În pofida vremii potrivnice, câteva zeci de fani români au răzbătut până la Novi Sad, pentru a-şi încuraja favoritele în disputa cu veşnica rivală, Ungaria. Meciul, decisiv pentru ambele echipe în cursa pentru semifinale, a fost deschis de Klivinyi, la primul atac al Ungariei, dar Brădeanu a adus rapid egalarea, chiar dacă atacul României a fost huiduit de fanii echipei din ţara vecină.
Echilibrul s-a menţinut, 2-2 (min. 5), Ungureanu având două intervenţii reuşite între timp. Neagu a fost luată „om la om” din primele minute, dar a marcat fără probleme în minutul 7, 2-3. Stanca şi Nechita i-au urmat exemplul, 2-5 (min. 8), iar în tribune uralele fanilor români au explodat. Ungaria a intrat la time-out. La reluare, apărarea României a mai interceptat o minge, Pintea a scos 7 metri, însă Curea a aruncat peste poartă. Ungaria a redus în minutul 12, 3-5, prin Kovacsicz, dar Neagu a readus liniştea, 3-6.
La mijlocul reprizei, tricolorele conduceau cu 4-7, reuşind în paralel s-o anihileze şi pe vedeta adversă, Gorbicz. Manea a fost eliminată, pentru o lovitură în faţă la Bulath, iar unguroaicele au profitat, 6-7 (min. 18). Egalarea a venit un minut mai târziu, la fel şi time-out-ul cerut de Gheorghe Tadici. Ungaria avea 8 mingi pierdute, iar România 4. Cristina Neagu a marcat pentru a treia oară, 7-8 (min. 21), iar Meiroşu a mărit la 7-9. Gorbicz a înscris şi ea primul gol în minutul 22, 8-9, şi tot Neagu a „calmat” tensiunea, 8-10 (min. 24). Unguroaicele s-au ţinut „scai”, 9-10 şi 11-11, iar lucrurile s-au complicat când Triscsuk a adus avantajul pentru echipa sa, 12-11 (min. 27). Neagu a mai marcat o dată, 12-12, dar pauza a arătat un avantaj neverosimil, 14-12 pentru Ungaria, pe fondul unei apărări laxe a tricolorelor.
La reluare, în poartă a intrat Tolnai, dar pentru Gorbicz nu a contat, 15-12 (min. 32). Szamoransky a mărit la 16-12, dar România a mai recuperat în două minute, 16-14. Au urmat atacuri ratate de ambele părţi, care au scos la rampă portarii Tolnai şi Kiss, Neagu fiind cea care a spart “gheaţa”, după cinci minute de secetă, 17-15 (min. 40). Dincă şi Nechita au reuşit să surprindă pe contraatac, 18-17 (min. 44), iar fanii români au fluierat copios la atacul următor, când Gorbicz a comis fault în atac, dar arbitrii au acordat gol valabil. Verten a înscris şi ea, 20-17 (min. 45), în timp ce tricolorele nu îşi reveneau din pasa proastă, pierzând minge după minge. Nici Ungaria nu a strălucit, dar la adăpostul avantajului, a ştiut să profite de fiecare greşeală adversă, 22-17 (min. 52). România a intrat la time-out, dar nu s-a shimbat nimic până la final, jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici intrând într-o “vrie” greu de explicat, cu doar cinci goluri marcate în 24 de minute şi 7 în toată repriza. Ungaria s-a impus, cu 25-19 şi a savurat nu doar victoria, ci şi calificarea în semifinalele CE, care a fost şi la îndemâna României, cu toate rezultatele din meciurile adversarelor favorabile.
Marcatoare:
Ungaria – Verten 7 goluri, Gorbicz 6, Kovacsicz 4, Szucsanszki 3, Szamoransky 2, Triscsuk 1, Kovacsics 1, Klivinyi 1
România – Neagu 6 goluri, Nechita 6, Stanca 3, Geiger 1, Dincă 1, Meiroşu 1, Brădeanu 1.
Înfrângerea cu Ungaria nu doar că a anulat orice şansă la semifinale pentru România, dar a stabilit şi semifinalistele din grupă, adică Muntenegru şi Ungaria, ambele cu câte 6 puncte, înaintea ultimului meci din această fază. Toate celelalte patru echipe au câte 3 puncte şi nu pot face mai mult de 5 puncte în ultima etapă.
România va mai juca un singur meci, joi, cu Germania (ora 19.15).
Rezultatele obţinute de tricolore la CE din Serbia până în prezent: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda şi 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminară D), 31-26 cu Spania şi 19-25 cu Ungaria (grupa principală II).
Partidele din grupele principale se încheie în aceeaşi zi, în ambele grupe, iar primele două clasate vor juca ulterior în semifinale, în 15 decembrie. Prima calificată în semifinale este Norvegia.
Finalele pentru medalii vor avea loc în 16 decembrie, ultima zi a CE din Serbia.