Au ajuns, astfel, la concluzia că au cheltuit mult pe cazare şi mesele la restaurante, dar au fost plăcut surprinşi de faptul că transportul şi intrările la obiectivele turistice nu au costat atât de mult pe cât s-ar fi aşteptat. Cei doi volggeri au postat un clip în care îşi povestesc experienţele din cele două luni petrecute în România.
„Am petrecut două luni în România. Au fost pe departe cele mai plăcute două luni”, mărturisește Carrie, iar Brian îi întărește spusele: „Da, în mod clar. Ne-am plimbat mai mult decât o facem în mod normal, ne bucurăm că am făcut-o, deși a fost extenuant”
În general, preţurile li s-au părut destul de mari, dar spun că vacanţa în România a meritat până la ultimul bănut.
„Chiar dacă vi se va părea că ne-a costat mult, vă spunem că a meritat, pentru că am făcut multe în aceste două luni”, dau ei asigurări.
Cei doi au explicat că, la București, au preferat să-şi ia cazare la hotel, în timp ce la Braşov, Sighişoara, Sibiu, Cluj şi Oradea au mers pe varianta airbnb.
„Prima dată am fost în București, unde am stat trei nopți. Am ales să stăm la hotel, pentru că e mai ușor decât cu un airbnb, pentru că nu mai trebuie să pierzi timp cu checkin-ul și alte lucruri. București – hotel trei nopți, 224 dolari, Brașov – airbnb 17 nopți, 740 dolari, Sighișoara – airbnb trei nopți, 150 dolari, Sibiu – airbnb 14 zile, 660 dolari, Cluj – airbnb 7 zile, 366 dolari, Oradea – airbnb trei nopți, 130 dolari, Timișoara – hotel trei nopți, 132 dolari”, au enumerat cei doi americani.
Carrie şi Brian au concluzionat că au avut costuri mai mari cu cazarea în România decât în alte locuri.
„Cost total cu cazarea pentru două luni în România: 2.403 dolari. În mod clar, mai mult decât cheltuim de obicei la acest capitol”, au remarcat cei doi.
Citeste si Experienţa turiştilor suedezi în România. Reacţie fabuloasă după ce au gustat micii cu muştar VIDEO
La capitolul mâncare, americanii au avut două variante: cumpăratul de alimente din supermarket şi gătitul lor, dacă spaţiul unde erau cazaţi le permitea acest lucru, sau mesele la restaurant. Dacă alimentele pe care şi le preparau singuri li s-au părut decente ca preţ, mâncarea de la restaurant au găsit-o destul de scumpă. Au avut, însă, numai cuvinte de laudă despre gustul mâncării şi despre porţiile generoase.
„După două luni, am cheltuit 380 de dolari pe produsele alimentare. Mâncatul în oraș în România este destul de accesibil, iar porțiile de mâncare sunt mari, astfel că am decis adesea să facem alegerea asta. Știam că mâncarea este mai «grea» aici și mă gândeam că nu o să fie tocmai pe placul meu. Ador mâncarea din România. Există variante diferite de restaurante, multe orașe au restaurante cu meniuri tradiționale, dar există și alte opțiuni, cum ar fi restaurante cu meniuri italienești, indiene. În plus, și berea este excelentă. Pentru mâncatul în oraș am cheltuit 1.200 de dolari în două luni. Ceea ce e mult pentru noi”, a spus Carrie.
Cele două luni petrecute în România nu au însemnat doar mâncare și cazare. Tinerii au vizitat multe locuri şi obiective turistice şi au fost extrem de surprinşi să constate cât de accesibile sunt intrările.
„Am fost în excursii, am fost la filme la cinema, am fost cu telecabina în Brașov, am fost la Castelul Peleș, la Castelul Bran, la Salina Turda, am vizitat biserici, cetăți și pentru toate a trebuit să plătim. Costul total pentru aceste lucruri a fost 120 de dolari. Ceea ce pentru două luni a fost extrem de accesibil. Ne-a permis astfel să cheltuim mai mulți bani pe mâncarea la restaurant”, au mărturisit ei.
Și transportul li s-a părut accesibil, în condițiile în care au apelat la aproape toate mijloacele de transport posibile.
„Ținând cont de cât de mult am folosit transportul, am fost uimiți să vedem la final cât ne-a costat. Transportul a fost 185 de dolari în total pentru două luni. Am folosit trenuri, autobuze și Uber. Închirierea unei mașini nu este foarte costisitoare. În zilele de vară este 25 de dolari pe zi. Am plătit 45 de dolari pentru combustibil. Dată viitoare când vom mai veni vom apela mai mult la această modalitate de transport pentru că în cele câteva zile în care am avut mașină închiriată am reușit să vizităm multe locuri din mediul rural și această este o parte foarte frumoasă a României”, au mai mărturisit cei doi.
La final, după cele două luni petrecute în România, cei doi americani au tras linie: aproape 5000 de dolari cheltuiţi, cu aproape 1000 de dolari mai mult decât cheltuie de obicei în vacanţele lor.
„Pentru două luni, în diferite locații, am cheltuit 4.957 de dolari. Cu siguranță, peste bugetul nostru obișnuit, pentru că încercăm să rămânem în jurul a 1.000 de dolari de persoană în fiecare lună, însă de dată această am cheltuit 1.239 de dolari de fiecare pe luna. Dar a meritat. Am avut parte de o experiență grozavă în România și vă recomandăm din suflet să călătoriți în România dacă aveți această oportunitate”, au conchis cei doi turişti.