Cod galben de ceaţă în Transilvania, Oltenia şi Muntenia VEZI CUM SE CIRCULĂ ÎN ŢARĂ

Ceaţa a pus stăpânire pe România. După ce sâmbătă mai multe zboruri de pe aeroportul din Cluj au fost anulate, duminică fenomenul s-a extins în mai multe zone ale ţării. Se circulă în condiţii de vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din ţară, iar în unele zone se împrăştie material antiderapant. Meteorologii au anunţat cod galben de ceaţă pentru Transilvania şi Muntenia.
Romania TV
20 nov. 2011, 09:54
Cod galben de ceaţă în Transilvania, Oltenia şi Muntenia VEZI CUM SE CIRCULĂ ÎN ŢARĂ

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră există ceaţă pe numeroase artere rutiere din ţară, îngreunând considerabil circulaţia autovehiculelor.

Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, ajungând, pe alocuri, şi la 50 de metri, pe multe drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pe segmente ale Autostrăzii Bucureşti-Constanţa şi ale Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Judeţele în care există astfel de probleme de vizibilitate sunt: Ialomiţa, Alba, Argeş, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Harghita, Suceava, Brăila, Buzău, Bacău şi Călăraşi.

Şi in weekend ceaţa a creat probleme participanţilor la trafic.

Duminică, în jurul prânzului a fost închisă autostrada A3, pe tronsoanele Gilău – Turda şi Câmpia Turzii – Turda, pentru a se împrăştia material antiderapant, după ce pe toată lungimea acesteia s-a format polei. Traficul rutier a fost deviat prin municipiul Cluj-Napoca, iar după aproape 3 ore circulaţia s-a reluat normal.

Carosabilul a fost parţial umed în Muntenia, Banat, Crişana şi Transilvania, potrivit Infotrafic.

S-a acţionat cu utilaje pentru răspândirea de material antiderapant în judeţele Prahova, Argeş, Hunedoara, Alba, Mureş, Bacău şi Suceava. În total s-a acţionat cu 24 de autoutilaje şi s-au folosit 105,5 toen de material antiderapant.

Ceaţă densă a fost semnalată şi pe A1 Bucureşti-Piteşti, şi pe DN 7. De asemenea, ceaţa a redus vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în Dâmboviţa, pe drumurile naţionale 71 şi 72, pe alocuri, vizibilitatea a scăzut sub 100 de metri.

Pe autostrada A2 vizibilitatea era ceva mai bună, peste 100 de metri. În judeţele Constanţa şi Gorj vizibilitatea pe drumurile publice este redusă sub 50 de metri, în Hunedoara şi Călăraşi – sub 100 de metri, în Dolj, Olt, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna – sub 150 de metri.

Conducătorilor auto li se recomandă ca, atunci când vizibilitatea este redusă, să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză redusă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

La Constanţa, porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise după ce vizibilitatea a scăzut sub o jumătate de milă marină, din cauza ceţii.  Activitatea în porturi s-a reluat în cursul după-amiezii, după ridicarea ceţii.

Tot pe Litoral, două curse aeriene care trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti. Este vorba despre o cursă Carpatair, care plecase de la Istanbul şi trebuia să aterizeze la Constanţa duminică la ora 8.00. Ceaţa densă a făcut însă imposibil acest lucru, iar avionul, care avea la bord 49 de pasageri, a fost redirecţionat către aeroportul din Tulcea, unde urma să aştepte ameliorarea vremii pentru a pleca apoi spre Constanţa.

O cursă Ryanair Pisa-Constanţa, care era programată la aterizare în jurul orei 9.50, a fost deviată către Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Bucureşti. La bordul aeronavei se aflau 133 de pasageri.

Două curse aeriene programate să aterizeze, respectiv să decoleze, duminică, de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca înregistrează întârzieri de aproape două ore, din cauza ceţii. Este vorba despre o cursă Wizz Air Cluj – Dortmund, programată iniţial la ora 13.00 şi reprogramată pentru 14.40, şi despre un zbor Londra – Cluj, care ar fi trebuit să aterizeze la ora 12.25 şi este aşteptat la ora 14.10.

Mai multe accidente rutiere s-au produs în ultimele ore în întreaga ţară din cauza vizibilităţii reduse şi a drumurilor alunecoase.

În judeţul Cluj un şofer a pierdut controlul maşinii şi a căzut într-o râpă, dar din fericire a scăpat doar cu răni uşoare, care nu au necesitat spitalizare.

Pe DN 72, însă, o maşină cu cinci pasageri s-a rupt pur şi simplu în două după ce a izbit violent un cap de pod. O persoană a murit, iar celelalte patru au fost rănite şi au fost transportate la spital.

Chiar şi în condiţiile grele de pe drumurile patriei, sunt şi şoferi suficient de inconştienţi pentru a se urca la volan după ce au tras cel puţin o duşcă.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, patru persoane au fost rănite după ce şoferul unei autoutilitare, care consumase şi băuturi alcoolice, a pierdut controlul volanului într-o curbă pe DN 17D, izbind poarta unei case. Şoferul a fost grav rănit, iar cei trei pasageri au scăpat cu răni uşoare. potrivit Poliţiei, şoferul avea o alcoolemie de 0,62 grame la mie.

În judeţul Hunedoara, un şofer de TIR care nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere vitrege a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe calea ferată, din cauza acestui incident curculaţia feroviară pe ruta Simeria Petroşani fiind blocată mai bine de două ore.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
S-a aflat la final de carieră. Cum a ajuns Simona Halep la tenis
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Peste o treime dintre elevi afectați de analfabetism numeric, conform primului Raport Național
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE! RAPORT privind PREZIDENȚIALELE: MANIPULĂRI pe scară largă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol