Robert Negoiţă anunță stoparea acordării de autorizaţii de construcţie în zona centrală a Sectorului 3. „Avem zona centrală, ultra-centrală, adică din inelul principal de la Mihai Bravu, toată zona de centru unde este construit excesiv și unde nu doar că nu trebuie să mai crească nivelul de construire, de ocupare a terenului, ci trebuie să relaxăm. Asta înseamnă că multe clădiri în această zonă ar trebui să dispară”, a spus primarul Sectorului 3, citat de Antena 3.
Robert Negoiţă a propus un regulament viitor care ar putea obliga dezvoltatorii să demoleze clădiri existente pentru a putea construi noi structuri. Conform acestei propuneri, pentru fiecare metru pătrat nou construit, ar trebui să fie demolat trei metri pătrați de clădire existentă. Această măsură este menită să decongestioneze zona centrală și să îmbunătățească calitatea vieții în sector: „Cum reușim să încurajăm să dispară multe clădiri și să mai aerisim această zonă? Prin faptul că propunem într-un viitor regulament ca, în zona centrală, cine vrea să construiască pentru 1 metru pătrat de construit, ca să-l aprobăm, trebuie să desființeze 3 metri pătraţi de clădire existentă”.
Citeşte şi: Robert Negoiță intră în al patrulea mandat la Primăria Sectorului 3. Va aniversa 16 ani de primărie
Arhitectul șef al Sectorului 3, Ștefan Dumitrașcu, a susținut această decizie, subliniind că infrastructura din această zonă este cea mai veche din București și nu mai poate suporta adăugiri noi. „Zona centrală a Sectorului 3 este un amalgam care nu mai suportă niciun fel de adăugiri. Infrastructura este cea mai veche din tot orașul București, în acel teritoriu. De aici decurg foarte multe probleme”, a declarat Ștefan Dumitrașcu.
Robert Negoiță a exprimat și frustrările sale legate de lipsa unei reglementări urbanistice adecvate, menționând dificultățile întâmpinate de sectoare în absența unui plan urbanistic general.
„Eu am avut mari speranțe că lucrurile se vor îndrepta, adică se vor îmbunătăți. Cel puțin avea speranțe că, Doamne Ajută, Primăria Generală o să fie condusă mai bine și că vom avea în sfârșit o reglementare urbanistică de tip plan urbanistic general, așa cum e normal. Noi, sectoarele care autorizăm, avem o viață grea și greutatea vine fix din cauza faptului că lucrăm fără reglementare urbanistică”, a mai spus Robert Negoiță.