ROMANIA – FRANTA 17-26. Antrenament cu public la Mondiale. Urmează duleul cu Cehia

Calificată deja de pe primul loc al grupei, România şi-a permis un antrenament cu public la Campionatul Mondial de handbal. Eşecul cu Franţa, scor 17 la 26, a fost unul previzibil, în condiţiile în care selecţionerul tricolorelor a folosit o echipă de rezerve. "Suntem mândri de voi", au scandat sutele de suporteri români în tribunele arenei din Germania, în ciuda diferenţei de scor de nouă goluri. Pentru România, care s-a calificat în optimi de pe primul loc, urmează duelul cu Cehia, care a pierdut în fața Ungariei, scor 30-29.
Filip Stan
08 dec. 2017, 09:11
ROMANIA - FRANTA 17-26. Antrenament cu public la Mondiale. Urmează duleul cu Cehia

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Trier, de reprezentativa Franţei, cu scorul de 26-17 (17-7). Ambros Martin a menajat jucătoarele de bază, echipa fiind la adăpostul celor patru victorii anterioare, cu care încheie grupa A pe primul loc, iar în optimi va întâlni echipa Cehiei (locul 4 în grupa B).

Pivotul naţionalei de handbal feminin a României, Crina Pintea, a declarat la finalul partidelor din grupa A, cu o înfrângere în faţa Franţei (17-26), dar şi la aflarea adversarei din optimi, Cehia, că adversara a progresat foarte mult în ultimii ani şi va fi un meci greu.

”Ne-a menajat Ambros Martin (pe jucătoarele de bază – n.r). Am pierdut azi, dar suntem pe primul loc şi asta e important. Despre adversara din optimi, am jucat şi anul trecut cu Cehia, a fost destul de greu, am câştigat la două goluri. O să fie o partidă grea, au un centru bun, o extremă stânga bună, e colegă cu mine, dar trebuie să ne gândim la noi. Cehia a progresat mult în ultimii ani şi nu va fi uşor”, a declarat Crina Pintea, la Telekom Sport.

La rândul său, antrenorul Ambros Martin a spus că grupa nu a fost uşoară, dar e important că a fost câştigată de România.

 

”Am fost cât de cât aproape ca valoare, am câştigat repriza a doua, dar imporant e că am câştigat grupa. Echipa a luptat mult, în general sunt mulţumit de acest meci, dar mai ales de celelalte meciuri din grupă. Înaintea startului ne-am gândit că putem învinge pe orice şi putem pierde cu oricine, şi cam aşa a fost. Finalurile s-au decis pt noi”.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Trier, de reprezentativa Franţei, cu scorul de 26-17 (17-7). Ambros Martin a menajat jucătoarele de bază, echipa fiind la adăpostul celor patru victorii anterioare, cu care încheie grupa A pe primul loc, iar în optimi va întâlni echipa Cehiei (locul 4 în grupa B).

În pofida eşecului, tricolorele încheie grupa A pe primul loc (8 puncte), iar Franţa adună 7 puncte.

În primul meci al zilei din grupa A, Angola – Paraguay, scor 32-28 (16-17). Ultima dispută este cea dintre Spania – Slovenia, rezultatul urmând a stabili clasările pe locurile 2-4 în grupa A.

În optimile de finală, fază în care s-a calificat încă de marţi seară, România va întâlni echipa Cehiei, care a pierdut, tot vineri, cu Ungaria, scor 29-30 (14-17), şi s-a clasat pe locul 4 în grupa B. Meciul va avea loc în 10 sau 11 decembrie, în funcţie de programul stabilit de IHF, la Leipzig.

Vineri au loc meciuri în toate cele patru grupe, fiind ultima etapă din această fază.

Rezultatele complete ale României în grupa A sunt: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, cu ”împerecheri” din grupele A-B şi C-D, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

ROMANIA – FRANTA 17-26 LIVE VIDEO ONLINE TELEKOM SPORT: ONLINE STREAM TELEKOM

 

FINAL DE PARTIDĂ! SCOR 26-17

min. 58: Gol frumos marcat de Franţa!

min. 41: Gol marcat de Allison Pineau! Franţa se distanţează la 11 goluri!

