La fel ca şi concetăţenii lor, majoritatea celor nouă judecători de la Curtea Supremă sunt descendenţii unor persoane care au venit în Statele Unite în căutarea unei vieţi mai bune. Excepţia notabilă este Clarence Thomas, a cărui străbunică a fost sclavă.
Strămoşii imigranţi ai actualilor judecători au venit din Cehoslovacia, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Puerto Rico, România şi Rusia, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax. Sursele nu precizează însă care anume dintre judecători ar fi avut ascendenţi de origine română.
Originile lor nu oferă însă indicii despre opiniile judecătorilor privind imigraţia ilegală sau dacă vor aproba legea controversată a statului Arizona referitoare la imigranţi.
Judecătorul Stephen Breyer, care a fost numit în 1994, este căsătorit cu o membră a aristocraţiei britanice, Joanna Hare, dar rădăcinile sale sunt tipic americane. Bunicul său din partea tatălui s-a născut în Ohio, din imigranţi români care au venit în Statele Unite la sfârşitul anilor 1800. Bunica din partea tatălui s-a născut în California din imigranţi sosiţi în secolul XIX din Germania. Judecătorul, care este evreu, a crescut în San Francisco, unde tatăl său era avocat pentru sistemul public de învăţământ, iar mama sa era activist politic democrat.
În cursul audierilor pentru numirea în funcţie, Breyer le-a mulţumit părinţilor săi şi i-a adus un omagiu tatălui mamei sale, „care a venit în 1900 pe Insula Ellis”, din Polonia.
Judecătorii Curţii Supreme a Statelor Unite sunt nominalizaţi pe viaţă de către preşedintele american şi confirmaţi apoi de către Senatul SUA.