Român vaccinat cu doza greşită la rapel. Medicii de la Târgu jiu au încurcat vaccinurile. Astfel, un bătrân care trebuia să fie imunizat cu serul de la Pfizer, a primit Moderna la rapel.
„La ora 11.00 s-a prezentat la vaccinare. A intrat in cabinetul unde se facea prima doza de Moderna. Asistenta l-a intrebat daca e la prima doza, a zis da. Incurcatura a fost ca dansul a intrat in cabinetul Moderna. Este sub observatie, e bine, nu are niciun fel de problema, este momentan acasa, sotia dansului e cadru medical”, a declarat seful DSP Gorj.
Incidentul a fost făcut public de jurnalistul Narcis Daju. Acesta spune că sunt mai multe cazuri de pacienți care, la rapel, în loc să primească vaccinul Pfizer au primit vaccinul Moderna. Conform sursei citate, Primăria Târgu-Jiu spune că este un singur caz, iar persoana respectivă este sub supravegherea medicilor. Până în prezent nu a apărut nicio reacţie adversă.
”ALERTĂ! AU FĂCUT-O ȘI PE-ASTA!
NIȘTE DOBITOCI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA RECENTĂ, AU INCURCAT ”PFIZER” CU ”MODERNA”, la RAPEL, LA TÂRGU JIU!!!
Surse neoficiale din Primăria Târgu Jiu, instituția care coordonează centrul de vaccinare din incinta stadionului municipal, mi-au relatat că în cursul zilei de azi mai multor persoane li s-a administrat, la rapel, vaccin ”MODERNA” in loc de ”PFIZER”.
Această eroare a declanșat un scandal monstru în Primăria Târgu Jiu si in Directia de Patrimoniu, subordonată Consiliului Local. În legătură cu această situatie, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu, Adrian Drula, mi-a spus că in cazul unei singure persoane s-au incurcat vaccinurile, in cursul diminetii de astazi, si că persoana respectiva este monitorizata de dr. Pantiș.
Adrian Drulă a mai declarat că incidentul a fost raportat DSP-ului si STS-ului. În mod inexplicabil, reprezentantii IPJ Gorj sustin ca organele judiciare nu au fost sesizate despre aceasta situatie.”, precizează jurnalistul Narcis Daju.
O angajată a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost confirmată cu SARS-CoV-2 la câteva zile după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Daniel Ungureanu, femeia nu este cadru medical, ci face parte din personalul TESA, ea fiind confirmată pozitiv în urma unui test rapid.
„Este în izolare de aproximativ o săptămână, este confirmată pozitiv la testul rapid. A făcut atât prima doză, cât şi rapelul. Nu ştim exact la câte zile după rapel s-a contaminat. Este acasă, are simptome, nu este într-o stare foarte gravă, dar este confirmată pozitiv”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Daniel Ungureanu.
Conform declaraţiei medicului, angajata nu a efectuat test PCR, deoarece potrivit ultimelor reglementări dacă o persoană are test rapid pozitiv şi prezintă simptome, nu mai este necesar acest tip de testare, pacientul fiind luat în evidenţă şi primind tratament. Dacă în urma testului rapid rezultatul este pozitiv, dar pacientul nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, atunci se impune efectuarea unui test PCR.