România Educată: 12 unităţi de învăţământ din Sibiu nu au autorizaţie de la ISU

Autorităţile din România fac proiecte peste proiecte, dar anul şcolar începe tot cu WC-ul în fundul curţii şi cu autorizaţii de funcţionare lipsă din cauza condiţiilor.
Filip Stan
30 aug. 2022, 12:53
România Educată: 12 unităţi de învăţământ din Sibiu nu au autorizaţie de la ISU

România Educată. Cele mai multe unităţi de învăţământ din judeţ fără autorizaţie ISU de securitate la incendiu se află în municipiul Sibiu, fiind vorba despre unul dintre cele mai bune colegii naţionale, „Samuel von Brukenthal”, aflat chiar în centrul istoric al oraşului, două şcoli gimnaziale şi două grădiniţe, informează un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean prezentat marţi, la Colegiul Prefectural.

Copiii amărâţi trebuie să aducă dosar cu şină pentru a primi tichetele sociale. Banii de rechizite nu ajung înainte de începerea şcolii
„Nu deţin autorizaţie I.S.U. – 12 unităţi de învăţământ (2 învăţământ preşcolar, 8 nivel primar/gimnazial, 2 nivel liceal/profesional). (…) Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Grădiniţa lui Mikey’ Sibiu, Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Disney’ Sibiu, Şcoala Gimnazială ‘Ion Luca Caragiale’ Sibiu, Şcoala Gimnazială Ocna Sibiului, Şcoala Gimnazială Aţel, Şcoala Gimnazială ‘Ilie Micu’ Ludoş, Şcoala Gimnazială Biertan, Şcoala Gimnazială ‘Radu Selejan’ Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Hoghilag, Liceul ‘Timotei Cipariu’ Dumbrăveni şi Colegiul Naţional ‘Samuel von Brukenthal’ Sibiu”, se arată în raportul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Potrivit sursei citate, 28 unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu sunt în curs de autorizare ISU, 89 unităţi de învăţământ nu este cazul să o obţină şi 53 unităţi de învăţământ au această autorizaţie.

În judeţul Sibiu funcţionează 346 de unităţi de învăţământ de masă de stat şi particulare, plus 8 unităţi de învăţământ special, în care învaţă în total 64.790 de copii, potrivit raportului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

România Educată. Sorin Cîmpeanu: 14,3% din unităţile de învăţământ nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendii / Bode: 3.783 de clădiri funcţionează fără această autorizaţie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi, în videconferinţa cu prefecţii organizată la Guvern în prezenţa premierului Nicolae Ciucă, pentru pregătirea începerii anului şcolar, că 14,3% din unităţile de învăţământ nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendii, iar 374 de şcoli sunt relocate pentru reabilitarea clădirilor. La rândul lui, ministrul de Interne, Lucian Bode a spus că pentru 4.706 construcţii au fost emise autorizaţii de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără acest act administrativ.

Ministrul a afirmat că două treimi din clădirile şcolare şi sunt 24.915 clăduri, nu necesită obţinerea acestei autorizaţii, conform reglementărilor legale, iar o treime necesită.

”Din 33%, avem 18,7% care au ( autorizaţie, nr) şi 14,3% care nu au obţinut încă”, a spus Cîmpeanu, precizând că aceste unităţi fie se află în curs de obţinere sau nu au demarat procesul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu”.

An şcolar 2022-2023. Nicolae Ciucă a cerut ca România să nu mai aibă şcoli cu WC în curte

Premierul a întrebat de ce se întâmplă acest lucru.  ”Este vorba de capacitatea administrativă, este vorba de responsabilitate”, a răspuns ministrul Educaţiei, precizând că mizează foarte mutl pe noii directori care au fost selectaţi prin concurs. El a mai spus că este vorba, nu în ultimul rând, de parteneriatul cu autorităţile locale, care administrează aceste clădiri.

