Şedinţa Camerei referitoare la cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, reprogramată pentru lunea viitoare UPDATE

Ședința Camerei Deputaţilor, în care trebuia să se discute cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendată luni din lipsă de cvorum, iar Biroul permanent a stabilit ca aceasta să fie reprogramată săptămâna viitoare. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil privind cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu. 
Alina Costache
28 nov. 2016, 04:06
Şedinţa Camerei referitoare la cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, reprogramată pentru lunea viitoare UPDATE

UPDATE Ședința Camerei Deputaţilor în care trebuia să se discute cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendată luni din lipsă de cvorum. Biroul permanent a stabilit ca aceasta să fie reprogramată săptămâna viitoare.

Președintele Camerei, Florin Iordache, a anunțat că doar 130 de deputați din totalul de 353 și-au înregistrat luni prezența. „În acest moment și-au înregistrat prezența 130 de colegi, neavând cvorumul de 177 suspendăm ședința”, a spus Iordache.

Biroul permanent s-a întrunit și a decis ca ședința Camerei să fie reprogramată pentru lunea viitoare de la ora 15.00, a precizat secretarul acestui for, Marcel Ciolacu.

UPDATE Deputatul PSD Eugen Bejinariu a declarat, luni, că le-a cerut colegilor parlamentari să voteze conform conștiinței, afirmând că nu intenționează să demisioneze din Parlament, deoarece este nevinovat.

„I-am rugat pe colegii mei să se uite pe materialul probator și să dea un vot conform conștiinței fiecăruia”, a afirmat Bejinariu, după audierea sa în Comisia juridică.

El a spus că nu îl surprinde decizia deputaților din Comisia juridică de a da un aviz favorabil în privința cererii de urmărire penală. „Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu mă surprinde nimic, deoarece Comisia juridică dă, în general, un vot pe formă și nu pe conținutul dosarelor sau referatului transmis de procurori”, a adăugat deputatul.

Bejinariu a arătat că nu intenționează să demisioneze din funcția de deputat, așa cum au solicitat liberalii, deoarece se consideră nevinovat. „De ce să demisionez când acuzațiile de abuz în serviciu nu mi se par relevante, ținând cont că toate acele documente pe care le-am semnat alături de alți miniștri aveau toate avizele de la Ministerul Justiției, Consiliul Legislativ (…). Nimeni nu a spus niciodată că nu este așa”, a susținut Bejinariu.

UPDATE Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut.

„Rezultatul este următorul: pentru începerea urmăririi penale au votat 11 colegi, împotrivă cinci şi două abţineri. În total, 19 buletine care au fost împărţite”, a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut la începutul săptămânii aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, în dosarul „Microsoft 2”, fiind suspectat de abuz în serviciu după ce, în perioada 2003-2004, când a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi iniţiat şi susţinut hotărârile de Guvern privind licenţele Microsoft pentru şcoli. 

Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridică, pentru a-şi studia dosarul. El a spus la final că nu a comis niciun abuz în serviciu şi, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost mandatat imperativ să semneze contractul privind licenţele Microsoft pentru şcoli.

”Am văzut în referatul procurorilor că există o acuzaţie că aş fi săvârşit o infracţiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu, în sensul că am iniţiat proiecte de HG, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul iniţiator – de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, a fost aprobată în şedinţă de Guvern”, a spus Bejinariu.

Deputatul PSD a mai arătat că, în calitate de secretar general al Guvernului, a fost ”mandatat în mod imperativ să semneze contractul”. ”Eu, ca ministru al SGG, am fost mandatat imperativ prin Hotărâre de Guvern să semnez acest contract şi actul adiţional. Contractul e parte integrantă din HG, publicat în Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract”, a adăugat Bejinariu.

Comisia juridică urmează să dea, luni, în jurul orei 14.00, un raport în privinţa cererii DNA care îl vizează pe Eugen Bejinariu. Avizul comisiei este unul consultativ, votul privind ridicarea imunităţii deputatului PSD urmând a se da în plenul Camerei Deputaţilor. 

Raportul se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Votul în plen este secret, cu bile.

Şansele ca şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor să se desfăşoare sunt minime, întrucât mare parte a deputaţilor se află în campanie electorală, în circumscripţiile unde doresc să câştige un nou mandat. 

În aceste condiţii, cel mai probabil votul în privinţa cererii DNA se va da imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, când actualul Parlament încheie activitatea, înainte de validarea noului Parlament ales. 

Eugen Bejinariu candidează pentru al patrulea mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD în judeţul Suceava. El este deputat din 2004, iar în perioada 2003 – 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, în Guvernul Năstase. 

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Trei zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap de pe 25 februarie. Vin zile cu noroc la bani, oportunități, dar și surprize pentru acești nativi
Capital.ro
Femeile din România au acest drept. Anunțul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie să setezi centrala dimineața, când pleci de acasă. Greșeala care îți poate dubla factura la gaze
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Donald Trump ar putea închide o bază militară importantă din Europa de Est, în urma discuţiilor „pozitive şi productive” cu Rusia
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
Cel mai ieftin loc din lume. Poți să trăiești ca un rege aici
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Mărturiile halucinante ale mamei care și-a băgat copilul într-o cadă plină cu zăpadă! Care este motivul din spatele acestui gest
Cancan.ro
Preotul Tiberiu Mihăiță Mechno a murit într-un accident rutier cumplit la doar 42 de ani
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu nu dă înapoi. Anunț oficial pentru toți românii: Sunt împotriva...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Crin Antonescu avertizează asupra riscului de influență rusă prin alegerile prezidențiale din România
MediaFlux
ULTIMATUM de la ANAF: ce e OBLIGATORIU să faci până la sfârșitul lunii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Schimbare mare pentru pensionari. Toți cei care-și depun dosarul de pensionare în 2026 trebuie să știe