Robert Cazanciuc, uns ministru al Justiţiei. Băsescu: Şampania rămâne ca la Guvernul Boc. Nu avem

Robert Canzanciuc a depus luni jurâmântul de învestitură în funcţia de ministrul al Justiţiei. Ceremonia a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni. La ceremonie au luat parte preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta, mai mulţi consilieri prezidenţiali şi miniştri al Guvernului Ponta.
Romania TV
15 apr. 2013, 15:03
Robert Cazanciuc, uns ministru al Justiţiei. Băsescu: Şampania rămâne ca la Guvernul Boc. Nu avem

Traian Băsescu i-a dorit succes lui Robert Cazanciuc în activitatea din Guvern.

„Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul dumneavostră. Obiectiv este un MCV favorabil României, care să ne permită intrarea în Schengen, sau decizia favorabilă pentru intrarea în Schengen în luna decembrie”, a spus Băsescu în discursul său de după depunerea jurământului de către Cazanciuc.

De asemenea, Băsescu a subliniat că prea puţine dintre restanţele sau obiectivele care sunt de îndeplinit pentru a obţine un raport MCV favorabil depind de ministrul Justiţiei, ceea ce nu înseamnă că acesta nu va fi responsabil.

„În acelaşi timp, trebuie să vă spun extrem de deschis că prea puţine dintre cele rămase restante în MCV ţin de ministrul Justiţiei. Cele mai multe observaţii, obiective de îndeplinit ţin de politicieni fie că vorbim de Parlament, fie că vorbim de Guvern sau uneori de alte structuri ale statului, nu de dumneavoastră direct. Dar vă asigur că dumneavoastră veţi fi responsabil că aşa e la noi”, a mai spus şeful statului.

Şampania rămâne ca la Guvernul Boc. Nu avem„, a spus Băsescu la finalul discursului din cadrul ceremoniei de învestitură.

Următorul raport al Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) privind domeniul justiţiei şi luptei anticorupţie din România este aşteptat în luna decembrie a acestui an.

Germania, Olanda şi Finlanda s-au opus la Consiliul JAI din 7-8 martie unei decizii favorabile pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, invocând faptul că ambele ţări trebuie să îndeplinească progrese semnificative în cadrul MCV.

După ceremonia de la Palatul Cotroceni, Robert Cazanciuc a mers împreună cu primul-ministru Victor Ponta la sediul Ministerului Justiţiei pentru preluarea mandatului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, pe 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului.

În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

Preşedintele Băsescu a declarat că este „acceptabilă” propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi că probabil luni va avea loc învestitura, menţionând că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că premierul Victor Ponta a făcut o alegere bună în ceea ce priveşte propunerea lui Robert Cazanciuc la conducerea Ministerului Justiţiei, el punctând că nimic din CV-ul acestuia nu îl face să fie neîncrezător.

„Cred că premierul, fost ministru al Justiţiei în mai multe rânduri, a făcut o alegere bună. Cred, am încredere în alegerea pe care domnia sa a făcut-o. Nimic din CV-ul, atât cât a fost el făcut public, al dl Cazanciuc nu mă face să fiu neîncrezător sau să am dubii”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa grupurilor reunite ale USL.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!