Rita Mureșan, despre drama trăită când fiica sa a fost la un pas de moarte. Pentru a depăși momentul, s-a îndreptat către terapia cu îngeri: „Durerea era prea mare pentru mine, ca mamă”

Rita Mureșan și-a schimbat complet viața după ce fiica ei a suferit un teribil accident, pe când avea doar 10 ani.
Alina Costache
28 iul. 2023, 23:07
Rita Mureșan, despre drama trăită când fiica sa a fost la un pas de moarte. Pentru a depăși momentul, s-a îndreptat către terapia cu îngeri: „Durerea era prea mare pentru mine, ca mamă”
Rita Mureșan, despre accidentul cumplit suferit de fiica sa

Rita Mureșan a vorbit despre perioada cumplită traversată cu ani în urmă. Fiica acesteia, Rebeca, a suferit un accident groaznic, pe când avea doar 10 ani, fiind la un pas să își piardă mâna după ce a salvat un copil de la moarte. Au urmat operații și ani de chinuri.

Din cauza șocului, vedeta s-a îndreptat către terapia cu îngeri, făcând pace cu Dumnezeu, după ce ani de zile a încercat să înțeleagă de ce i s-a întâmplat așa ceva copilului ei. Aceasta a povestit ce a simțit atunci când a văzut-o pe Fecioara Maria.

 „Momentul a fost atunci când s-a întâmplat accidentul Rebecăi. Efectiv nu am putut să înţeleg pentru că eu ţineam toate posturile, rugăciuni, mers la biserici, tot ce trebuia în mod creştinesc de făcut. Nu am înţeles de ce copilul meu a trebuit să treacă prin asta. Ulterior, explorând mai mult partea spirituală, nu doar la nivel de biserică, post, rugăciune, mi-am dat seama că ea a avut o misiune, de a salva acel copilaş.

În secunda aceea, în momentul ăla, durerea era prea mare pentru mine, ca mamă. Şi-atunci, nu puteam să văd stânga-dreapta. Ulterior, căutând, mi-am dat seama că acel moment a făcut parte din misiunea ei de viaţă. Fiecare dintre noi avem o misiune, iar asta a fost misiunea ei, să salveze acel copil. Cine ştie, poate în altă viaţă, poate el a salvat-o pe ea”, a declarat Rita Mureșan, pentru fanatik.ro.

Citește și: Rita Mureșan pregătită să îmbrace rochia de mireasă pentru a doua oară: „Sunt o romantică incurabilă!”

În momentul în care Rebeca a trecut prin accidentul cumplit, Rita Mureșan se afla la kilometri distanță de copilul său, simțindu-se extrem de neputincioasă.

„Pur şi simplu, mi-a picat capul în farfurie atunci când m-au sunat să-mi ceară acordul de a o opera. Eram la restaurant în Istanbul cu prietenii noştri, cu Gloria, cu Nelu. Şi când am primit apelul am scăpat telefonul în mână, iar capul mi-a căzut efectiv în farfurie. Adică am leşinat pe loc.

Sentimentul de vinovăţie a durat câţiva ani. Dar nu de vinovăţie că nu eram atunci lângă ea, ci de vinovăţie că nu mi-am ascultat instinctul. Eu nu am vrut să o las la petrecerea respectivă, am vrut să o iau cu noi la Istanbul. Dar Rebeca a insistat să meargă pentru că era ziua colegei ei de bancă. Pe de altă parte, că se întâmpla atunci sau altădată, tot se întâmpla pentru că plata karmică se face. Între două suflete plata karmică se face”, a mai spus vedeta.

Timp de câteva luni, creatoarea de modă a fost supărată pe Dumnezeu, pentru că, deși ținea toate posturile, o asemenea tragedie s-a abătut asupra ei.

„Da, atunci chiar am fost supărată pe Dumnezeu. Pur şi simplu am închis porţile, nu ştiu cum să explic. A ţinut vreo trei luni această supărare, timp în care Rebeca a făcut două operaţii cred. Am fost nu supărată, ci foarte supărată. Nu înţelegeam de ce. Eu, om bun, ţineam posturile, 40 de zile de Paşte, 40 de zile de Crăciun, postul Sfintei Maria. Mă întrebam de ce Dumnezeu nu mi-a dat mie, de ce a trebuit să sufere copilul”, a mai spus Rita Mureșan.

Citește și: Rita Mureşan a suferit un infarct pe stradă: „Mi s-au învinețit buzele, nu mai aveam aer. Cred că a fost un înger”

Vedeta a apelat la terapia cu îngeri care a purtat-o într-o călătorie care a ajutat-o să găsească răspunsurile unor întrebări pe care le avea de mult în suflet.

„Nu este genul acela de terapie unde stai pe o canapeluţă ca la psiholog. E vorba de informaţie. Începi să cunoşti fiecare Arhanghel în parte pentru că nu sunt doar cei doi, Mihail şi Gavril. Sunt mai mulţi Arhangheli.

Începi să îi cunoşti pe fiecare în parte şi să ştii fiecare cu ce se ocupă. Iar atunci când ai nevoie, îi chemi în funcţie de ce problemă ai. Această terapie a fost cea mai aproape de sufletul meu pentru că la capitolul iniţieri nu ştiu dacă mai este ceva în care eu să nu am iniţiere. Le am pe toate, dar aceasta a fost cea mai aproape de spiritul meu. M-a ajutat să fiu mai în contact cu Divinitatea.

 Îmi va rămâne la suflet tot timpul călătoria de la Medjugorje, unde apare Fecioara Maria. Sunt multe călătorii pe care eu le-am făcut, de la John of God, Camino, India în ashram, multe. Dar Medjugorje va rămâne pe sufletul meu.

Este o stare de spirit, nu te gândi că îţi apare în faţă şi spune `Bună, eu sunt Fecioara Maria’. Imaginea este fix ca aceea din icoanele cu Fecioara Maria şi pruncul în braţe. Norii creează acel tablou pe cer. Tot ce pot să îţi spun este că îţi vine să rămâi acolo şi să nu mai pleci. Simţi iubire necondiţionată şi atât”, a povestit Rita Mureșan.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...