REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori de nota 2 ar putea ajunge, la toamnă, la catedră Concursul pentru titularizare în învăţământ ar trebui să asigure trimiterea la catedră a celor mai bine pregătiţi educatori, învăţători şi profesori. În realitate, însă, mulţi dintre cei care nici măcar nu au reuşit să promoveze examenul sunt deja profesori şi au toate şansele să fie şi la toamnă la catedră. Şi asta pentru că pur şi simplu nu are cine să îi înlocuiască.
Alina Costache
18 iul. 2018, 11:20
REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, ieri, rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar. Rata notelor peste 7, înainte de contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 47,40%, în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut.

La Constanţa, rezultatele sunt ceva mai bune. 82,75% din candidaţi, adică 571, au obţinut peste 5. Din aceştia, 243 au avut note între 5 şi 7 şi 328 peste 7. Practic, doar 571 de candidaţi vor putea să participe la şedinţele publice de repartizare pe posturile titularizabile şi netitularizabile. Adică aproape un sfert din numărul de posturi disponibile la nivel judeţean.

Nota 1,40 la educaţie fizică şi 2,80 la geografie

Deşi la prima vedere, rezultatele la proba scrisă sunt oarecum îmbucurătoare, dacă aruncăm un ochi prin lista cu note ajungem să ne întrebăm ce fel de oameni ajung la catedră. De exemplu, la chimie, o candidată, care are deja definitivatul şi este de trei ani învăţământ, a obţinut numai nota 2,10. Sau un alt candidat – e drept, fără experienţă în învăţământ – a obţinut nota 1,00.

Multe note mari au fost obţinute la disciplina consiliere psihopedagogică, unde avem 9,60, 9,40, 9,35, dar şi la cultură civică, unde un candidat a obţinut 10 curat. Deşi pare incredibil, la disciplina educaţie fizică şi sport, mai mulţi candidaţi au reuşit doar „performanţa” de a lua 1,00, 1,40, 1,90, 2,60.

Incredibile par şi notele unor viitori profesori de biologie. Cu toată străduinţa sa, o candidată nu a reuşit să ia mai mult de 1,85, o alta 2,70. Au fost totuşi şi numeroase note mari, chiar de 9,80, 9,75, 9,60. Încă un 10 curat a fost luat la geografie, o candidată cu experienţă de cinci ani în învăţământ şi cu gradul I a luat nota maximă. Asta în timp ce o altă candidată, cu o experienţă de 28 de ani în învăţământ, şi ea posesoare a gradului I, nu a reuşit să ia mai mult de 2,80, deşi la inspecţia de grad a primit nota 10.

Şi la informatică au fost note mici. De exemplu, o candidată, care are o vechime de 24 de ani şi a luat nota 9,04 la grad, la proba scrisă a obţinut nota 3,30. La limbi străine, însă, au fost note bune, la germană şi la engleză s-au înregistrat foarte puţine note sub 5 şi numeroase note aproape de 10.

Grav este că, la limba română, majoritatea notelor au fost între 6 şi 8. Doar câţiva candidaţi au obţinut peste 9, cea mai mare notă fiind 9,60. Iar la învăţătoare, a „plouat” cu note mici, chiar şi cadre didactice cu experienţă nereuşind să ia peste 5. Au fost şi candidaţi mai bine pregătiţi, mai ales cei proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii, unii chiar de 9,90, 9,70, 9,65. La matematică, nimeni nu a atins nota maximă, în schimb mulţi au „reuşit” note de 2 şi 3.

Şedinţe publice de repartizare

Toţi candidaţii nemulţumiţi de note mai au timp la dispoziţie până astăzi, la ora 15, să depună contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, pe 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizare, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, suplinire, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședință publică, pe 25 iulie. A doua zi, va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Asociația de proprietari decide. Lege pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'