Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, Robert Negoiţă a spus: „Doamne, am zis de atâtea ori că nu. Și argumentez, soluția nu e să merg eu la primăria generală, ci ca atribuțiile care pot fi preluate de sectoare trebuiesc transmise de la primăria generală la sectoare, pentru că toată lumea face descentralizare, subsidiaritate, adică decizia trebuie dusă cât mai aproape de cetățean. Primăria de sector este mult mai aproape de cetățean decât primăria generală. Bucureștiul astăzi trăiește și a ajuns la nivelul ăsta în primul rând datorită primăriilor de sector. Unele dintre ele care chiar își facă treaba și reușesc să creeze plus valoare pentru acest ora. Repet, soluția corectă nu e să merg eu la primăria generală, ci cât mai multe atribuții care pot, cum e termia de exemplu, ar trebui să treacă la sectoare, cel puțin la Sectorul 3. Asta este varianta corectă.
Negoiță a declarat că nu a revenit în PSD, dar spune că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla înainte de alegeri.
„Nu am revenit în PSD. Probabil că da (la un moment dat).Vom vedea, nu e o chestiune care să decid eu. Am avut discuțiile, când se va întâmpla nu ține de mine. Sunt în permanent contact, avem sprijinul PSD din Consiliul Local, adică lucrurile sunt într-o normalitate”.
Întrebat dacă va reveni în PSD până la alegeri, Negoiță spune: „Foarte probabil, da. Dar nu e o viziune care să țină doar de mine. Foarte probabil așa va fi (voi fi candidatul PSD la Primăria Sectorului 3).”
Primarul Negoiţă s-a declarat convins că „nu există niciun risc” pentru oamenii care vin în Hala Laminor, chiar dacă nu există un aviz de securitate în caz de incendiu de la ISU.
„Nu se reproşează acolo că nu am avea sistemele necesare pentru funcţionare, pentru că de la sprinklere la hidranţi, sisteme de evacuare, ieşiri de urgenţă şi culoare de fugă, tot corespunde. ISU nu spune că ar fi ceva ce ne lipseşte, ci pur şi simplu că ne lipseşte avizul de funcţionare, care se ia infernal de greu, pe de o parte. Pe de altă parte, la tipul de activitate şi la ce înseamnă Hala Laminor, noi o să ne luăm un aviz de funcţionare, ca să avem un aviz de funcţionare. În realitate, cei care au făcut normativele valabile astăzi în România nu s-au gândit nicio secundă că ar putea să existe astfel de obiective, gen Hala Laminor, care este cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului”, a spus Negoiţă, la postul Digi24.
Robert Negoiță, în război cu Nicușor Dan. A anunțat că face demersuri pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR
El a menţionat că „nu întâmplător” clădiri precum Palatul Parlamentului sunt exceptate de la avizul ISU, prin lege, deoarece nu au nevoie de acesta. El a mai precizat că reprezentanţii ISU au verificat sistemele de la Hala Laminor şi au confirmat că acestea sunt funcţionale.
„Noi suntem perfect în regulă şi acolo nu există niciun risc. Vom avea în cel mai scurt timp şi aviz, pentru că trebuie să avem aviz. Am participat la toate discuţiile, ştiu exact despre ce vorbesc. Avem o reglementare foarte deficitară. (…) Nu este un semn bun că şapte din zece şcoli nu au aviz ISU. Nu trebuie să ne obişnuim cu asta şi să o promovăm ca fiind o normalitate. Dacă cineva a înţeles că asta fac eu… credeţi-mă că nu. Dimpotrivă, mi se pare că totuşi ar trebui să fim mai realişti. Acea clădire funcţionează de acum aproape o sută de ani. Acolo era cu foc deschis, era cu cuptoare, se laminau ţevi la o mie de grade. (…) Lucrau în acea hală peste 15.000 de oameni”, a spus el.
În ce priveşte informaţiile conform cărora familia sa şi-a fi cumpărat terenuri în apropierea Halei Laminor pentru un nou cartier rezidenţial, Robert Negoiţă a declarat că a insistat „mult” pe lângă fratele său să investească în Sectorul 3. El a mai precizat că acesta vizează investiţii în domeniile comercial şi rezidenţial.
Prețul pentru trei mici și un suc la Târgul de Crăciun din Capitală, o mică avere! Cât a plătit un tânăr bucureștean pentru câteva înghițituri: ”Făceam 3 grătare cu banii ăia”
„Dar nu doar de fratele meu şi de familia mea, ci cu absolut oricine intru în contact. Dacă dumneavoastră puteţi să îmi recomandaţi persoane care au capital şi vor să investească… pentru că vreau să atragem investiţii în Sectorul 3… Dezvoltare nu se poate face fără investiţii; locuri de muncă şi aşa mai departe… Avem nevoie să dezvoltăm Sectorul 3. Aş fi foarte supărat ca familia mea să meargă să investească în altă parte, în loc să dezvolte zona unde am responsabilităţi, să zic aşa. Este o normalitate care este prezentată ca o anormalitate de către nişte inşi care nu au nicio legătură cu lumea asta sau cum anume se fac lucrurile, pentru că în viaţa lor nu au făcut nimic”, a mai spus primarul Robert Negoiţă