Romaşcanu (PSD): PNL să nu se atingă de banii copiilor. Guvernul ar avea bani dacă nu ar mai fura

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, că Guvernul are bani de pensii și salarii dacă ”PNL nu mai fură” și dacă ”nu se atinge de banii copiilor” și ai pensionarilor.  
Romania TV
31 mai 2020, 09:44
Romaşcanu (PSD): PNL să nu se atingă de banii copiilor. Guvernul ar avea bani dacă nu ar mai fura

Romașcanu a amenințat Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură dacă PNL nu va dubla pensiile vârstnicilor și a criticat fotografia în care membrii Executivului apăreau fumând și fără să poarte măști de protecție în spațiu închis.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că social-democraţii vor depune alte două moţiuni simple, la adresa miniştrilor Muncii, respectiv Dezvoltării, iar cel mai probabil acestea vor ajunge în Parlament săptămâna viitoare.

PSD somează PNL şi guvernul Orban să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

„Şi pentru că mâine este Ziua Copilului, vrem să începem această conferinţă de presă printr-o nouă somaţie adresată PNL şi guvernului Orban, aceea de a dubla alocaţiile. Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie”, a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

El a adăugat că nu este vina copiilor că guvernul PNL este „incompetent şi că nu reuşeşte să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii”.

„Şi nu putem decât să lansăm acest îndemn: lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile. Auzim în spaţiul public, permanent, că nu sunt bani. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în 7 luni de guvernare, aproape 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani”, a spus Romaşcanu.

Reprezentantul PSD adăugat că la ora actuală sunt „peste 1,9 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, care au pensie mai mică de 1000 de lei”.

„Nu cred că guvernul faliment al domnului Orban nu înţelege că o majorare de 40% este o majorare care să se simtă, în special, în buzunarele acestor români năpăstuiţi. Bani sunt, dacă nu mai fură, dacă sprijină economia, dacă cresc colectarea şi dacă nu mai hrănesc clientela de partid. În concluzie, PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel, aşa cum am anunţat public în repetate rânduri, Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură”, a declarat Romaşcanu.

El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că nu crede că PSD va depune două moţiuni de cenzură, precizând că în cazul în care alocaţiile nu vor creşte de la 1 august, social-democraţii vor începe strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură, acelaşi demers urmând să fie iniţiat şi dacă nu vor fi crescute pensiile de la 1 septembrie.

Romaşcanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că măcar din aceste moţiuni simple guvernanţii să vadă lucrurile pe care le fac prost şi să le corecteze în măsura în care pot să o facă.

„Decizia este să depunem aceste două moţiuni. S-a început, în urma deciziei politice, să se lucreze la ele, probabil pe săptămâna viitoare le vom depune. Din păcate, Guvernul nu acţionează responsabil, semnalele pe care le trage Parlamentul, care totuşi este autoritatea cu cea mai mare reprezentativitate şi instituţia cea mai importantă într-o democraţie, dumnealor nu ţin cont de nimic, domnul Cîţu a picat de vreo patru ori în testul Parlamentului, măcar din moţiune să vadă lucrurile pe care le fac prost şi să le corecteze în măsura în care mai pot, deşi mi-e greu să cred că o vor face”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat dacă social-democraţi iau în calcul şi o moţiune pe sănătate, Romaşcanu a spus: „Analizăm”.

Parlamentul a dezbătut şi votat în această săptămână două moţiuni simple, la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, şi a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...