Riscul de gradul patru din cinci este valabil și la altitudinea de peste 2.000 de metri din Munții Bucegi.
„Temperaturile ridicate și insolația vor favoriza umezirea stratului de la suprafață, care, pe numeroase pante suficient de înclinate, poate aluneca cu ușurință peste cel vechi, atât spontan, cât și în condiții de suprasarcini ușoare, ducând astfel la declanșarea avalanșelor de topire, din care unele pot ajunge până în fundul văilor„, se arată în Buletinul nivometeorologic.
Citeşte şi Distracţie de Paşte, la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă depăşeşte doi metri VIDEO
Pentru prevenirea accidentelor montane, S.P.J. Salvamont Sibiu, solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munțiilor Făgărașului și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.
„În zona turistică Bălea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bălea Cascadă. În căldarea Bălea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condițiile impuse de perioada în care riscul de avalanșă rămâne ridicat. Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugați să solicite informații și să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă. Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă, dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă). Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, de către Consiliul Județean Sibiu.
Citeşte şi Oameni surprinşi de AVALANŞĂ în Munţii Rodnei. Misiune DRAMATICĂ de salvare