii în intervalul 5-10 a fost de 91.445.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. La Limba și literatura română, 80,41% au luat note de 5 și peste 5, iar la Matematică, 50,34% au luat note de 5 și peste 5. Au fost înregistrate 10 medii de 10.

Profesorii spun că sunt aşteptate note slabe, chiar dacă au fost subiecte accesibile.

„Subiectele nu au fost grele, dar notele nu vor fi mari. Subiectele au fost accesibile, previzibile cumva. Nu a fost nicio surpriză. Mai grea a fost explicaţia sintagmei, punctul 5 de la primul subiect. Acolo ei aveau de explicat nişte versuri şi elevii au mai greşit. Au greşit şi unde trebuiau să spună publicaţia în care a apărut un articol pentru că unii nu au ştiut ce înseamnă publicaţie.

Au greşit la explicaţia sintagmei, la figuri de stil, la valori morfologice şi la sinonime. Nu a fost ceva cu chichiţe, ceva ce nu s-a făcut. Sunt copii care au luat sub nota 5. Rezultatele sunt slabe, dar de obicei la simulare sunt mai slabe decât cele de la examen, unde se mai mobilizează”, a spus Cristina Adomnitei, profesor de română la Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 98 Avram Iancu.

Magda Stoica, profesor de matematică la Liceul Tehnologic Voievodul Mircea din Târgovişte, a declarat pentru RomaniaTV.net că subiecte de anul acesta de la simulare au fost dificile şi sunt aşteptate rezultate slabe.

„Subiectele de la simulare au fost grele pentru că ultima problemă la geometrie i-a pus pe elevi în dificultate. Ei trebuiau să-şi imagineze până la capăt problema. Înainte era doar ceva de calculat, dar acum, dacă nu-şi dădeau seama din enunţul problemei că de fapt trebuie să facă un calcul, nu puteau să rezolve nimic din problemă.

La partea I erau lucruri foarte simple şi acolo trebuiau toţi să facă, dar au fost şi câteva lucruri puţin mai alambicate, ceva cu mulţimea numerelor naturale pare. Eu ştiu că teoretic ar trebui să fie nişte noţiuni generale, dar în realitate sunt copii care se încurcă la aşa ceva. Se predau la şcoală, dar una este să-i dai copilului mulţime şi el să o vadă şi alta este să-i spui mulţimea numerelor pare care este ceva puţin mai abstract pentru ei.

Restul subiectelor de la partea I mi se par în regulă. Au avut desen ca şi până acum. Subiectele respectă structurile anilor trecuţi.

Partea a II-a a fost ca în fiecare an, cu mici chichiţe. Li se dă o scădere de pătrate perfecte. Mulţi copii cred că s-au păcălit şi au scris că iese direct de sub radical, ceea ce nu e adevărat. Dacă au lucrat subiectele din anii anteriori, cu siguranţă au ştiut să facă partea I şi partea a II-a în procent de 80%.

La partea a III-a, problemele de geometrie mi se par complicate”, a explicat profesorul de matematica.

Vezi: SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesor română: Notele nu vor fi mari. Unii nu au ştiut ce înseamnă publicaţie

Anul şcolar 2015-2016 a început la data de 1 septembrie 2015 şi se încheie la data de 31 august 2016 şi se structurează pe două semestre, după cum urmează:

  • Semestrul I

Cursuri – luni, 14 septembrie 2015 – vineri, 18 decembrie 2015
În perioada 31 octombrie-8 noiembrie 2015, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă: sâmbătă, 19 decembrie 2015 – duminică, 10 ianuarie 2016
Cursuri – luni, 11 ianuarie 2016 – vineri, 5 februarie 2016
Vacanţa intersemestrială – sâmbătă, 6 februarie 2016 – duminică, 14 februarie 2016

  • Semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 15 februarie 2016 – vineri, 22 aprilie 2016
Vacanţa de primăvară – sâmbătă, 23 aprilie 2016 – marţi, 3 mai 2016

Cursuri – miercuri, 4 mai 2016 – vineri, 24 iunie 2016
Vacanţa de vară: sâmbătă, 25 iunie 2016 – duminică, 11 septembrie 2016.

Anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 3 iunie 2016;

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 17 iunie 2016;

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare;

Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare;

Pentru învăţământul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 180 de zile;

Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor;

Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile- cadru de învăţământ, în vigoare. 

DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Spynews
Avertizare meteo! Un ger crunt se abate asupra României! Temperaturi de -14 grade
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Care este primul semn că urmează să faci un AVC. Majoritatea oamenilor nici nu-l bagă în seamă
Capital.ro
Călin Georgescu a câștigat! Poporul român are nevoie de cineva care să-i spună: Eu stau lângă tine
Playtech.ro
Reacția unei turiste din Germania după ce a vizitat România pentru prima dată: ”Nu mă așteptam la...
DailyBusiness
Salariu de 5.800 de euro pe lună pentru acest loc de muncă din România. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații
Adevarul
Prețurile incredibile cu care se vând casele vechi dintr-un mic oraș al României. Unele nu au nici măcar geamuri
wowbiz.ro
ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!
Spynews
TikTokerul Alin s-a predat la politie, după ce a agresat o femeie pe stradă: “N am atins pe nimeni”
Spynews
Vasile Ardeleanu s-a stins din viață la 50 de ani! Doliu în fotbalul din România
Evz.ro
Amendă de 14.500 de lei. Proprietarii de animale, pedepsiți aspru de lege
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Cine este fotbalistul de 16 ani care a murit în timp ce apăra o lovitură de la 11 metri. Familia tânărului este devastată: „Și-a dedicat viața mingii”
Cancan.ro
Primăvară cu ninsori! Meteorologii Accuweather au emis prima prognoză pentru luna martie 2025, în București
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Tragedie fără margini! Un actor iubit a încetat din viață. Drum lin către stele!
StirileBZI
Se dau 300 de euro ajutor de la stat! Cine poate primi banii
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
Cazul Vlad Pascu se repetă! Tânărul de doar 18 ani avut același destin crunt ca Sebi! Tragedie de nedescris pentru familia băiatului
substantial.ro
Localnici din Altadena și Pacific Palisades sfidează ordinele de evacuare pentru a-și proteja casele de incendii
MediaFlux
Românii NU MAI AU VOIE SĂ VOTEZE la prezidențiale! S-a IMPUS o nouă regulă!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
MApN elucidează misterul avionului observat multe ore pe cerul României