Ridichile conțin vitamina C, (100 de grame de ridichii asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) și potasiu (5%). Au un conținut mediu de vitamina B6, riboflavină, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. De asemenea, 100 de grame de ridichii conțin 1,6 grame de fibre, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Cele mai bune alimente pentru o inimă sănătoasă
Datorită conținutului de acid folic, vitamina C și antocianine, ridichile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi și de stomac.
Mai mult, cu un conţinut mic de grăsimi saturate şi de colesterol, ridichile sporesc imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decât indicate în curele de primăvară. Ridichile sunt ideale şi în cure de detoxifiere, alături de salata verde.
Citeşte şi TOPUL ALIMENTELOR ce pot fi consumate după ce au EXPIRAT
Ridichile roşii conţin şi antioxidanţi şi vitamina C, care sunt cu atât mai importante în acest sezon, când suntem mai expuşi riscului de a contacta gripa sau răceala. Totodată, ridichea stimulează activitatea bilei ceea ce contribuie la buna funcționare a ficatului. Propietățile sulfuroase ale ridichilor ajută la reglarea producție de bilirubină. Fibrele din ridiche reglează funcționarea tractului intestinal și ajută astfel la eliminarea toxinelor din organism și previne constipația.
Ridichea functionează şi ca un decongestionat natural al căilor respiratorii, ceea ce o face eficientă în tratarea infecțiile sinusurilor, bronșitei și astmului.
Citeşte şi Usturoiul verde, ALIMENTUL MINUNE al primăverii. Iată câte beneficii aduce acesta sănătăţii