Românul a fost răpit în luna iulie de la compania petrolieră pentru care lucra. Alături de el, alți trei libieni au fost luați prizonieri de persoane înarmate, care nu au fost identificate. Doi au fost eliberați ulterior.
După apariția clipului pe rețelele de socializare, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziție oficială spunând că în momentul de față verifică autenticitatea înregistrării. „Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen’, se arată în comunicatul MAE, potrivit libertatea.ro.
Diplomația română anunță că este în continuare în ‘contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român’.