Reprezentativa României a învins Ungaria într-o atmosferă electrizantă creată de cei peste 2.000 de spectatori din sala din Novi Sad. Deşi depăşiţi numeric considerabil, cei câteva sute de suporteri români au reuşit să le ţină piept celor peste 2.000 de susţinători unguri.
În teren, „tricolorele” au început timid, timorat, şi au fost conduse până în minutul 19, după ce au ratat ocazia de a fructifica mai multe atacuri. Totuşi, graţie unor parade excelente ale Paulei Ungureanu între buturi şi a unei mai mari lucidităţi în ofensivă, jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au reuşit să revină şi să egaleze. După câteva minute de echilibru, româncele au pierdut din nou teren, fiind conduse la pauză cu 10-8.
La reluare, sarabanda ratărilor a continuat în atacul României, iar Ungaria s-a desprins din nou la 3 goluri (12-9, min. 37), dar echilibrul s-a restabilit în minutele următoare 14-14 (min. 45), pentru ca în minutul 47 România să preia pentru prima dată conducerea, după o aruncare de la 7 metri a Elizei Buceschi. Fetele lui Tadici au reuşit apoi să menţină ritmul şi să nu mai cedeze conducerea, iar la final tabela a indicat 21-17 pentru România, după un meci în care cea mai bună jucătoare a fost desemnată portarul Paul Ungureanu.
Golurile au fost marcate de:
România – Neagu 5 goluri, Ardean-Elisei 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Manea 2, Chiper 2, Marin 2, Buceschi 2, Ţăcălie 1
Ungaria – Gorbicz 7 goluri, Zacsik 4, Verten 2, Bulath 2, Tomori 2.
Tot joi, în grupa D, s-au mai înregistrat rezultatele: Australia-Cehia 10-34 şi Germania-Tunisia 26-20.
După patru meciuri disputate în grupa D, naţionala României are un bilanţ de trei victorii – 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia şi 21-17 cu Ungaria, şi o înfrângere, 23-26 cu Germania, având 6 puncte în clasament şi fiind calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial.
Celelalte trei echipe calificate sunt Ungaria, Germania şi Cehia, potrivit Mediafax.
Vineri, în ultima zi a fazei grupelor, se vor juca meciuri în toate cele patru grupe, tricolorele urmând a se duela cu Cehia. Rezultatele de vineri vor stabili ierarhia finală, care este importantă pentru „încrucişarea” din optimile de finală, între echipele calificate din grupele A-B, respectiv C-D.
Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.
România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.