Robert Negoiţă a anunţat că ia în calcul organizarea unui referendum pentru demiterea Consiliulul Local Sector 3. Edilul a spus că se va implica personal în strângerea semnăturilor necesare.
Primarul Sectorului 3 susţine că dacă cei din Consiliul Local vor continua să blocheze proiecte şi investiţii, va începe să strângă semnături pentru demiterea consilierilor.
„Eu sunt un luptător, aşa am ajuns aici. M-am născut într-o familie foarte modestă, la ţară, şi am ajuns aici muncind foarte serios şi foarte mult. Nu sunt genul care să renunţe şi dacă lucrurile vor continua aşa, probabil că după sărbători mă voi implica personal în ideea de a strânge semnături pentru demiterea Consiliului Local. Se demite Consiliul Local şi se fac alegeri pentru un nou Consiliu Local.
Este inadmisibil să îmi ceară cetăţenii pe stradă să punem coşuri de gunoi sau băncuţe, în multe zone arată jalnic, sunt neschimbate de 7-10 ani, şi noi să nu putem face treaba asta pentru că bugetul pe care l-am propus pentru amenajare stradală mi-l mazilesc, taie din el fără niciun argument. Şi ne-au lăsat fără bani pentru coşuri de gunoi şi băncuţe. Nu putem să cumpărăm, nu putem să punem în oraş mobilier stradal, pentru că ne-au tăiat bugetul”, a spus primarul Sectorului 3, potrivit DcNews.
Potrivit edilului, pentru a organiza referendumul de demitere a Consiliului Local are nevoie de aproximativ 100.000 de semnături.
Robert Negoiţă spune că a încercat de multe ori să discute cu Dacian Ciolos, preşedintele USR, despre faptul că grupul USR din Consiliul Local blochează proiectele primăriei însă acesta este de negăsit.
„Pe domnul Cioloş îl caut de o grămadă de timp. I-am făcut adrese, m-am dus la sediul USR de două ori până acum şi o să mai merg, pentru că vreau să ştiu dacă dumnealui este informat şi dacă este de acord cu ce se întâmplă la Sectorul 3.
USR are cel mai mare grup de consilieri la Sectorul 3, 9 din 31. Şi în mandatul trecut cei de la USR au votat împotrivă orice. Votau împotriva ordinii de zi, votau împotriva procesului verbal al şedinţei precedente. La un moment dat, au votat împotriva listei cu documentele de la Inspectoratul Militar, pe care cei de acolo ni le dau anual, o listă cu cele necesare în caz de mobilizare. Le-am zis: ‘aveţi voi o soluţie mai bună decât lista asta? Poate că aveţi o altă viziune, vreţi să fie ceva în plus sau în minus. Faceţi un amendament, dar nu e posibil să votezi împotrivă din inerţie'”, a mai precizat primarul.