Ţara noastră a generat un profit brut înainte de dobânzi (EBIT) de circa 123,6 milioane de euro pentru Wizz Air în anul financiar încheiat în martie, ceea ce reiese că a fost cea mai proftabilă țară pentru companie. După România s-au situat, în funcție de rezultatul EBIT, Polonia (97,2 milioane de euro) și Marea Britanie (70,7 milioane de euro).
Aeroportul Luton din Regatul unit a fost cel care a adus cel mai mare profit pentru Wizz Air, pe locul al doilea situându-se Henri Coandă (București). Aeroportul din Otopeni a reuşit să aducă operatorului low-cost un profit de peste 43 de milioane de euro. Pe locul al treilea s-a situat Aeroportul Internațional Cluj, zborurile de pe acesta aducând companiie un profit de 30,76 milioane de euro.
Wizz Air a avut în perioada aprilie 2019-martie 2020 un flux de 3,96 milioane de pasageri de pe aeroportul Henri Coandă și 1,96 milioane de pasageri de pe aeroportul din Cluj.
„Wizz Air a operat din România, în perioada analizată (aprilie 2019-martie 2020), pe 159 de rute, printr-o rețea de 10 aeroporturi locale. Cele mai populare rute au fost București-Luton și Cluj-Luton. De luna aceasta, compania a inclus al 11-lea aeroport în rețeaua sa din România, Bacău. Aeroportul din Bacău a devenit și a șaptea bază a Wizz Air din țară.
Tarifele medii practicate de companie la zborurile din România au fost cu circa un sfert peste cele din Polonia (76 euro vs. 61 euro), Acest lucru se explică prin faptul că distanța medie la zborurile din România a fost cu un sfert mai mare comparativ cu cea a zborurilor din Polonia (1.487 km vs, 1.185 km). Totuși, costul/pasager al Wizz Air în România l-a depășit cu o cincime pe cel din Polonia, ceea ce a rezultat într-o marjă de profit mai mare.”, se arată în comunicatul transmis de companie.