Ridichea, cea mai bună legumă pentru detoxifiere. Ridichile sunt legume rădăcinoase, membre ale aceleiași familii (Brassicaceae) din care fac parte varza și broccoli. Ridichea este apreciată și cultivată în întreaga lume ca o plantă care crește foarte repede, în mai puțin de trei zile de la plantarea semințelor.
Ridichea, cea mai bună legumă pentru detoxifiere. Ridichile sunt populare în medicina pe bază de plante. În mod special ridichea neagră este una dintre cel mai des folosite când vine vorba de detoxifiere. Reușește să curețe ficatul, să elimine toxinele acumulate în timpul digestiei și să stimuleze producția de bilă.
Pentru a înțelege multiplele proprietăți medicinale ale ridichii negre, trebuie să începeți examinând compoziția sa. Mulți nutrienți pe care îi conține ne pot aduce beneficii imense pentru sanatate. Acest lucru se datorează faptului că rădăcina de ridiche neagră este alcătuită din izotiocianați și glucozinolați. Primii sunt compuși organosulfurici înzestrați cu puternice puteri antibacteriene, în timp ce glucozinolatul are proprietăți antifungice și anticarcinogene în mod special. În plus, planta conține rafanină, substanță chimică antiseptică, potasiu și vitamina C2.
Ridichea, cea mai bună legumă pentru detoxifiere. Ridichea stimulează activitatea bilei, ceea ce contribuie la buna funcţionare a ficatului. Proprietăţile sulfuroase ale ridichilor ajută la reglarea producţiei de bilirubină. Tocmai în cantitatea de fibre stă atuul ridichilor. Fibrele reglează funcţionarea tractului intestinal, ajută astfel la eliminarea toxinelor din organism şi previn constipaţia. Împiedică asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge.
Afecţiunile pielii sunt tratate cu succes prin feliile proaspete de ridichi, lăsate în oţet peste noapte. Au efect dezinfectant, cicatrizant şi îndepărtează eficient durerile. Ridichea funcţionează şi ca un decongestionant natural al căilor respiratorii, ceea ce o face eficientă în tratarea infecţiile sinusurilor, bronşitei şi astmului. Au efect de combatere a asteniei prin conţinutul de vitamine din complexul B şi magneziu.
Salatele cu ridichi previn creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei. Singurii care trebuie să evite salatele cu ridichi sunt cei care suferă de hiperaciditate gastrică sau ulcer gastric. În aceste cazuri, ridichile pot fi iritante pentru stomac.
Sunt eficiente în diete, îndepărtează paloarea, facilitează digestia, reţin apa, reduc temperatura corporală, sunt eficiente în reîmprospătarea gurii şi a respiraţiei, în reglarea metabolismului şi în îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
Dacă vreți să-i dați puțină culoare tenului obosit, optați pentru comprese cu felii de ridiche proaspătă. Sunt printre cele mai puternice antiscorbutice. Sunt recomandate, de asemenea, împotriva tusei, afecţiunilor digestive şi urticariei, vindecă bolile de plămâni, tratează migrenele şi dischinezia biliară. În trecut, ridichile erau recunoscute ca remediu pentru tratarea scorbutului, o boală care astăzi aproape că a dispărut.