REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Dezastru după proba scrisă

REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: la Constanţa, Peste 200 de candidaţi s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alţii 100 au ieşit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală.
Filip Stan
22 iul. 2014, 06:46
REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Dezastru după proba scrisă

EDU.RO REZULTATE TITULARIZARE 2014. Rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 21 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,88%, sensibil egală cu cea de anul trecut (79,89%).

REZULTATELE AU FOST PUBLICATE AICI ––> CLICK AICI 

Au fost evaluate lucrările a 26.173 de candidaţi. 67 de lucrări au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaţilor cu note a fost 26.109Dintre aceştia, 158 de candidaţi au obţinut nota 10 (cei mai mulţi în Bucureşti – 18), 13.161 de candidaţi (48,66%) au obţinut note între 7 şi 10, procent superior celui din 2013 (47,78%), iar 8.151 de candidaţi (31,22%) au obţinut note între 5 şi 7. Alţi 4.639 de participanţi (20,12%) au obţinut note sub 5.

Cel mai ridicatprocent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Iaşi (55,87), iar cel mai scăzut procent, în judeţul Mehedinţi (31,50).

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 28.415 candidaţi. 2.181 de candidaţi au părăsit sala de concurs, retrăgându-se retras din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 4 candidaţi au fost eliminaţi pentru alte motive (lipsa documentelor de identitate sau lipsa adeverinţelor de studii, iar 28 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în cursul acestei zile, până la ora 21:00 şi sâmbătă, 26 iulie, până la ora 15:00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.         Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.


REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală. Alţi peste 200 de candidaţi s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alţii 100 au ieşit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală. Examenul de titularizare desfăşurat, luni , la Constanţa, nu a fost lipsit de incidente. Unii (aproape o treime) au considerat că mai bine se retrag în timpul probei, decât să se facă de râs cu vreo notă mică, alţii s-au bucurat că au avut parte de subiecte uşoare şi se aşteaptă la note mari.

Proba scrisă a avut loc în cinci centre din oraş, fiind aşteptaţi la testare 1.043 de candidaţi, care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, s-au prezentat 842 de cadre didactice. Dintre cei prezenţi, în sălile de concurs, un candidat care susţinea proba la disciplina educaţie muzicală a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă (telefon mobil). Alţi 88 de candidaţi s-au retras din examen din motive personale şi 13, din motive medicale. Conform metodologiei candidaţii eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2014 – 2015.

Subiecte uşoare la matematică, grele la română

Cadrele didactice care vor să prindă un post în învăţământ au susţinut proba scrisă timp de patru ore, fiecare la disciplina pe care vor să o predea. În timp ce la matematică, subiectele au fost simple, după cum au spus mai mulţi candidaţi, la limba română se pare că a fost mai dificil. „Nu a fost foarte greu. Sper să iau peste nota 7. Subiectele mi s-au părut accesibile şi m-am pregătit intens pentru acest examen”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, o candidată pentru un post de profesor de matematică. Examenul la limba română, dar şi cel la limba engleză sau la psihopedagogie specială i-a pus mai mult în dificultate chiar şi pe profesori. Candidaţii au ieşit din sală cu feţe plouate, unii spunând că ar fi o minune să ia nota 7.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor ori catedrelor didactice vacante sau rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) şi minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică ori inspecţia specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire).

Primele rezultate se vor afişa pe 25 iulie la fiecare centru de examen. Contestaţiile se vor înregistra în perioada 25 – 26 iulie la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar rezultatele finale vor fi publice pe data de 30 iulie 2014.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!