FINAL DE REPRIZĂ! SCOR 17-7

min. 29: Franţa face spectacol. S-a distanţat la 10 goluri!

min. 17: Cristina Florianu marchează pentru România după o pauza lungă!

min. 13: Super GOL marcat de Franţa! Scor 6-2!

min. 6: GOOOOL România! Aneta Udriştioiu marchează un super gol, după patru minute de secetă


Pentru Franța însă, victoria contra României este una vitală. În caz contrar, vicecampioana olimpică poate cădea pe locul 4 în clasament și atunci ar avea în „optimi” Norvegia!

Un lucru e cert. Alții trebuie să-și facă acum calcule. Și în grupa B, cu care se împerechează România, apele s-au limpezit. Cine pierde dintre Ungaria și Cehia va juca împotriva României.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO ONLINE TELEKOM SPORT: ONLINE STREAM TELEKOM CM de handbal.La finalul partidei cu Angola, România egala o performanţă veche de opt ani de zile. În 2009, la Campionatul Mondial de handbal feminin organizat în China, naţionala noastră câştiga primele patru meciuri din grupă. Vineri, handbalistele antrenate de Martin Ambros au posibilitatea să facă mai mult.

Partida Spania – Franţa s-a încheiat la egalitate, scor 25-25, ceea ce înseamnă că tricolorele vor încheia sigur pe primul loc în grupă, indiferent de rezultatul meciului cu Franţa, din această seară. Astfel, Neagu & Co. vor întâlni ocupanta locului 4 din Grupa B în optimi (Ungaria sau Cehia). 

 

Naţionala României încheie grupa A împotriva celui mai dificil adversar. Franţa a devenit în ultimii ani o misiune imposibilă pentru tricolore. Din 2010 datează ultima victorie. De atunci, echipa din Hexagon ne-a bătut de şase ori. Totuşi, indiferent de rezultat, România va încheia Grupa A pe locul1 , după ce Franţa şi Spania au remizat joi seară, scor 25-25. Astfel, partida va reprezenta un meci de antrenament pentru fetele lui Ambros Martin înaintea confruntărilor tari din fazele eliminatorii.

”Este un moment şi un meci contra unei favorite la medalii. Trebuie să ne concentrăm, nimic altceva. Repet, nu trebuie să ne uităm în altă parte în afară de noi. Vom juca împotriva Franţei. Este un moment şi un meci contra unei favorite la medalii”, a declarat Martin Ambros la Telekom Sport.

LIVE VIDEO Franţa – România, Campionatul Mondial de handbal feminin – Germania

PROGRAM

02.12 România – Paraguay 29-17 VIDEO

03.12 Slovenia – România 28-31 VIDEO

05.12 România – Spania, ora 19-17 VIDEO

07.12 România – Angola, ora 27-23 VIDEO

08.12 Franţa – România, ora 19:00

AICI AI TOATE INFORMAŢIILE DESPRE MONDIALUL DE HANDBAL FEMININ

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Lotul României pentru competiţia din Germania este format din următoarele jucătoare: Iulia Dumanska, Denisa Dedu – portari, Valetina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut – interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

 

România a obţinut a patra victorie la rând, la Mondialele din Germania. Fetele noastre au învins Angola cu 27-24 şi sunt sigure acum că vor termina grupa A pe unul din primele două locuri. Cel puţin teoretic asta înseamnă că vom avea parte de o adversară mai facilă în optimi, precum cea a Cehiei, care nu s-a clasat vreodată în Top Ten-ul mondial.

Meciul din această seară, cu Angola, a fost mai dificil decât ne-am fi aşteptat. În prima repriză africancele au avut chiar şi cinci goluri avans. Fetele noastre au revenit abia spre finalul reprizei, iar scorul pauzei a fost 14-14. În repriza secunda, România a avut prima oară avantaj abia în minutul 55, când Cristina Neagu ne-a salvat dintr-o situaţie critică.

În cele din urmă România s-a impus cu 27-24 şi abordează de pe primul loc al clasamentului ultimul meci din grupă, programat mâine seară, cu Franţa.

 

Clasament:

1. România F  4 4 0 0 106:86 8
2. Slovenia F 4 3 0 1 112:101 6
3. Franţa F  3 2 0 1 84:56 4
4. Spania F  3 2 0 1 77:58 4
5. Angola F 4 0 0 4 92:113 0
6. Paraguay F 4 0 0 4 67:124 0

CUM a fost meciul cu Angola

Cele mai importante momente ale partidei:

Min. 55 Neagu ne ajută când avem mai mare nevoie! Cristina Neagu aduce România în avantaj, pentru prima oară în această repriză: 24-23!

Min. 46 Melinda Geiger egalează, 21-21.

Min. 45 Cristina Zamfir Florianu reduce din diferenţă, 20-21, când mai este un sfert de oră de joc.

Min. 39 Angola continuă să ne creeze probleme, iar Ambros Martin e nevoit să ţină în teren titularele. Elisei marchează un gol superb, din pasa lui Neagu. Scorul este 18-18.

Min. 30 Scorul pauzei este 14-14.

Min. 29 Revenire spectaculoasă a naţionalei României, care marchează patru goluri fără să primească vreunul. Ultimul dintre ele este semnat de Udriştoiu, scorul este 13-13.

Min. 21 Situaţie critică pentru naţionala noastră, care e condusă cu 12-8.

Min. 18 Ana Maria Drăguţ este eliminată două minute, Angola conduce cu 11-8.

Min. 16 La jumătatea primei reprize România este condusă la trei goluri, scor 10-7.

Min. 10 Pentru prima oară în acest meci, Angloa se distanţează la două goluri. Este 6-4 pentru africance.

Min. 6 Drăguţ marchează spectaculos, este 3-2 pentru România.

Min. 4 România întoarce scorul prin Crina Pintea şi Aneta Udriştoiu, scorul este acum 2-1 pentru noi.

Min. 1 Angola are lovitura de începe şi obţine un 7 metri. Apără Denisa Dedu, dar mingea revine la angoleze, care marchează primul gol al meciului. Angola-România 1-0.

Calificată deja în optimi, România a evitat deja o confruntare cu Norvegia, în faza optimilor. În fapt, miza meciului cu Angola este păstrarea de către noastre a primului loc în grupă, poziţie ce i-ar aduce în faţă, în prima rundă eliminatorie, echipa clasată pe locul 4 în grupa B.

Cele doua reprezentative s-au întâlnit o singură dată până acum , la Jocurile Olimpice din 2016, atunci naţionala Angolei s-a impus cu 23-19.

România va încheia grupa vineri, când de la ora 19.00 va întâlni reprezentativa Franţei.

Clasament:

1. România F  3 3 0 0 79:62 6
2. Slovenia F 4 3 0 1 112:101 6
3. Franţa F  3 2 0 1 84:56 4
4. Spania F  3 2 0 1 77:58 4
5. Angola F 3 0 0 3 68:86 0
6. Paraguay F 4 0 0 4 67:124 0

 

Spynews
Emoții mari pentru Vlad Pascu! Zi decisivă pentru șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Stațiunea din România care are un succes uriaș în rândul turiștilor de Sfânta Maria. Români din toate colțurile țării s-au bătut pe rezervări
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
De ce inflația SCADE, iar prețurile CRESC? 4 motive care fac lumină în acest caz
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Laura Cosoi, imagini emoționante postate cu părinții: „Am mai fi avut multe de povestit...”. Fiica cea mică, Aida, îi amintește de tatăl ei / FOTO
Spynews
Insula iubirii, 13 august 2024. Cornel, uimit de comportamentul Iustinei. Concurentul a avut nevoie de îngrijiri medicale la scurt timp după bonfire: „Am ajutat-o să fie o doamnă”
Evz.ro
Pâinea de Spania. Un desert mai puțin cunoscut în România
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Primele declarații făcute de bărbatul înjunghiat de propriul cumnat, într-un parc din Capitală: „ A avut să-mi dea niște bani”. Agresorul este căutat în continuare de polițiști
Capital.ro
România devine o forță mondială. Guvernul a confirmat, vom fi primii din lume: Reușim!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Negocierile pentru o alianță AUR-SOS România pentru prezidențiale au eșuat printre scandaluri și acuzații
MediaFlux
CALCUL corect al PENSIEI. IATĂ CÂT primesc pensionarii ÎN PLUS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...