„Alegerea unui tatuaj este foarte personală și trebuie făcută numai după o examinare atentă și deliberată a consecințelor (atât pe termen scurt cât și pe termen lung) ale tatuajului”, spune Stephen Greenberg, medic chirurgie plastică.
Un artist tatuator trebuie să respecte anumite standarde sanitare și de siguranță, dar nu există certitudinea că el are talent. S-ar putea ca el să îți facă un tatuaj diferit față de ce ți-ai dorit tu în cel mai bun caz, și o infecție serioasă în cel mai rău caz. HIV, SIDA și Hepatita C sunt cele mai comune infecții pe care le poate contracta cel care își face tatuajul. Așadar, înainte de a merge la un centru de tatuaje, mai bine cercetează mai în detaliu.
Dacă ești în căutare de locuri de muncă, ar trebui să mai amâni momentul pentru primul tău tatuaj. Cercetările arată că angajatorii au rețineri în ce privește angajarea unei persoane cu tatuaje vizibile. „Tatuaj vizibil” înseamnă tatuaj pe față, gât, mâini și picioare.
O prejudecată negativă împotriva tatuajelor pare să afecteze fiecare sector de afaceri. Managerii de restaurante preferă angajați fără tatuaje vizibile, în timp ce managerii de vânzări se tem că angajarea persoanelor cu tatuaje va afecta vânzările. Doar pentru că nu cauți în prezent un loc de muncă nu înseamnă că nu vei avea nevoie de unul pe viitor.
Este posibil ca persoanele care se tatuează să se confrunte cu cancer de piele. Chiar dacă nu există o legătură directă între tatuaje și cancerul de piele, sunt suficiente informații referitoare la o posibilă conexiune, lucru care te face să te gândești de două ori. Întotdeauna există un pericol!
– Poți contracta un virus.
– Poți fi judecată de cei din jur.
– Vrei să marchezi o dată importantă, dar să regreți mai târziu.
– Plănuiești să devii mamă. Ce faci atunci?