România, în grupul statelor care au aderat la Principiile de la Kigali

România s-a alăturat grupului statelor care au aderat la Principiile de la Kigali, anunțul fiind făcut public în cadrul dezbaterii pe tema 'The Future of Civilian Protection in Peace Operations: Endorsing and Implementing the Kigali Principles', organizată la 11 mai 2016, la sediul ONU din New York, menționează un comunicat al Misiunii permanente a României pe lângă Națiunile Unite.
Romania TV
12 mai 2016, 20:15
România, în grupul statelor care au aderat la Principiile de la Kigali

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a precizat că România este prezentă în 10 din cele 16 operațiuni ONU de menținere a păcii, iar din totalul de 10 misiuni cu mandat care include protecția civililor, țara noastră este prezentă în 6 dintre acestea, fiind un susținător constant al respectării populației civile și acordării de sprijin umanitar pe timpul îndeplinirii misiunilor specifice în zonele de conflict.

‘România aplică Principiile de la Kigali încă dinainte ca acestea să fi fost enunțate, deoarece, în cei 25 ani de participare continuă la operațiile ONU de menținere a păcii, personalul român — fie că este vorba de militari, polițiști, jandarmi sau civili — nu a fost niciodată implicat în situații de nerespectare a populației civile sau de încălcare a drepturilor omului, iar autoritățile române au toleranță zero față de orice astfel de abuz. Punerea în practică a acestor principii de protecție a civililor începe cu instruirea adecvată a personalului înainte de dislocarea în misiune și este rezultatul atenției deosebite pe care o acordă Statul român respectării populației civile și dreptului umanitar internațional, în mod special protecției femeilor și copiilor’, a spus Jinga.

Principiile de la Kigali reprezintă un set de principii voluntare, referitoare la protecția civililor în conflictele armate, care au fost adoptate la finalul Conferinței internaționale la nivel înalt ce a avut loc la Kigali, Ruanda, în perioada 28-29 mai 2015, la care au participat reprezentanții primelor 30 de state membre ce contribuie cu trupe și efective de poliție și primele 10 state care sprijină financiar operațiunile de menținere a păcii desfășurate sub egida ONU, oficiali ai ONU, reprezentanți ai mediului academic, precum și alți actori relevanți.

În esență, este vorba despre asumarea de angajamente vizând instruirea adecvată a personalului care este trimis în operațiuni de menținere a păcii, asigurarea că acesta este pregătit inclusiv să utilizeze forța pentru protecția civililor și că nu are limitări naționale în acest sens, angajamentul de a identifica și comunica ONU în timp util necesarul de resurse și capabilități pentru îndeplinirea mandatului și de a contribui la furnizarea de capabilități de sprijin pentru operațiunile de menținere a păcii.

Documentul conținând Principiile de la Kigali a fost semnat până în prezent de 28 de țări, reprezentând aproximativ un sfert din statele care participă cu forțe la operațiunile de menținere a păcii sub egida ONU.

DailyBusiness
Județul cu cel mai mare număr de șomeri din România! Situația alarmantă care pune pe jar autoritățile
Spynews
Ce declarație de dragoste i-a făcut Daniel Niculae Cristinei Ich! Și-a exprimat sentimentele public pentru prima dată | FOTO
Bzi.ro
Iubita lui Sebastian Stan arată senzațional! Se iubeşte cu o actriţă celebră din serialul Peaky Blinders
Fanatik.ro
Cine este, de fapt, fiul lui Călin Georgescu. Din ce trăiește băiatul candidatului la prezidențiale
Capital.ro
Lovitură devastatoare pentru Călin Georgescu. Anunțul oficial al procurorilor a venit azi, 7 ianuarie
Playtech.ro
Cine a fost Sfântul Ioan, de fapt. Meseria pe care o avea cel care a anunțat venirea lui Iisus Hristos
DailyBusiness
Case de 1 Euro în Italia. Cum să-ți cumperi o vilă de vis în Toscana sau pe Coasta Amalfi cu un preț surprinzător
Adevarul
Data la care ar putea fi încheiat un acord de pace, inițiat de SUA, între Moscova și Kiev
wowbiz.ro
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”
Spynews
Fiica Oanei Roman a trăit dezamăgirea supremă de sărbători! Vedeta îl acuză pe fostul soț că nu i-a trimis Isabelei niciun mesaj: ”A plâns foarte tare”
Spynews
Cât de mult a schimbat-o divorțul pe Karmen Minune. La ce concluzie a ajuns artista după separarea de tatăl fetiței sale
Evz.ro
Vești proaste pentru acești șoferi. Vor plăti foarte scump
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
kanald.ro
Calendar ortodox pentru ziua de 8 ianuarie 2025: Un mare Sfânt e pomenit la o zi după Sfântul Ioan! Este considerat un mare făcător de minuni
Cancan.ro
De ce a murit Ilina Pârvu? Ce s-a întâmplat pe fetița pe care o purta în pântece când s-a stins
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A căzut cortina! Secretul pe care Călin Georgescu l-a ținut ascuns de români: Ceaușescu, dacă ar mai fi trăit...
StirileBZI
Aproape 2 milioane de români au salariile mărite de la 1 ianuarie 2025! Angajatorii care nu respectă legea riscă pedepse aspre
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
stirilekanald.ro
Andreea și-a pus capăt zilelor la doar 28 de ani. Asistenta era mama unei fetițe de 3 ani și lucra la UPU Constanța: „Dumnezeu a mai avut nevoie de un înger”
substantial.ro
Doi români condamnați la închisoare în Belgia pentru furt de cabluri de cupru
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind INDEXAREA PENSIILOR! Guvernul, OBLIGAT să le MĂREASCĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
În premieră, o femeie este numită prefect la Vatican