În ultimele 24 de ore stratul de zapada a crescut cu 20-35 cm. La ora 15, stratul de zapada măsura 173 cm la Bâlea-Lac, 103 cm la Vârfu Omu, 42 cm la Sinaia, 19 cm la Fundata si Predeal. Potrivit meteorologilor, stratul de zapada va continua sa creasca, local cu 15-20 cm, si izolat peste 20 cm pe versantii nordici, iar zapada va fi în continuare viscolita si spulberata si pe alocuri se vor forma troiene mai consistente.
Zapada deja cazuta, cumulata cu cea care va urma sa se depuna va genera un strat de zapada proaspata în medie de 30-40 cm, izolat chiar si mai mult datorita vântului puternic care va troieni zapada.
La placile de vânt formate recent pe versantii estici si nordici se vor adauga placi de vânt noi, cu precadere pe versantii sudici. Stratul de zapada este putin stabilizat. Declansarea avalanselor este posibila chiar si la o slaba supraîncarcare pe numeroase pante suficient de înclinate, dar sunt asteptate si declansari spontane de avalanse de dimensiuni medii si izolat chiar mari.
Si la altitudini de 1400-1800 m s-a depus un strat consistent de zapada care pe alocuri a depasit 20-30 cm. Zapada însa, s-a depus în general pe sol s-au peste un strat foarte subtire de zapada preexistenta, astfel încât are o aderenta mai buna la baza cu stratul subiacent decât cea din zonele înalte. Stratul va continua sa creasca si aici datorita ninsorilor extinse asteptate. Se pot declansa avalanse de dimensiuni medii, în cazuri izolate chiar si spontane, pe pantele mai cele mai înclinate, riscul fiind amplificat chiar si la supraîncarcari slabe.
Stratul este de dimensiuni mai reduse, dar local are între 10 si 20 cm. Izolat se pot declansa unele avalanse de mici dimensiuni pe pantele cele mai înclinate sau lipsite de vegetatie, mai ales sub actiunea
supraîncarcarilor (turisti).
De asemenea, potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, ca urmare a ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la Bâlea Lac şi la cota 2000 pe Transfăgăraşan măsoară 154 de centimetri, în creştere cu zece centimetri la această altitudine.
Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încât, în zona cabanei Capra, la 1.550 de metri altitudine, stratul proaspăt atinge 30 de centimetri.
În aceste condiţii, directorul Salvamont estimează riscul de avalanşă la gradul 4, la altitudini de peste 1.700 de metri. „Peste structurile de placă existente s-a depus zăpada proaspătă, umedă, ceea ce sporeşte riscul dinamizării zăpezii, expunerea fiind şi sub altitudinea de 1.700 de metri, din cauza eventualelor avalanşe care pot veni de la altitudini superioare”, arată directorul Salvamont Argeş.
Salvamontiştii atenţionează schiorii că în următoarele zile riscul de avalanşă va fi mare, pentru că zăpada depusă la altitudinile mari este acumulată în troiene şi plăci de vânt, respectiv formaţiuni instabile, care se pot desprinde uşor.
Toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise.