Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, la comisiile de admitere ale facultăţilor, scrie Agerpres.
Lucrările constituind obiectul contestaţiei se recorectează în prezenţa candidatului, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Decizia comisiilor de contestaţii este definitivă.
Candidaţii care s-au înscris la două facultăţi şi au fost admişi pe locuri bugetate la ambele trebuie să opteze în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, în caz contrar, decizia revenind universităţii.
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, un total de 850 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă.
Miercuri, 24 iulie, a avut loc examenul de admitere pentru toate facultăţile. După expirarea timpului alocat examenului, lucrările au fost corectate pe loc, cu candidaţii în sală, utilizându-se un sistem informatic ce a permis aflarea la ieşirea din concurs a punctajului obţinut.
Anul acesta, concurenţa la UMF Carol Davila a fost în medie de 5,2 candidaţi pe un loc finanţat de la buget la Facultatea de Medicină şi 9,7 candidaţi pe un loc la buget la Facultatea de Medicină Dentară, fiind cea mai mare de după anii ‘90 încoace.
O condiţie necesară admiterii la facultăţile UMF o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.
La Facultatea de Moaşe şi Asistenţi Medicali declararea candidaţilor admişi este făcută în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi.