În cazul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creștere economică de 1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut.
În primul trimestru din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România și Cipru au avut a doua mare creștere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia care a înregistrat o creștere de 3,1%. Aceasta în condițiile în care în zona euro și în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru din 2015 cu 0,4%. Potrivit Agerpres, Eurostat a precizat că a revizuit în creștere estimările privind avansul înregistrat de economia zonei euro în primul trimestru de la 0,3% la 0,4%, grație unei contribuții mai mari a consumului gospodăriilor la creșterea economică.
În cazul României, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică (INS), în primul trimestru al acestui an Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% față de primul trimestru al anului trecut și cu 1,6% față de trimestrul IV 2014, contribuții semnificative la avansul economiei având comerțul cu ridicata (1%) și industria și comunicațiile (0,9% fiecare).