”Nu plânge pentru mine România!!!! Eu te-am hrănit atunci când ți-era foame… Mă urășți??? Eu am puterea să trec peste asta, zâmbesc amar și te compătimesc!!! Nu știu ce suflet aveți în voi să dați cu pietre în oamenii loviți de soartă sau aveți impresia că cei care sunt în străinătate au venit din prea multă bunăstare???!!! În final, ați arătat din ce sunteți făcuți. Aviz celor ce aruncă cu noroi în noi zilele acestea și să nu uitați că și noi suntem cetățeni Români!!!!! O să treacă și coronavirus dar celui de afară nu o să-i treacă niciodată ura, disprețul și mesajele citite de la cei din țară. Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine și de asta. Noi cei din afară am trecut prin multe……De 10 de ani mă trezesc dimineața cu regretul că nu sunt la mine acasă!!!! Un călduros salut tuturor Românilor!” a scris Elena, o româncă din Italia, pe Facebook.
Italia a înregistrat, în total, peste 21.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în timp ce Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană, cu circa 8.000, iar Franţa a raportat, cumulat, aproximativ 100 de decese.
Italia a înregistrat, până duminică, peste 21.100 de cazuri de infectare şi 1.441 de decese. Din total, aproximativ 2.000 de oameni sunt vindecaţi. Numărul de îmbolnăviri în peninsulă a început să crească la 1 martie, dublându-se în două săptămâni.
De cealaltă parte, duminică, Spania – a doua cea mai afectată ţară din Europa – a înregistrat circa 7.800 de cazuri şi 292 de decese, potrivit televiziunii publice. Cea mai mare parte a cazurilor active au fost raportate în regiunile Madrid, Catalonia şi Ţara Bascilor.
Citeşte şi: Medicii italieni sunt puşi în situaţia de a alege pe cine să salveze
Madrid a înregistrat jumătate dintre decese, iar în regiune sunt peste 3.500 de cazuri. Castilla La-Mancha şi Valencia au peste 400 de cazuri.
La fel ca Italia, întreaga Spanie este plasată în carantină, după ce Guvernul a decretat stare de alertă pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului. Peste 46 de milioane de spanioli nu au voie să iasă din case decât în cazuri excepţionale: achiziţionarea de alimente, produse farmaceutice şi de primă necesitate; asistenţă medicală şi deplasarea la locul de muncă.
Cu 12 decese şi 839 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, Franţa înregistrează acum 4.500 de cazuri confirmate şi 91 de decese. Peste 300 de pacienţi se află în stare gravă şi se află internaţi la reanimare. Mai mult de jumătate dintre ei au vârste de până în 60 de ani.
La nivel global, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, în lume au fost înregistrate în jur de 160.000 de cazuri de contaminare, jumătate fiind vindecate, şi peste 6.000 de decese.