Rodica Popescu Bitănescu ascunde o mare dramă în spatele râsului molipsitor: ”Fotografiile îmi fac foarte rău”  

Rodica Popescu Bitănescu este una dintre marile actrițe ale României, iar cei mai mulți fani o recunosc după râsul inconfundabil. Însă, pe cât de molipsitor, pe atât de multă dramă ascunde. Artista are un trecu de care cu greu își aduce aminte.
Filip Stan
07 aug. 2023, 16:23
Rodica Popescu Bitănescu ascunde o mare dramă în spatele râsului molipsitor: ”Fotografiile îmi fac foarte rău”  
Rodica Popescu Bitănescu a vrut să se sinucidă

Rodica Popescu Bitănescu ascunde multe sub râsul său molipsitor. Ajunsă la onorabila vârstă de 85 de ani, a venit pe lume în vremuri nefavorabile omenirii și a trăit momente istorice, precum cel de-Al Doilea Război Mondial sau regimul comunist. Toată familia ei a avut de suferit din cauza acestor timpuri negre, situație care a marcat-o profund.

Actrița a mărturisit în cadrul unui interviu că nu se poate uita peste fotografii din copilărie sau ale părinților ei, fiindcă au fost făcute în perioade triste. Fiecare imagine o supără, astfel că preferă să savureze fiecare clipă din prezent.

”Sunt o persoană care trăieşte în prezent, nu mă uit la ce am făcut în trecut. De aceea eu nici nu am fotografii. Eu am rupt tot. Nu mă interesează teancurile de fotografii. Eu am amintirile în cap. Apoi, mie fotografiile îmi fac foarte rău, nu suport trecutul, îmi face foarte rău.

Pentru că am nişte amintiri pe care nu le suport, am un trecut dureros, familia mea a trecut prin multe necazuri, pentru că s-au schimbat multe regimuri. Nu vreau să-mi aduc aminte, mă întristează”, a declarat actrița pentru Adevărul.ro

Unul dintre cele mai grele episoade din tinerețea Rodicăi Popescu Bitănescu a fost când tatăl său a fost arestat de comuniști. Motivul, era țărănist. În închisoarea de la Pitești, bărbatul a fost supus unor chinuri groaznice de către torționari. La câțiva ani de la ieșirea din penitenciar, tatăl îndrăgitei actrițe a decedat. La doar 57 de ani pleca din această lume chinuit de soartă. Rodica Popescu Bitănescu rememorează că bărbatul a refuzat să le dezvăluie ei și mamei sale ororile cu care s-a confruntat în detenție.

Rodica Popescu Bitănescu a prins-o și Ana Pauker, considerată ”doamna de fier” a regimului comunist. Din cauza regulilor impuse de aceasta, actrița a dezvăluit și că a stat tot timpul cu teama că va fi deportată sau dusă într-un lagăr la ruși.

”Eu când am făcut facultatea, tata a fost ca prostul în puşcărie la Piteşti, printre amărâţii ăia a fost şi tata, iar acum derbedeii fac mişto. Aţi murit ca proştii, vă spun eu, nu merită. Tata a murit după câţiva ani de la ieşirea din puşcărie, la 57 de ani.

Tata a suferit enorm, el era un om foarte fin, foarte bun, blând şi muncitor. Lumea trebuie să ştie şi adevărul ăsta, Ana Pauker a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Gheorghiu Dej şi a adus tare de tot comunismul în România. (…).

Eu am rămas speriată, eu am crescut cu teama că mă va lua la Canalul Dunăre Marea Neagră sau că mă deportează în Bărăgan sau că ne trimite în lagăr la ruşi, pentru că asta ştiam eu”, a mai spus actrița.

Cu cine este căsătorită Rodica Popescu Bitănescu
Rodica Popescu Bitănescu s-a născut pe 8 august 1938, în comuna Răsuceni, județul Giurgiu. Este căsătorită cu Mircea Bitănescu, de profesie jurist. Cei doi nu au copii împreună, dar actrița a declarat în repetate rânduri că nu regretă acest lucru.

”Nicio clipă nu regret! Sunt destul de puternică și de conștientă că în clipa în care m-am hotărât să fac un lucru, nu mă mai uit înapoi și nu încep să mă vait (…) Eu am vrut să fac 11 copii, la un moment dat, după ce urmărisem un film rusesc (…).

Iubesc enorm copiii (…) dar mi-am întors gândul din niște motive foarte serioase… mi-am schimbat gândul și n-am mai făcut niciunul, și trăiesc foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu!” a spus actrița, într-un interviu pentru emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Rodica Popescu Bitănescu, mărturii dureroase: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”

Rodica Popescu Bitănescu face parte din generația de aur a actorilor români. Marea doamnă a teatrului și filmului românesc, la 84 de ani, își încântă publicul cu fiecare apariție și a adus bucurie în inimile multor telespectatori prin talentul său uriaș și prin energia sa debordantă.

Dar în spatele râsului său molipsitor, actrița ascunde o drama pe care, probabil, puțină lume o știe. Copilăria și adolescența Rodicăi Popescu Bitănescu au fost presărate cu grele încercări și multe lipsuri. Actrița și-a deschis sufetul și a povestit cum a supraviețuit, foametei și molimei, în timpul ocupației sovietice.

Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice (n.r. 1957 – 1958), pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit. Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas.”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu la Antena 3.

Rodica Popescu Bitănescu a relatat că din cauza bolii și a foametei, care afectase România, în timpul ocupației sovietice, slăbise periculos de mult. Întreaga familie a actriței a suferit mult în aceea perioadă.

Dan Negru și Florin Piersic, în politică? „Sunt partide serioase care au propus candidatura în Parlament”

„Și aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale’ – a dezvăluit marea actriță.

Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit cum ororile trăite în acea perioadă i-au generat traume adânci, care s-au manifestat sub forma unor atacuri de panică. Fiind o fire extrem de ambițioasă și cu o dorință enormă de a supraviețui, Bitănescu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și reveni.

Rodica Popescu Bitănescu, despre cele mai sensibile momente din viața ei. De ce nu și-a dorit niciodată copii

„Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific.”

Născută la Răsuceni, județul Vlașca, familiei actriței i s-a confiscate toată averea odată cu naționalizarea. Tatăl său a fost închis din motive politice, iar familia actriței ajunsese să locuiască într-un subsol și să nu aibă ce să mănânce.

Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva.”, a mai adăugat Rodica Popescu Bitănescu, pentru sursa citată.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'