Ministrul a mai spus că un număr important de unităţi de învăţământ sunt relocate.”Aparent, asta ar putea fi o veste rea, practic, eu o consider o veste foarte bună. Asta înseamnă că s-a început cu adevărat reabilitarea unităţilor de învăţământ. Sunt 374 de unităţi de învăţământ relocate”, a spus el, arătând că în Bucureşti sunt 36 de unităţi de învăţământ, în Vaslui, 40 de unităţi de învăţământ, în Constanţa 18 de unităţi de învăţământ iar în Caraş şi Prahova 18 de unităţi, deoarece fac obiectul unor activităţi majore de reabilitare a clădirilor şi de extindere a acestor clădiri, iar contractele încheiate au date de finalizare care depăşesc 15 septembrie”.

Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că, în toate aceste situaţii, cu o singură excepţie, în Arad şi Giurgiu, pentru cele 374 de unităţi de învăţământ care sunt în proces de reabilitare s-au găsit soluţii de relocare.

”Este un lucru bun că se lucrează, se reabilitează unităţile de învăţământ, infrastructura şcolară a avut mult de suferit”, a mai spus Cîmpeanu. la rândul lui, ministrul de Interne, Lucian Bode a afirmat că, până în prezent au fost evaluate 17.872 unităţi de învăţământ.

”Vreau să atrag atenţia că ne confruntăm cu o problemă sensibilă reprezentată de securitatea de incendiu a clădirilor în care funcţionează instituţiile de învăţământ. În acest sens, după analizarea datelor raportate de către structurile teritoriale a rezultat faptul că, din punctul de vedere al securităţii de incendiu, dintr-un total de 25.606 clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private – 17.117 construcţii nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a spus Bode.

El a precizat că, pentru 4.706 construcţii au fost emise autorizaţii de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”.

DailyBusiness
Țara noastră, într-un moment critic. Burduja: „România nu are suficientă energie”
Spynews
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Bzi.ro
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament
Fanatik.ro
Ce să pui în aluatul de șnițele ca să-ți iasă pufoase, cu aspect delicios. Un singur ingredient face o diferență spectaculoasă
Capital.ro
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Playtech.ro
Cine pe cine a sunat: Ciolacu a vorbit la telefon cu Trump și...
DailyBusiness
Programul Casa Verde se transformă într-un coșmar financiar
Adevarul
„Corecția” barbară pe care un bărbat i-a aplicat-o soției: I-a tăiat părul cu toporul, a ras-o în cap şi a bătut-o crunt
wowbiz.ro
Vila lui Silviu Prigoană a fost scoasă la vânzare! Cum arată „palatul groazei”, așa cum îl numește Adriana Bahmuțeanu, la interior! Suma uriașă pe care o cer pe casa cu piscină și cinema
Spynews
Carmen Grebenișan a recunoscut că a fost înșelată de fostul soț, Alex Militaru. Motivul pentru care a încercat să își salveze căsnicia după infidelitate
Spynews
Elwira Petre le-a pregătit o surpriză de proporții fetițelor ei! Soția lui Mihai Petre le-a pregătit un cadou pe care l-a ținut în casă 16 ani: ”Mi s-a părut superbă” | FOTO
Evz.ro
Murăturile care sunt dăunătoare pentru sănătate. Nici prin cap nu vă trece
Ego.ro
Scandal monstru între femei, după moartea lui Prigoană! ”Sunteți macabră! O semidoctă!”
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna decembrie 2024: Suma de bani pe care copiii urmează să o primească în plus începând cu luna ianuarie 2025
Cancan.ro
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu la Casa Regală! Regina Camilla are inima frântă. Palatul Buckingham a făcut anunțul trist
StirileBZI
Meteorologii Accuweather anunță ninsori viscolite! Pe ce dată se întâmplă
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
stirilekanald.ro
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de Balul Bobocilor. Artistul nu-și poate scoate din minte cuvintele fetei sale
substantial.ro
Proteste masive în Noua Zeelandă împotriva unui proiect de lege controversat privind drepturile Māori
MediaFlux
TRUMP a luat DECIZIA privind ROMÂNIA. A vorbit la TELEFON cu MARCEL CIOLACU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Google a desemnat cele mai bune jocuri și aplicații din 2024, pe Android