Roi de cutremure în Ajunul Anului Nou

INFP anunţă cel puţin 4-5 cutremure în zona Croaţia-Slovenia după devastatorul seism de magnitudine 6.4 care a devastat Zagrebul.
Filip Stan
31 dec. 2020, 15:17
Roi de cutremure în Ajunul Anului Nou

Roi de cutremure în Ajunul Anului Nou. Conform INFP, cel puţin 5 cutremure cu magnitudine între 3 şi 4 au avut loc pe 31 decembrie 2020. Chiar dacă nu au fost puternice, ele sunt periculoase deoarece sunt clădiri deja afectate de precedentul seism care s-ar putea prăbuşi.

În Croaţia va fi doliu naţional, sâmbătă, pentru victimele seismului cu magnitudinea 6,2, potrivit serviciilor de seismologie croate, produs la orele prânzului în centrul ţării, lângă oraşul istoric Petrinja, din apropiere de Zagreb, la mică adâncime (circa 10 kilometri de suprafaţă).

Roi de cutremure miercuri şi joi. Cutremurul, soldat cu cel puţin 7 morţi, 28 de răniţi şi ample distrugeri, a fost precedat de cel puţin alte două seisme destul de puternice luni şi a fost urmat de numeroase replici.

Cât de mare este riscul producerii unui cutremur puternic în România? Avertismentele seismologului Mircea Radulian
Comisarul Uniunii Europene pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic (Slovenia), a vizitat miercuri zonele afectate şi a transmis autorităţilor croate un mesaj de „solidaritate” din partea blocului comunitar, amintind că la doar câteva ore după seism a fost activat Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii, cu un „răspuns uriaş” din partea statelor membre.

Şi-au oferit deja ajutorul 13 state din UE – România, Republica Cehă, Slovenia, Italia, Suedia, Lituania, Grecia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Portugalia, Slovacia, Franţa – precum şi una din afara blocului, Turcia.

Ajutorul constă în special în echipamente pentru adăpost în sezonul rece precum corturi şi containere, iar Croaţia va primi de asemenea sprijin financiar din Fondul european de solidaritate, a adăugat Lenarcic.

Papa Francisc le-a transmis miercuri un mesaj locuitorilor din Croaţia afectaţi de puternicul seism din ajun, soldat cu şapte morţi şi importante pagube materiale, transmite agenţia de presă Hina. Sâmbătă va fi zi de doliu naţional pentru victime.

„Ieri, un cutremur a provocat victime şi grave pagube materiale în Croaţia. Sunt alături de cei răniţi şi de cei care au fost afectaţi de seism şi mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor”, a transmis suveranul pontif pe Twitter.

La finalul audienţei generale de miercuri, papa Francisc şi-a exprimat speranţa ca autorităţile din Croaţia să beneficieze de ajutorul comunităţii internaţionale pentru a reduce suferinţele cetăţenilor, a menţionat Agenţia de ştiri catolică croată.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!