REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori de nota 2 ar putea ajunge, la toamnă, la catedră Concursul pentru titularizare în învăţământ ar trebui să asigure trimiterea la catedră a celor mai bine pregătiţi educatori, învăţători şi profesori. În realitate, însă, mulţi dintre cei care nici măcar nu au reuşit să promoveze examenul sunt deja profesori şi au toate şansele să fie şi la toamnă la catedră. Şi asta pentru că pur şi simplu nu are cine să îi înlocuiască.
Alina Costache
18 iul. 2018, 11:20
REZULTATE TITULARIZARE 2018: Profesori cu note de 2 ar putea prinde catedre în toamnă

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, ieri, rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar. Rata notelor peste 7, înainte de contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 47,40%, în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut.

La Constanţa, rezultatele sunt ceva mai bune. 82,75% din candidaţi, adică 571, au obţinut peste 5. Din aceştia, 243 au avut note între 5 şi 7 şi 328 peste 7. Practic, doar 571 de candidaţi vor putea să participe la şedinţele publice de repartizare pe posturile titularizabile şi netitularizabile. Adică aproape un sfert din numărul de posturi disponibile la nivel judeţean.

Nota 1,40 la educaţie fizică şi 2,80 la geografie

Deşi la prima vedere, rezultatele la proba scrisă sunt oarecum îmbucurătoare, dacă aruncăm un ochi prin lista cu note ajungem să ne întrebăm ce fel de oameni ajung la catedră. De exemplu, la chimie, o candidată, care are deja definitivatul şi este de trei ani învăţământ, a obţinut numai nota 2,10. Sau un alt candidat – e drept, fără experienţă în învăţământ – a obţinut nota 1,00.

Multe note mari au fost obţinute la disciplina consiliere psihopedagogică, unde avem 9,60, 9,40, 9,35, dar şi la cultură civică, unde un candidat a obţinut 10 curat. Deşi pare incredibil, la disciplina educaţie fizică şi sport, mai mulţi candidaţi au reuşit doar „performanţa” de a lua 1,00, 1,40, 1,90, 2,60.

Incredibile par şi notele unor viitori profesori de biologie. Cu toată străduinţa sa, o candidată nu a reuşit să ia mai mult de 1,85, o alta 2,70. Au fost totuşi şi numeroase note mari, chiar de 9,80, 9,75, 9,60. Încă un 10 curat a fost luat la geografie, o candidată cu experienţă de cinci ani în învăţământ şi cu gradul I a luat nota maximă. Asta în timp ce o altă candidată, cu o experienţă de 28 de ani în învăţământ, şi ea posesoare a gradului I, nu a reuşit să ia mai mult de 2,80, deşi la inspecţia de grad a primit nota 10.

Şi la informatică au fost note mici. De exemplu, o candidată, care are o vechime de 24 de ani şi a luat nota 9,04 la grad, la proba scrisă a obţinut nota 3,30. La limbi străine, însă, au fost note bune, la germană şi la engleză s-au înregistrat foarte puţine note sub 5 şi numeroase note aproape de 10.

Grav este că, la limba română, majoritatea notelor au fost între 6 şi 8. Doar câţiva candidaţi au obţinut peste 9, cea mai mare notă fiind 9,60. Iar la învăţătoare, a „plouat” cu note mici, chiar şi cadre didactice cu experienţă nereuşind să ia peste 5. Au fost şi candidaţi mai bine pregătiţi, mai ales cei proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii, unii chiar de 9,90, 9,70, 9,65. La matematică, nimeni nu a atins nota maximă, în schimb mulţi au „reuşit” note de 2 şi 3.

Şedinţe publice de repartizare

Toţi candidaţii nemulţumiţi de note mai au timp la dispoziţie până astăzi, la ora 15, să depună contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, pe 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizare, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, suplinire, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședință publică, pe 25 iulie. A doua zi, va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Cum să îți construiești casă pe un singur nivel cu doar 40 de mii de euro. Manopera și materialele sunt incluse, are dormitor, living room și bucătărie open space. Suprafața totală este de 60 mp
Capital.ro
Taxă triplată pentru șoferi. Se achită de la 1 Mai obligatoriu. Cine va plăti de trei ori mai mult
Playtech.ro
În câte zile trebuie să consumi ouăle vopsite de Paște. Cum se păstrează corect, să nu se strice
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Infernul Elenei Lasconi. A umblat pe la mulți doctori
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, înlocuit. A căzut cortina, secretul s-a aflat: El recunoaște că e o amenințare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI